Σωρηδόν έρχονται τα ανώνυμα σχόλια στη σελίδα μας με κεντρικό μοτίβο ότι δεν γίνονται οι ενέργειες που πρέπει απ’ τους αρμόδιους φορείς και γι αυτό καθυστερούν τα έργα στο χωριό. Κάποια μάλιστα προτείνουν κινητοποιήσεις.
Αγαπητοί μου φίλοι ανώνυμοι σχολιογράφοι αν θέλετε να υπάρξει πίεση στους αρμόδιους για να προωθηθούν τα προβλήματά του χωριού μας βγείτε επώνυμα μπροστά. Με το να σχολιάζετε ανώνυμα (κόσμια είναι αλήθεια τις περισσότερες φορές) δεν βγαίνει τίποτα στην ουσία.
Ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη των όσων γράφει. Τα ανώνυμα δεν τα υπολογίζει κανένας. Τι φοβάστε; Η διεκδίκηση αυτών που θεωρούμε σωστά με κόσμιο τρόπο, χωρίς προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς, η πρόταση ενεργειών που πρέπει να γίνουν (κανένας δεν τα ξέρει όλα), μόνο καλό στο κοινωνικό σύνολο μπορούν να προκαλέσουν.
Υπάρχει και η άλλη κατηγορία των φίλων που σε ένα τραπέζι καφενείου τα ξέρουν όλα και έχουν άποψη για τα πάντα και κρίνουν και κατακρίνουν και προτείνουν. Δεν αναλαμβάνουν όμως να δημοσιοποιήσουν όλα αυτά και να προκαλέσουν έναν κόσμιο δημόσιο διάλογο που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.
Ας μην διαμαρτυρηθούν μετά όταν δουν τα πράγματα να στραβώνουν.
Και επειδή κάποιοι τα βάζουν με τους φορείς του χωριού ότι δεν κάνουν τίποτα ή δεν κάνουν όσα νομίζουν οι ίδιοι ότι πρέπει να κάνουν, ας αναρωτηθούν τί κάνουν οι ίδιοι για το χωριό μας και την επίλυση των προβλημάτων του.
Ήθελα να τοποθετηθώ καιρό σε αυτό το θέμα αλλά χαίρομαι που τοποθετηθήκατε κ.Στρατή. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι η τελευταία παράγραφος: “Και επειδή κάποιοι τα βάζουν με τους φορείς του χωριού ότι δεν κάνουν τίποτα ή δεν κάνουν όσα νομίζουν οι ίδιοι ότι πρέπει να κάνουν, ας αναρωτηθούν τί κάνουν οι ίδιοι για το χωριό μας και την επίλυση των προβλημάτων του.” Κάθε κριτική είναι αποδεκτή όταν δεν υπάρχουν σκοπιμότητες. Αλλά πριν υπάρξει αυτή καλό θα ήταν να έχει προηγηθεί η αυτοκριτική! Οι αρμόδιοι φορείς ή και οι Σύλλογοι με τα όποια καλά ή στραβά τους προσπαθούν να συμβάλλουν με όποιο τρόπο μπορούν (δυστυχώς και με συγκρούσεις πολλές φορές) για το καλό του χωριού. όμως ποιοι είναι οι Σύλλογοι και οι φορείς? Οι 2-3-4 άνθρωποι που εκλέχθηκαν? Κάνανε δηλαδή το καθήκον τους τα μέλη, ψήφισαν και τώρα περιμένουμε να λυθούν όλα δια μαγείας διότι κάποιοι άλλοι θα τρέξουνε για εμάς? Τα μέλη είναι οι Σύλλογοι και οι φορείς! όσο πιο ενεργά είναι τα μέλη και όσο πιο μεγάλη πίεση ασκούν τόσο πιο δυνατός θα είναι ο κάθε φορέας ή Σύλλογος!!Αν δεν είναι ευχαριστημένοι με το έργο τους μπορούν πάλι να τους αλλάξουν! Αυτή είναι η αρχή της Δημοκρατίας. Επιπλέον υπάρχει καθυστέρηση και από τις δημόσιες υπηρεσίες. Υπήρχε και πριν πλέον είναι πιο έντονο το φαινόμενο! Συνεπώς τα 2-3 άτομα που “τρέχουν” κάθε φορά και εκφράζουν τους φορείς ή τους Συλλόγους τι μπορούν να κάνουν όταν οι υπηρεσίες λειτουργούν με δικούς τους κανόνες και με δικό τους “ρολόι”? Ειδικότερα όταν είναι πλέον φανερό ότι η πολιτεία μας έχει ξεγράψει(ποιος φταίει άραγε γι’αυτό? Οι Σύλλογοι και οι φορείς?). Μήπως λοιπόν πρέπει να υπάρξει έμπρακτο ενδιαφέρον από όλους, κυρίως τους πιο νέους (όσο δύσκολο και αν είναι μιας και ξέρουν ποιους και τι έχουν να αντιμετωπίσουν και υπάρχει απογοήτευση, ίσως και φόβος) ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη δυναμική στις φωνές μας? Θα σταματήσουμε να μας κυριεύει αυτός ο ωχαδελφισμός? Άραγε τι θα έκαναν οι παλαιότεροι…??