Γιορτάζει ο ενοριακός ναός των Βατερών

Του αγίου Ευσταθίου σήμερα

Γιορτάζει σήμερα το εκκλησάκι του αγίου Ευσταθίου, το οποίο με την επέκτασή του στο χώρο της δεξαμενής και με τη βοήθεια του δρόμου φιλοξενεί τους χωριανούς και όσους από τους επισκέπτες θέλουν να εκκλησιαστούν.

Το πανηγύρι του αγίου Ευσταθίου πριν κάποιες δεκαετίες σήμαινε για τους περισσότερους χωριανούς τη λήξη της εξοχικής διαμονής στα Βατερά μιας και στις 21 Σεπτεμβρίου ξεκινούσαν τα μαθήματα στα Δημοτικά σχολεία.

Τώρα πια η γιορτή αυτή δε διαφέρει απ’ τις αντίστοιχες των ξωκλησιών του αγίου Φωκά και του αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που ακολουθούν σε λίγες μέρες.

Με την ευκαιρία αυτή και αφού ευχηθούμε χρόνια πολλά στον ΣΤΑΘΗ και στην ΕΥΣΤΑΘΙΑ παραθέτουμε το σχετικό τεύχος της εργασίας της Π.Ο. του Λυκείου Πολιχνίτου για τους χώρους λατρείας στη Βρίσα, που πραγματοποιήθηκε πριν 20 χρόνια. Στο ίδιο τεύχος και το εκκλησάκι του αγίου Ραφαήλ στα Βατερά.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.