Μνήμη Αθανασίου Νικέλλη

Στις 19 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατο του Αθανασίου Νικέλλη στο μακρινό Ιλλινόις. Μεθαύριο Κυριακή η αδελφή του Ευαγγελία και οι φίλοι του στην Αμερική θα τιμήσουν τη μνήμη του.

Παλιά δημοσίευση του “Εθνικού Κήρυκα”

Ο Αθανάσιος, πρωτότοκος γιος του Γεωργίου Νικέλλη και της Μαρίας, το γένος Κωλέττη, αν και γεννημένος, όπως και τα αδέλφια του Γιάννης και Ευαγγελία, στην Αμερική, αν και έζησε ελάχιστα χρόνια πριν τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο στο χωριό και στο σπίτι των γονιών του, παρέσυρε και τα αδέλφια του σε μια κατακλυσμιαία αγάπη προς το χωριό μας με υπέροχες έμπρακτες αποδείξεις.

Το αγροτικό ιατρείο του χωριού και η Βιβλιοθήκη είναι οι σημαντικότερες προσφορές τους προς όλους εμάς, τους τωρινούς μα και στους μελλοντικούς κατοίκους του χωριού μας. Το αγροτικό ιατρείο το εξόπλισε με τα απαραίτητα όργανα για την παροχή σωστής πρωτοβάθμιας φροντίδας και ίσως θα πρέπει κάποιος να ελέγξει αν τα όργανα αυτά βρίσκονται στη θέση τους και χρησιμοποιούνται. Το αξιοθαύμαστο έργο τους στο χωριό μας είναι ακόμα πιο ευρύ.

Ακόμα και τώρα η αξιότιμη Ευαγγελία επιζητεί να ολοκληρώσει την οικογενειακή τους προσφορά προς το χωριό μας παραχωρώντας το πανέμορφο πατρικό τους σπίτι στην τοπική κοινωνία μέσω της Βιβλιοθήκης. Βρίσκει όμως απέναντί της έναν αδυσώπητο εχθρό. Αυτόν της ελληνικής γραφειοκρατίας και στη συγκεκριμένη περίπτωση της Αρχαιολογίας από την οποία εδώ και πάνω από τρία χρόνια δεν είναι δυνατή η απεμπλοκή της μελέτης επισκευής του σεισμόπληκτου σπιτιού.

Η λαχτάρα της κας Ευαγγελίας να δει το σπίτι των γονιών της να αξιοποιείται για το καλό του χωριού μας είναι απροσμέτρητη. Κοιμάται και ξυπνά με αυτήν την έγνοια! Πότε θα προχωρήσει η υπόθεση; Πότε θα δει να ολοκληρώνεται το έργο που πρωτοάρχισε ο αείμνηστος Αθανάσιος της αγάπης και της προσφοράς;

Η ίδια ανακυκλώνοντας αναμνήσεις θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου αδελφού της στέλνοντας μας λίγες επιγραμματικές φράσεις σημαντικών προσώπων για την αξία μιας Βιβλιοθήκης τις οποίες αν και λίγο δυσανάγνωστες παραθέτουμε.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.