Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Κοινότητας

Θα ήθελα να ενημερώσω σχετικά με την παράταση της επιδότησης ενοίκιου και την υπογραφή της νέας ΚΥΑ.

Βλέποντας την αδιαφορία του συντονιστή για άλλη μια φορά και ενώ έχω μιλήσει μαζί του στις 18 κ 24 Μαΐου θέτοντας του διάφορα προβλήματα που αφορούν το χωριό ανάμεσα τους και την παράταση, ήρθα σε επαφή με τον Αντιπρόεδρο της βουλής και βουλευτή νομού Λέσβου κ. Χαρ. Αθανασίου στις 6 Ιουνίου και του έθεσα το θέμα των ενοικίων και την υπογραφή νέας ΚΥΑ για ένα χρόνο.

Στις 8 Ιουνίου δέχτηκα τηλεφώνημα από το διευθυντή του Γ. Γ του Υπουργείου Υποδομών κ. Λέκκα και ζήτησα την παράταση των ενοικίων. Στις 11 Ιουνίου με ενημέρωσε ο κ. Λέκκας να στείλω γραπτό το αίτημα. Κρίνοντας ότι είναι καλύτερα το αίτημα να γίνει από το Δήμο Δυτικής Λέσβου επικοινώνησα με τον Δήμαρχο και το Γ. Γ του Δήμου κύριο Ελευθερίου.

Στις 14 Ιουνίου το Πρωί (μιας και μεσολάβησε Σ.Κ) ενημερώνω το γραφείο του Δημάρχου δίνοντας τα απαραίτητα στοιχεία για να συνταχθεί το αίτημα και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στάλθηκε στον Υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή και στον Γενικό Γραμματέα κ Καραγιάννη. Από τις 14 Ιουνίου μέχρι και σήμερα είχα τακτική επικοινωνία με τον κ. Αθανασίου και τον κ. Λέκκα για το συγκεκριμένο θέμα. Τέλος σήμερα το μεσημέρι με ενημέρωσε ο κ. Λέκκας ότι το Υπουργείο Υποδομών έχει υπογράψει την συγκεκριμένη ΚΥΑ για την παράταση ενοικίων για ένα έτος. Υπάρχει πιθανότητα το Υπουργείο οικονομικών μιας και βρισκόμαστε στη μέση του έτους και δεν έχει προβλεφθεί το συγκεκριμένο κονδύλι να υπογράψει για ένα εξάμηνο παράταση και το νέο έτος να υπογραφεί και το επόμενο εξάμηνο.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.