Στη μνήμη του Γιάννη

Η εικόνα του Νυμφίου της Εκκλησίας μας καθώς προχώρησαν οι μέρες της Μ. Εβδομάδας από το προσκήνιο που βρίσκονταν τις τρεις πρώτες μέρες μπήκε στο παρασκήνιο του βοηθητικού χώρου του ναΐσκου του αγίου Ευσταθίου.

Φυσικά τέτοιες εικόνες υπάρχουν σε όλες της ενορίες της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης. Η αφιέρωση όμως στο κάτω αριστερό μέρος της εικόνας την κάνει ξεχωριστή για το χωριό μας.

Δωρεά Ιωάννου Ν. Αναγνώστου 1968 ευγνωμονών δια την απελευθέρωσίν του εκ της αιχμαλωσίας των μαύρων. Φροντίδι του ιερέα Προκοπίου Διαμαντή Εφημερίου Βρίσας.

Ο Γιάννης Αναγνώστου αφού ταλαιπωρήθηκε στην αιχμαλωσία του από τους μαύρους στην Αφρική και επιβίωσε τρώγοντας ρίζες στη ζούγκλα τελικά κατάφερε να σωθεί και να επιστρέψει στοχωριόκαι στην οικογένεια του. Τον θυμάμαι -έφηβος εγώ- να κάθεται σε μια μεγάλη παρέα έξω από το καφενείο του Καβουρή και να αφηγείται την περιπέτεια του στην Αφρική. Το ότι επέζησε το απέδιδε στις γνώσεις του ως μηχανικός, που τον έκαναν απολύτως απαραίτητο στους επαναστάτες που τον είχαν αιχμαλωτίσει.

Θέλησε όμως να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του και προς τον “Νυμφίο” που υπέστη -δυσανάλογες βέβαια- ταλαιπωρίες και αυτός.

Ο Γιάννης, που τον θυμόμαστε όλοι πάντα πρόσχαρο και γελαστό. Ας είναι αιώνια η μνήμη του.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.