Να μην ξαναγίνουμε στο ίδιο έργο θεατές

Όταν καταστραφήκαμε από το σεισμό το 2017, τότε που όλες οι τηλεοράσεις και όλα τα διεθνή πρακτορεία μετέδιδαν εικόνες από την καταστροφή στο χωριό μας, δόθηκαν στους φορείς της εξουσίας του νησιού μας σημαντικά ποσά για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιούργησε ο σεισμός. Δόθηκαν πάνω στο κουφάρι της Βρίσας.

Η Περιφέρεια Αττικής στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Δήμο ή στην Περιφέρεια

Η Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας στη Μητρόπολη Μυτιλήνης.

Οι εκπρόσωποι του Πάπα στη Μητρόπολη Μυτιλήνης.

Σημαντικά ποσά εκατομμυρίων ευρώ.

Πόσα απ’ αυτά ήρθαν στη Βρίσα; Ελάχιστα.

Τώρα η πυρκαγιά κατέκαυσε κατά κύριο λόγο τις περιουσίες των χωριανών μας. Η πολιτεία έδωσε κάποια χρήματα στους Δήμους του νησιού. Τα περισσότερα τα πήρε ο Δήμος Μυτιλήνης επειδή σ’ αυτόν ανήκει το μεγαλύτερο μέρος της Ρογκάδας, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά!!!

Ήδη φαίνονται σημάδια ότι τα χρήματα που πήραν οι Δήμοι δεν θα πάνε εξ ολοκλήρου για το σκοπό που δόθηκαν. Μακάρι να διαψευστούν οι φόβοι και οι εκτιμήσεις μας (και οι πληροφορίες μας) . Αλήθεια που θα διαθέσει ο Δήμος Μυτιλήνης τα χρήματα (400.000€ ή κατ’ άλλους 100.000) που πήρε; Θα τα διαθέσει τουλάχιστον για έργα δασοπυροπροστασίας; Μήπως είναι η ώρα με τα χρήματα αυτά να γίνει επιτέλους μια δεξαμενή στη Ρογκάδα (και όχι μόνο), που αν υπήρχε είναι πολύ πιθανό να σταματούσε εκεί η φωτιά; Μήπως θα μπορούσε ο Δήμος να τυπώσει χάρτες με το αγροτικό δίκτυο κατά περιοχή ώστε να ξέρουν που και από που θα κινηθούν τα πυροσβεστικά οχήματα;

Ο δικός μας Δήμος μήπως πρέπει να προβεί άμεσα σε κάποιες γεωτρήσεις ώστε να διευκολύνει όσους επιχειρήσουν να ανασυστήσουν τους ελαιώνες τους;Ή μήπως εξόφλησε τις υποχρεώσεις του προς τους κατεστραμμένους αγρότες του χωριού μας μοιράζοντας με αδιαφάνεια λίγα κιλά φακές και μακαρόνια; Διότι μπορεί να τα μοίρασαν οι εδώ τοπικοί άρχοντες αλλά την ευθύνει την έχει ο Δήμος που αφού αποφάσισε να “ενδώσει” και να δώσει κάποια χρήματα, δεν καθόρισε τα κριτήρια που θα εξυπηρετούσαν το σκοπό για τον οποίο δόθηκαν.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.