“Η Βιομηχανική Βρίσα του 20ου αιώνα”

Μιας και πληθαίνουν οι δημοσιεύσεις ιστορικών (ας πούμε ) κειμένων γύρω από το χωριό μας παραθέτουμε τα παρακάτω και για ενημέρωση αλλά και να μπουν κάποια πράγματα στη σωστή βάση τους.

Ο τίτλος “Η Βιομηχανική Βρίσα του 20ου αιώνα” αναφέρεται σε ένα μικρό τεύχος 65 σελίδων που εξέδωσε η Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Λυκείου Πολιχνίτου το 2008.

DocScan

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω κεντρικό τμήμα του τεύχους αποτελεί η εργασία “Η αγγειοπλαστική εταιρεία “Ο Απόλλων” και οι επίγονοί της.” Η εργασία αυτή υπήρξε ατομική και δημοσιεύτηκε ενυπόγραφη το χειμώνα του 2007 στον Αντίλαλο. Στη συνέχεια γύρω από αυτή την εργασία συγκεντρώθηκε και άλλο υλικό από την ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που αφορούσε μεταποιητικές δραστηριότητες στο χωριό μας στη διάρκεια του 20ου αιώνα. Το τελικό προϊόν κρίθηκε αξιόλογο και έγινε δυνατό να εκτυπωθεί και να κυκλοφορήσει ως ένα μικρό βιβλιαράκι.

Η εργασία επομένως “Η αγγειοπλαστική εταιρεία “Ο Απόλλων” και οι επίγονοί της.” έχει δυο υπογραφές. Η μια αφορά τον συντάκτη της (με την οποία δημοσιεύτηκε στον Αντίλαλο) και η άλλη την ομάδα του Λυκείου Πολιχνίτου στην οποία παραχωρήθηκε και ενσωματώθηκε στην εργασία της που εκδόθηκε αργότερα.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο “Η Βιομηχανική Βρίσα του 20ου αιώνα”

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    To θέμα είναι τώρα στο χωριό τι υπάρχει και που ει άι όλοι αυτοί οι άνθρωποι όλοι έχουν φύγει και μεταναστεύσει ελπίζω να γυρίσουν όλοι στο χωριό και να ξαναγίνουμε ένα παλιό πραγματικο δημιουργικό και όμορφο χωριο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.