Η Βιβλιοθήκη ευχαριστεί

Η Βιβλιοθήκη Βρίσας ευχαριστεί (και συγχαίρει) τον πολυγραφότατο και πατριδολάτρη Σκαλοχωρίτη επίτιμο σχολικό σύμβουλο Δημήτρη Χατζηλία.

Ο Δημήτρης, αν και έζησε και υπηρέτησε μακριά απ’ το νησί μας, όχι μόνο δεν έκοψε τους δεσμούς του με τον γενέθλιο τόπο του αλλά μόλις συνταξιοδοτήθηκε επέστρεψε και το “αποθανάτισε”. Το αποθανάτισε με επανειλειμμένες εκδόσεις που αποτυπώνουν για το μέλλον κάθε πτυχή του παρελθόντος του γραφικού Σκαλοχωριού.

Πρόσφατα εξέδωσε ένα ακόμα βιβλίο του (για το οποίο θα επανέλθουμε) με τίτλο “Το πολύκροτο μοναστριακόζήτημα Μηθύμνης(1866-1888)” έκδοση 2021. Το βιβλίο αυτό ζήτησε να αγοράσει η Βιβλιοθήκη μας αλλά ο Δημήτρης το πρόσφερε δωρεάν μαζί με άλλα τέσσερα βιβλία του:

  1. Το Σκαλοχώρι του χθες 2014
  2. Σκαλοχωρίτικα 2017
  3. Η πέτρα και το νερό στον πολιτισμό του Σκαλοχωρίου Λέσβου 2018
  4. Χώροι λατρείας του Σκαλοχωρίου Λέσβου 2020

Ο ίδιος είχε προσφέρει παλιότερα στην Βιβλιοθήκη μας ακόμα δυο πονήματά του:

  1. Σκαλοχώρι Λέσβου 2008
  2. Το ελληνικό σχολείο της Μονής Λειμώνος 2012

Όλα τα βιβλία αυτά είναι προσωπικές του και πολύ προσεγμένες εκδόσεις και με αυτά έχει κάνει “φύλλο και φτερό” την ιστορία όχι μόνο του χωριού του αλλά της ευρύτερης περιοχής του.

Για το ανεκτίμητο έργο του η Βιβλιοθήκη τον συγχαίρει και για την ανιδιοτελή προσφορά του έργου του στους βιβλιόφιλους τοης περιοχής μας τον ευχαριστεί θερμά.

Να σημειώσουμε τη σημαντική συνεισφορά του Ανδροκλή Τσέλεκα στην επικοινωνία μας με το συγγραφέα.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.