Ένα πειστήριο (ας πούμε)

Σε χτεσινή ανάρτησή μας είχαμε τονίσει (για μια ακόμα φορά) την ανάγκη να δημιουργηθεί στο χωριό μια άτυπη επιτροπή από θεσμικά πρόσωπα που θα έχει ως σκοπό να παρεμβαίνει με διάφορους τρόπους στις περιπτώσεις χωριανών μας που έχουν (ή λένε ότι έχουν) ανάγκη βοήθειας.

Σε ένα μπακαλοτεύτερο του 1914 του Ιατρέλλη, που περιμάζεψε, σε πολύ κακή κατάσταση, ο Γιάννης Κουγκούλιος, υπήρχε το παρακάτω έντυπο:

Το 1916 απονεμήθηκε το παραπάνω δίπλωμα στον Γεώργιο Ιατρέλλη για την αποδοχή της συμμετοχής του στον φιλανθρωπικό παλλεσβιακό σύνδεσμο, που είχε ως σκοπό να προστατεύει την υγεία των παιδιών. Τα χρόνια εκείνα η παιδική θνησιμότητα ήταν εξαιρετικά μεγάλη. Σε ανάρτησή μας στις 15 Μαΐου είχαμε παρουσιάσει στοιχεία που έδειχναν ότι η βρεφική θνησιμότητα (πόσο μάλλον η παιδική) στο τέλος της δεκαετία του 30 ανέρχονταν κοντά στο 15%. Είναι λογικό ότι πριν από 25 χρόνια από τότε (δηλαδή μετά την απελευθέρωση του νησιού μας) η κατάσταση θα ήταν ακόμα χειρότερη. Δημιουργήθηκε λοιπόν αυτός ο σύνδεσμος για να προσφέρει βοήθεια στον τομέα της υγείας των παιδιών.

Ποιοι ηγούνται της προσπάθειας αυτής; Ο Μητροπολίτης, ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας, και ο Νομάρχης, ως εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

Ας σκεφτούμε και είθε να ενεργήσουμε αναλογικά.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.