Για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Χρειάζεται προσοχή!!!

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε ενημερωτικό κείμενο των φορέων του χωριού μας στο οποίο για το κτίριο που στεγάζονταν η Συλλογή Φυσικής Ιστορίας αναφέρονταν:

Γ) Παλιό Δημοτικό Σχολείο / Κτίριο της Συλλογής Φυσικής Ιστορίας Βρίσας. Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής καμία ενέργεια. Το κτίριο έχει παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε συνεργασία με τον Δήμο πρέπει να διερευνηθεί ποιος φορέας θα αναλάβει την ανακατασκευή του.

Σε δική μας ανάρτηση υποστηρίξαμε ότι, εφόσον στο Πανεπιστήμιο έχει παραχωρηθεί μόνο η χρήση του κτιρίου, ιδιοκτήτης του κτιρίου είναι ο Δήμος και αυτός πρέπει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Μια απόφαση του Δήμου δυτικής Λέσβου στις 15 Σεπτεμβρίου (που αξίζει τον κόπο να την διαβάσετε ολόκληρη στο τέλος του κειμένου) μας πληροφορεί ότι ο Δήμος υπέβαλε αίτηση στην ΔΑΕΦΚ για χορήγηση βεβαίωσης δικαιούχου στεγαστικής συνδρομής για το συγκεκριμένο κτίριο στις 28-1-2020. Επομένως ο Δήμος Δ. Λέσβου ήξερε ότι αυτός πρέπει να ενεργήσει και έχει ενεργήσει.

Αλλά…

Αλλά στην αίτηση του ο Δήμος ζητά να χορηγηθεί βεβαίωση δικαιούχου στεγαστικής συνδρομής για αυτοστέγαση. Σύμφωνα με την ΚΥΑ ΔΑΕΦΚ/2641 /Α325 της 26ης Ιουλ 2017 που καθορίζει τα σχετικά με την χορήγηση στεγαστικής συνδρομής, στεγαστική συνδρομή για αυτοστέγαση (δηλαδή αγορά έτοιμου ή υπό ανέγερση άλλου κτιρίου) δίνεται για κτίρια που έχουν ή πρόκειται να κατεδαφιστούν)

Το συγκεκριμένο κτίριο έχει κριθεί κίτρινο δηλαδή επισκευάσιμο και στις περιπτώσεις των κίτρινων σπιτιών χορηγείται στεγαστική συνδρομή επισκευής αφού πρώτα κατατεθεί μελέτη από ιδιώτη μηχανικό.

Μπορεί να είναι απλά ένα λάθος αβλεψίας αλλά μπορεί στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας να μπλέξουν τα πράγματα. Ας το παρακολουθήσουν το θέμα οι αρμόδιοι δεδομένου ότι η προθεσμία εκπνέει σε 3,5 μήνες.

Ακόμα και στην περίπτωση που το κτίριο ύστερα από ένσταση χαρακτηρίστηκε κόκκινο, δηλαδή κατεδαφιστέο, και πάλι θα πρέπει να αιτηθεί στεγαστική συνδρομή για ανακατασκευή και όχι για αυτοστέγαση. Αλήθεια ποιο κτίριο έτοιμο θα αγοραστεί μέσα στο χωριό ή μήπως θα πάμε στην αγορά κτιρίου μέσα στη δημοτική ενότητα;

Τελικά με την απόφαση του που προαναφέραμε ο Δήμος ορίζει εκπρόσωπο του τον Γιώργο Αλάνη για κάθε ενέργεια που θα χρειαστεί σχετικά με την χορήγηση της στεγαστικής συνδρομής.

ΟΡΙΣΜΟΣ-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΓΙΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.