Πρόσκληση από τη Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη Βρίσας απευθύνει πρόσκληση στα παιδιά που φοιτούν από την Δ΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου έως και την Γ΄ τάξη Γυμνασίου, ανεξάρτητα από το σχολείο στο οποίο φοιτούν ή τον τόπο στον οποίο κατοικούν να συμμετάσχουν στην δραστηριότητα “γραπτού λόγου” που θα υλοποιηθεί από το σπίτι.

Η δραστηριότητα αυτή -όπως και η αντίστοιχη της ζωγραφικής- θα υλοποιηθεί σε τρία στάδια ή φάσεις. Στο τέλος κάθε σταδίου θα κληρώνονται τρία δώρα-έπαθλα συμμετοχής ανάμεσα στα παιδιά που έλαβαν μέρος.Μετά την ολοκλήρωση του τρίτου σταδίου θα γίνει κλήρωση ποιοτικότερων δώρων ανάμεσα στα παιδιά που πήραν μέρος και στα τρία στάδια. Τα δώρα αυτά θα ανακοινωθούν με την πρόσκληση του δεύτερου σταδίου.

Για το πρώτο στάδιο:

Στο πρώτο στάδιο θα δοθούν στα παιδιά οι παρακάτω δυο εργασίες οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020 και να δοθούν στο κοντέινερ της Βιβλιοθήκης στα Βατερά (κάθε Πέμπτη απόγευμα) ή να σταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση (vivliovrisas@hotmail.gr).

Εργασία πρώτη

Δίνονται οι παρακάτω τέσσερις διπλές εικόνες σε κάθε μία απ’ τις οποίες το ένα τμήμα παρουσιάζει κάποιες μικροδιαφορές από το δεύτερο.

Υπάρχει μια διαφορά
Υπάρχει μια διαφορά
Υπάρχουν πέντε διαφορές
Υπάρχουν πέντε διαφορές

Τα παιδιά καλούνται να εντοπίσουν τις διαφορές αυτές και στη συνέχεια με μια πρόταση να περιγράψουν με ακρίβεια και σαφήνεια τη θέση της κάθε διαφοράς. Δηλαδή οι διαφορές δεν θα αποτυπωθούν πάνω στις εικόνες αλλά θα περιγραφεί η θέση τους.

Εργασία δεύτερη

Όσα παιδιά τυχόν δεν ξέρουν θα προσπαθήσουν μόνα τους ή με τη βοήθεια των δικών τους μέσα από διάφορες πηγές να μάθουν τι είναι οι παροιμίες.

Δίνονται οι παρακάτω τέσσερις παροιμίες:

  1. Ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια

2. Θα γυρίσει ο τροχός θα χορτάσει κι ο φτωχός

3. Τρώει η σκουριά το σίδερο κι η θλίψη την καρδιά μας

4. Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη τρεις και την κακή του μοίρα.

Τα παιδιά θα πρέπει να εξηγήσουν τι θέλει να πει η κάθε παροιμία δηλαδή να αναλύσουν με μια παράγραφο το αλληγορικό νόημα της. Στη συνέχεια θα πρέπει να ψάξουν να βρουν, για κάθε μια, μια άλλη παροιμία που να περιέχει την έντονα τυπωμένη λέξη.

Τα έπαθλα του πρώτου σταδίου

  1. Ένα οξύμετρο (όργανο που τοποθετείται στο δάκτυλο και μετρά την περιεκτικότητα του οξυγόνου στο αίμα).
  2. Μια ηλεκτρική κουβέρτα διπλή LIFE UBL-002 .
  3. Μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα ORAL-B PRO 800 SENSI ULTRA THIN

Σημείωση:Για να επιβραβευτεί η προσπάθεια του κάθε παιδιού στην κληρωτίδα το όνομά του θα μπει τόσες φορές όσες είναι οι σωστές απαντήσεις του και στις δυο εργασίες. Δηλαδή για ένα παιδί που θα απαντήσει σε όλα σωστά το όνομά του θα μπει 12 φορές από την πρώτη εργασία (12 είναι συνολικά οι διαφορές) και 4 φορές από τη δεύτερη εργασία συνολικά 16 φορές.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Πρόσκληση από τη Βιβλιοθήκη

  1. Ο/Η Μιχαλης Γρηγοριου λέει:

    Eχουν πολυ πλακα οι ασκησεις. Ειδικωτερα στις εικονες, ειδα κι επαθα να βρω τις πεντε διαφορες στην τελευταια (με τα μικυ μαους !!) Μπραβο, ωραια ασκηση παρατηρητικοτητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.