Η τελευταία φάση της δακοκτονίας

Από τον Γιάννη Παππά με την επισήμανση ότι είναι βασικό αν κάποιος θέλει να μαζέψει ελιές πρέπει να ενημερώσει να μη ψεκάσουν αλλιως μπορεί να ξεκινήσει 7μερες μετά το ψεκασμό.

Ενημέρωση από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου. 

Η τελευταία διαβροχή κατά του δάκου της ελιάς στη Λέσβο θα ξεκινήσει την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 για όλα τα συνεργεία του νησιού.

Τα φυτοπροστατευτικό προϊόν που θα χρησιμοποιηθεί είναι το DECIS PROFI 25 WG.

Η συλλογή ελαιοκάρπου θα πρέπει να ξεκινήσει 7 ημέρες μετά την ημερομηνία ψεκασμού της κάθε περιοχής για να μην προκύψουν υπολείμματα στο ελαιόλαδο και τις βρώσιμες ελιές.

Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής του Νησιού θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας.

Παρακαλούνται:

1)Oι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.

Επισημαίνεται ότι όσοι πρόκειται να ξεκινήσουν την συλλογή του ελαιοκάρπου πριν την παρέλευση των 7 ημερών, θα πρέπει να ειδοποιήσουν τους Αρχιεργάτες των περιοχών τους να μην ψεκάσουν τα ελαιοκτήματά τους.

2)Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να έχουν τοποθετήσει παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.

3)Ο Δήμος, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ). 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.