Για τα άτομα που χρήζουν βοήθειας

Η σελίδα μας κατα καιρούς γνωστοποιεί αιτήματα χωριανών μας για βοήθεια προκειμένου να ξεπεράσουν δύσκολες και έκτακτες ανάγκες, όπως δηλώνουν.

Η σελίδα μας δεν μπορεί να γνωρίζει σε κάθε περίπτωση κατά πόσο το αίτημα έχει βάση. Ούτε θέλουμε να προβαίνουμε σε οποιαδήποτε μορφής έλεγχο πριν τη δημοσίευση. Έτσι δημιουργείται το δίλλημα στους αναγνώστες κατά πόσο είναι υπαρκτή η ανάγκη που προβάλλεται.

Σίγουρα είναι πολύ άδικο να υπάρχει πράγματι σημαντικό πρόβλημα, να υπάρχουν άτομα που μπορούν να βοηθήσουν, αλλά η αμφιβολία που δημιουργείται να τους κάνει διστατικούς.

Αν υπήρχε στο χωριό μια επιτροπή, μια ομάδα, που θα είχε ως στόχο να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις συγχωριανών μας που έχουν ανάγκη και να τους βοηθά, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά. Μια άτυπη επιτροπή από θεσμικά όμως πρόσωπα (Εκκλησία, τοπικό συμβούλιο, σύλλογο γονέων) θα μπορούσε να ελέγξει το όποιο αίτημα ή ακόμα και να παρέμβει σε περιπτώσεις που διαπιστώνει ότι υπάρχει ανάγκη χωρίς να δημοσιοποιείται σχετικό αίτημα και να δίνει λύσεις διότι μια τέτοια επιτροπή θα μπορέσει να συγκεντρώσει χρήματα. Οι χωριανοί μας το έχουν αποδείξει ότι είναι ευαίσθητοι για υπαρκτά προβλήματα συνανθρώπων μας.

Αφού τέτοια επιτροπή δεν υπάρχει, ο καθένας που ευαισθητοποιείται από προβλήματα συνανθρώπων μας ας σκεφθεί πως είναι προτιμότερο να τον ξεγελάσει κάποιος και να πάρει με ευκολία κάποια χρήματα που θα σπαταλήσει από το να υποφέρει κάποιος πραγματικά και να βλέπει τους γύρω του να συνεχίζουν τη ζωή τους με αδιαφορία.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.