Για τον γλυκάνισο

Απόσπασμα δημοσίευσης του lesvosnews.net

Ο γλυκάνισος αποτελεί χαρακτηριστικό μυρωδικό της ελληνικής γης καθώς και βασικό συστατικό για το παραδοσιακό μας απόσταγμα, το Ούζο. Το πλούσιο άρωμα του, σφραγίζεται από τη διαδικασία της σποράς έως και την αποθήκευση του καρπού και η φετινή σπορά για το γλυκόπιοτο Ούζο Πλωμαρίου υπόσχεται υψηλής ποιότητας και αρωματικό απόσταγμα!

Η καλλιέργεια και φροντίδα του αρωματικού δώρου της ελληνικής γης είναι ύψιστης σημασίας για την ποτοποιία. Για τη σπορά του γλυκάνισου, το καταρτισμένο προσωπικό παρακολουθεί τον καιρό από την αρχή του έτους και ξεκινά τη σπορά την περίοδο όπου το χώμα είναι πιο εύφορο μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Η σπορά πραγματοποιείται στα κτήματα της αποσταγματοποιίας στο Λισβόρι της Λέσβου. Η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας δεν είναι τυχαία καθώς, χάρη στο μικροκλίμα της περιοχής, θεωρείται ότι εκεί φύεται ο καλύτερος γλυκάνισος στον κόσμο! Τα κτήματα όπου καλλιεργείται ο γλυκάνισος βρέχονται από την θάλασσα και συγκεκριμένα από τον Κόλπο της Καλλονής ο οποίος προσφέρει την απαραίτητη δροσιά, ειδικά τις περιόδους των παρατεταμένων νοτιάδων του καλοκαιριού.

Για περίπου 3 μήνες ο καρπός ωριμάζει κάτω από τις καλύτερες συνθήκες και την κατάλληλη φροντίδα των ανθρώπων της ποτοποιίας. Στη συνέχεια πραγματοποιείται η συγκομιδή του.  Έπειτα ο γλυκάνισος αποξηραίνεται, συλλέγεται, κοσκινίζεται και τοποθετείται σε ειδικά σακιά. Τα σακιά αποθηκεύονται με ιδιαίτερη προσοχή σε ειδικό χώρο του αποστακτηρίου όπου η θερμοκρασία και η υγρασία ρυθμίζονται συνεχώς, 12 μήνες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, ώστε να διατηρείται φρέσκος με αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του. Το αποτέλεσμα; εξαιρετικής ποιότητας με πλούσιο άρωμα γλυκάνισος.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.