Πεζοπορικές διαδρομές

Η περιοχή του χωριού μας αλλά και των γύρω χωριών έχει φανταστικές ομορφιές. Τις ομορφιές αυτές σίγουρα πολλοί από εμάς δεν έτυχε να γνωρίσουμε. Επιπλέον μια μεγάλη μερίδα από τους επισκέπτες της περιοχής μας θέλουν πέρα από τη θάλασσα και την παραλία να “ανακαλύψουν” και άλλα όμορφα μέρη του χώρου.

Με βάση αυτό το σκεπτικό η Βιβλιοθήκη προσκαλεί όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε μια προσπάθεια να καταγράψουμε αναλυτικά πεζοπορικές διαδρομές με ενδιαφέρον στην περιοχή μας. Μπορεί να είναι εύκολες ή δύσκολες, μικρές ή μεγάλες αλλά θα πρέπει να έχουν κάποιο ξεχωριστό ενδιαφέρον για να ξεκινήσει κάποιος να τις “εξερευνήσει”.

Αυτές τις διαδρομές θα τις αποτυπώσουμε σε χάρτη με πολλές συνοδευτικές πληροφορίες ώστε να διευκολυνθεί κάποιος να τις επιλέξει. Οι πληροφορίες και το σχετικό φωτογραφικό υλικό (δες στη συνέχεια) απαιτούν κάποιο χρόνο και κόπο και παρότι η συμμετοχή είναι εθελοντική η Βιβλιοθήκη θα προσφέρει με κλήρωση έπαθλα σε ποσοστό 33,3% των συμμετοχών αξίας 150€ το καθένα (σε είδη της επιλογής του τυχερού). Δηλαδή για 2-4 συμμετοχές (διαδρομές που θα υποδειχθούν) θα δοθεί ένα έπαθλο. Για 5-7 συμμετοχές 2 έπαθλα, για 8-10 συμμετοχές 3 έπαθλα κ.ο.κ Δεν υπάρχει κώλυμα να συμμετάσχουν μέλη του ΔΣ και της ΕΕ της Βιβλιοθήκης.

Η συμμετοχή απαιτεί τη συμπλήρωση ενός εντύπου μαζί με σχετικές φωτογραφίες.

Για να γίνουν πιο κατανοητά τα παραπάνω παραθέτουμε την πρώτη συμμετοχή (εκτός της κλήρωσης) από τη Βιβλιοθήκη.Την διαδρομή αυτή περπάτησε μια ομάδα πριν από 15 μέρες. Να σημειώσουμε ότι κάθε σχετική πρόταση ή παρατήρηση από οποιονδήποτε είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

DocScan

Φωτογραφικό υλικό

Παλιά αγροικία (του Σφούνη). Είχε διπλή χρησιμότητα. Το χειμώνα εξυπηρετούσε τις ανάγκες του λιομαζώματος και το καλοκαίρι τον παραθερισμό μιας και η παραλία είναι λίγα μέτρα χαμηλότερα.
Ανάμεσα στα σχίνα το πηγάδι του Σφούνη, δυο δεκάδες μέτρα από το κύμα, με πόσιμο νερό.
Το ίδιο πετρόκτιστο πηγάδι
Γλυκό νερό αναβλύζει μέσα από τα βράχια της παραλίας
Τα πετρογούρνια (γούρνες σκαλισμένες στο βράχο στις οποίες συγκεντρώνονταν το νερό που έβγαινε από το εσωτερικό του βράχου) στα οποία έβρισκαν και βρίσκουν διέξοδο για να ξεδιψάσουν τα ζωντανά.
Κύριο χαρακτηριστικό της παραλίας οι “πλάκες”. Προϊόντα διαγέννεσης (συγκόλλησης) άμμου και χαλικιών που διευκόλυνε η παρουσία “γλυκού” νερού. Στο βάθος μια από τις βίλες της περιοχής.
Ηλιοβασίλεμα στην Ανανίδα
Πιθανά απολιθώματα κορμών
Η αμμουδερή όψη της παραλίας και στο βάθος άλλες βίλες της περιοχής.
Η επιστροφή μέσα από τον ελιώνα
Χωρίς σχόλια!

Στο φωτογραφικό υλικό συνεισέφερε και ο Κώστας Καλαμποκίδης.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Πεζοπορικές διαδρομές

  1. Ο/Η Στρατης λέει:

    Η καλύτερη διαδρομή που πρέπει άμεσα να φτιαχτεί είναι αυτή για τον καταραχτη στη νιγηδα. Είναι λογικά ο μεγαλύτερος καταραχτης του νησιού και δεν τον ξέρει κανείς. Επίσης η νιγηδα και το δαξαρι είναι τρομακτικά όμορφα μέρη.

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Αγαπητέ Στρατή σε παρακαλώ στείλε μας περισσότερα στοιχεία για τη διαδρομή που αναφέρεις, όποτε βρεις τον καιρό σου βέβαια. Συμπλήρωσε με όσα στοιχεία μπορείς το σχετικό έντυπο που δημοσιεύσαμε και μερικές φωτογραφίες. Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.