Για το σχολείο του χωριού μας

Πανηγυρική δημοσίευση του δημάρχου για το σχολείο μας:

Ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ψήφισε θετικά την εισήγηση. Ξεκινάει έτσι η διαδικασία σύνταξης της μελέτης και κατασκευής του “ξεχασμένου” σχολείου της Βρίσας. Ταξιάρχης Βέρρος

Ποια είναι η εισήγηση που ψηφίστηκε; Αυτή και τι λέει:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Είναι το ότι συμφωνεί το Δημοτικό συμβούλιο να υποβάλει η ΚΤΥΠ πρόταση να χρηματοδοτηθεί το έργο από το “ΕΣΠΑ” (ας πούμε) της Περιφέρειας. Όπως είχαμε ενημερωθεί από τον Κώστα Σταυρικό οι αρμόδιοι υπάλληλοι του είχαν πει ότι αν το σχολείο ενταχθεί στο Περιφερειακό πρόγραμμα θα αργήσει πάρα πολύ η κατασκευή του εξαιτίας της απαιτούμενης γραφειοκρατίας. Προτιμότερο ήταν να ενταχθεί στο κεντρικό πρόγραμμα του υπουργείου οπότε οι διαδικασίες είναι ταχύτερες. Άρα δεν νέα δεν είναι ενθουσιώδη!

Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρεται στο “ξεχασμένο” σχολείο. Ξεχασμένο από ποιους άραγε; Από το Δήμο Λέσβου (Γαληνός) σίγουρα. Αλλά και η νέα δημοτική αρχή του κ. Βέρου ήδη συμπλήρωσε διετία. Και τον Ιανουάριο ο Δήμαρχος (σύμφωνα με ενημέρωση από τον Πρόεδρο του χωριού) έλεγε ότι “το σχολείο μας βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης.” Και ο Δήμος δεν είχε στείλει ακόμα βασικά έγγραφα για να αρχίσει η μελέτη!

Είναι αλήθεια ότι στη συνέχεια ο Δήμος ενεργοποιήθηκε. Αλλά είναι γεγονός ότι το σχολείο μας είχε ξεχαστεί και από την προηγούμενη και από την τωρινή δημοτική αρχή αλλά και από τους δικούς μας. Ας αφήσουμε τις τυμπανοκρουσίες και τα μπράβο και ας έχουμε το νου μας γιατί ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και οι κίνδυνοι (να μην γίνει το σχολείο) πολύ μεγάλοι.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.