Από την χτεσινή πεζοπορία

Πραγματοποιήθηκε χτες η τρίτη πεζοπορία που διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη την φετινή περίοδο προς την Λαγκάδα. Η ομάδα χτες ήταν πολύ μεγαλύτερη από τις δυο προηγούμενες, σχεδόν διπλάσια απ’ αυτές. Είχε τριεθνική σύνθεση, είχε ηλικιακό εύρος από 4 ως 70 έτη και συμμετοχή και από τον Πολιχνίτο.

Είχε όμως και κάτι, αν όχι μοναδικό πάντως, πολύ σπάνιο! Συμμετείχε μια προγιαγιά (η Μηλιά) με το δισσέγγονο της (τον Παναγιωτάκη)! Γιαγιάδες με δισέγγονα υπάρχουν αρκετές αλλά να πεζοπορούν μαζί σε μια διαδρομή περίπου 7 χιλιομέτρων με δυσκολίες είναι το σημαντικό! Να είναι όλοι τους γεροί και με το καλό να έρθει και το τρισέγγονο!

Η ελαφρά συννεφιά βοήθησε στο περπάτημα αλλά στέρησε την ομορφιά του να ξεφεύγεις από τον ήλιο και να απολαμβάνεις τη δροσιά της σκιάς των πλατανιών και του τρεχούμενου νερού.

Η διαδρομή ήταν βασικά αγροτικός δρόμος αλλά περιείχε και δύσβατα μονοπάτια ή μάλλον δύσβατα κομμάτια χωρίς καν να διακρίνεται μονοπάτι!

Η εμπροσθοφυλακή
Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας. Η Μάρα και η Μυρτώ!
Προστέθηκαν και δυο παλληκάρια. Ο Παναγιώτης και ο Περικλής.
Κάναμε λάθος που δεν περιμέναμε και τη Βιεναμίν της παρέας την μικρή Ευστρατία, που πόζαρε με χαρά!
Τώρα που θα άρχιζαν τα δύσκολα γίνεται μια στάση για να συγκεντρωθεί όλη η ομάδα.
Μαζευτήκαμε όλοι
Εξηγείται η ύπαρξη δυο εναλλακτικών διαδρομών στο τελικό στάδιο, μια βατή και μια πολύ δύσκολη. Κανένας δεν επέλεξε την βατή!
Έτοιμοι λοιπόν για τα δύσκολα
Με προσοχή διότι εκτός των άλλων γλιστράει
Οι πρώτοι έφτασαν στα προκυνητάρια
Το μεταλλικό τα έχει όλα. Εικονίσματα, καντήλι, λάδι και λοιπά.
Το παλιό πετρόκτιστο είχε στηθεί εκεί όπου -κατά την παράδοση- ακούγονταν το κλάμα του μικρού κοριτσιού.
Η διάβαση
Μπροστά στο ανακαινισμένο εκκλησάκι της αγίας Αναστασίας
Έγινε εναλλαγή των φωτογράφων
Το εσωτερικό του ναΐσκου. Ο φακός δεν έπιασε το μικρό πηγάδι -με βάθος μικρότερο από μέτρο- που βρίσκεται αμέσως μέσα απ’ την είσοδο, με το αγίασμα (ή στην “καθαρεύουσα” απομύρσμα).
Στην επιστροφή εντοπίσαμε και το σημείο όπου πριν δεκαετίες έγιναν οι πρώτες μελέτες για την κατασκευή φράγματος. Ο σωλήνας που διακρίνεται είναι από τις γεωτρήσεις που πραγματοποίησε το ΙΓΜΕ
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.