Τιμά την Ελλάδα και την περιοχή μας…

… στην πολύ ευαίσθητη θέση που κατέχει.

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα η Αλεξάνδρεια γιόρτασε και φέτος τη διπλή γιορτή του Ελληνικού Έθνους, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στην Θ. Λειτουργία παρευρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Σιόκας, ο Α΄Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ανδρέας Βαφειάδηςο Πλοίαρχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού κ. Κωνσταντίνος Βαρουξής, Σύνδεσμος του Ελληνικού με το Αιγυπτιακό Πολεμικό Ναυτικό, η κα Λιλίκα Θλιβίτη, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων «Πτολεμαίος Α’» και του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας.

Παρόντες και οι μαθητές των σχολείων, όπως και οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί, οι οποίοι κρατώντας τις σημαίες, έδειξαν πως οι νέοι της Παροικίας τιμούν την ιστορία τους.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας εψάλη η καθιερωμένη Δοξολογία και στη συνέχεια ο Μακαριώτατος απηύθυνε στους παρευρισκόμενους μήνυμα αγάπης και ελπίδας και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Στη συνέχεια εψάλη ο Εθνικός Ύμνος και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο, που βρίσκεται στον αυλόγηρο του Ι.Ν. Ευαγγελισμού, από τους κ.κ. Κοσιώνη και Σιόκα.

Σημείωση σελίδας: Ο Κώστας Βαρουξής κατάγεται από τον Πολιχνίτο

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.