Απογραφή ακούμε αλλά …

Κάθε τόσο ακούμε και διαβάζουμε για την απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών αλλά …απογραφή δεν βλέπουμε! Σύμφωνα με τις αρχικές δηλώσεις σήμερα έληγε η προθεσμία για την αυτοαπογραφή. Εννοείται ότι έπρεπε να είχε προηγηθεί η χορήγηση σε κάθε νοικοκυριό ενός φακέλου με έναν κωδικό αριθμό τον οποίο θα χρησιμοποιούσαμε για να αυτοαπογραφούμε. Τέτοιο φάκελο ακόμα δεν πήραμε!

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι δόθηκε παράταση για την αυτοαπογραφή μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

Πάντως για ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα, όπως η απογραφή που γίνεται κάθε 10 χρόνια και επηρεάζει τις επιμέρους πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές αποφάσεις, η καθυστέρηση αυτή δεν δείχνει σοβαρότητα.

Δεν ξέρουμε αν η ευθύνη είναι γενικότερα της κεντρικής στατιστικής υπηρεσίας ή του εδώ στο νησί κλιμακίου της.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Απογραφή ακούμε αλλά …

  1. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΙΑΣ λέει:

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ούτε στην Αθήνα, έχουν δοθεί οι αντίστοιχοι φάκελοι. Κατά τα άλλα βιάζονται και επείγονται να μας απογράψουν όλους μας. Λέω εγώ τώρα, μήπως λένε ότι βιάζονται και επείγονται έτσι για να ξέρουν πόσοι τελικά θα είμαστε μετά την εποχή του κορονοϊού. Έτσι για να βγάλω και εγώ τη κακία μου….. Πάντως πολύ προχειρότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.