Η Βιβλιοθήκη ενημερώνει

Η Βιβλιοθήκη ενεργώντας θεσμικά ενημερώνει τα μέλη της.

  1. Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ συζητήθηκαν οι προτάσεις που κατατέθηκαν από μέλη στη γενική συνέλευση και λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

α. Πρόταση να αγοραστεί ένα τηλεσκόπιο για να μελετήσουν τα παιδιά τον έναστρο ουρανό. Διαπιστώθηκε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει το κατάλληλο πρόσωπο για να αναλάβει τη δραστηριότητα αυτή. Αποφασίστηκε να προμηθευτεί βοηθήματα η Βιβλιοθήκη ώστε να μπορέσει εκ των ενόντων να μυήσει τα παιδιά στον έναστρο ουρανό και αν το εγχείρημα πετύχει ή βρεθεί καταλληλότερο πρόσωπο να αγοραστεί το τηλεσκόπιο για εμβάθυνση της παρατήρησης και της γνώσης.

β. Πρόταση να προμηθευτεί η Βιβλιοθήκη τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορεί να συμμετάσχει σε τηλεδιασκέψεις. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ο απαραίτητος στοιχειώδης εξοπλισμός και αποφασίστηκε να ζητηθούν (από ειδικούς του Πανεπιστημίου Αιγαίου) να δοθούν οι απαιτούμενες προδιαγραφές για τυχόν βελτίωση του εξοπλισμού.

γ. Να τροποποιηθεί το καταστατικό ώστε να δημιουργηθεί στα πλαίσια της Βιβλιοθήκης μια επιτροπή με έργο την παροχή βοήθειας σε αναξιοπαθούντες χωριανούς. Διαπιστώθηκε ότι είναι πολύ θετικό να υπάρξει στο χωριό μια τέτοια επιτροπή για να παρέχει το μέγιστο αυτό κοινωνικό έργο αλλά ο προορισμός της Βιβλιοθήκης και τα πεδία δραστηριοποίησής της απέχουν πολύ από αυτό το έργο. Εκτός αυτού μια τέτοια επιτροπή για να έχει το κύρος και την αποδοχή που χρειάζεται θα πρέπει να στηριχτεί σε πρωτοβουλίες των βασικών θεσμικών φορέων του χωριού όπως είναι το τοπικό συμβούλιο και η Εκκλησία.

2. Σχετικά με την πρόβλεψη του καταστατικού για την ταμιακή τακτοποίηση των μελών.

Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 8 του καταστατικού είναι υποχρεωτική για το ΔΣ και τη Γενική συνέλευση η διαγραφή ενός μέλους που καθυστερεί επί τρία χρόνια την πληρωμή των ετήσιων συνδρομών του. Για να αποφευχθούν διαγραφές εξαιτίας αμέλειας ή άγνοιας της παραπάνω πρόβλεψης του καταστατικού το ΔΣ καλεί τα μέλη του Συλλόγου να τακτοποιήσουν τις συνδρομές τους μέχρι τέλους του έτους.

Επίσης επειδή το ερχόμενο καλοκαίρι του 2021 θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ υπενθυμίζεται η διάταξη του καταστατικού Παρ. 11 του άρθρου 7 σύμφωνα με την οποία για να συμμετάσχει ένα μέλος στη Γενική συνέλευση (και επομένως να εκλέξει ή να εκλεγεί ως μέλος του ΔΣ ή της ΕΕ) θα πρέπει να έχει εγγραφεί στο Σύλλογο τρεις τουλάχιστον μήνες πριν την ημερομηνία σύγκλισης της ΓΣ.

3. Ενημερώνονται οι γονείς ότι υπάρχει η δυνατότητα για ένα ακόμα παιδί να παρακολουθήσει μαθήματα εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Η Βιβλιοθήκη ενημερώνει

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Καλά όλα αυτά αλλά με τόσες δωρεές που έχει ας βοηθήσει να γίνει κάποιο έργο στο χωριό σε συνεργασία με τα συμβούλια.

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Αν και το σχόλιο είναι ανώνυμο το δημοσιοποιώ για να δοθεί απάντηση. Η απάντηση δίνεται άμεσα διότι τα σχόλια αυτού του περιεχομένου είναι σε γνώση του ΔΣ και έχει γίνει σχετική συζήτηση σ’ αυτό. Καταρχήν θα ήταν πιο σωστό αν ο ανώνυμος σχολιαστής είναι μέλος της Βιβλιοθήκης να το έθετε στη ΓΣ για να έπαιρνε επίσημα την απάντηση. Αν δεν είναι μέλος (εκτός του ότι τον καλούμε να γραφτεί) θα μπορούσε να τεθεί το θέμα μέσω ενός γνωστού του που είναι μέλος.
      Άσχετα με όλα αυτά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Βιβλιοθήκη είναι ο μόνος σύλλογος που έχει πάγια έξοδα όπως φωτισμό, τηλέφωνο, ύδρευση, καθαριότητα, ανταλλακτικά και συντήρηση του εξοπλισμού της (γραφίτες, χαρτί κ.λπ.). Επίσης η Βιβλιοθήκη χρηματοδοτεί τις διάφορες δραστηριότητες που υλοποιεί και για τις οποίες δαπανώνται σημαντικά ποσά. Εκτός από αυτά η Βιβλιοθήκη βρίσκεται σε αναμονή να παραλάβει το σπίτι της κας Ευαγγελίας Νικέλλη το οποίο μετά την επισκευή του από το σεισμό θα χρειαστεί πολλές ενέργειες και χρήματα για να αξιοποιηθεί και να συντηρηθεί. Για τους παραπάνω λόγους γίνεται με φειδώ η διαχείριση των εσόδων που έχει από τις συνδρομές των μελών της και τις προσφορές.
      Σε κάθε περίπτωση όμως το ΔΣ είναι έτοιμο να συζητήσει οποιαδήποτε σχετική πρόταση (το τονίσαμε και στην τελευταία γενική συνέλευση). Θα πρέπει απαραίτητα βέβαια αυτό που προτείνεται να υλοποιηθεί από τη Βιβλιοθήκη να είναι σύμφωνο με τους σκοπούς της Βιβλιοθήκης όπως αυτοί με σαφήνεια καθορίζονται από το καταστατικό της. Κάθε πρόταση για ενεργοποίηση της Βιβλιοθήκης συζητιέται στο ΔΣ και είτε γίνεται αποδεκτή είτε δίνεται στον προτείνοντα η εξήγηση γιατί δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
      Επαναλαμβάνεται ότι κάθε δαπάνη θα πρέπει να μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση το καταστατικό αλλά και να πληρωθεί με νόμιμα δικαιολογητικά.
      Επειδή κανένας δεν τα ξέρει όλα και κανένας δεν είναι αλάθητος η Βιβλιοθήκη επιζητεί προτάσεις, επιζητεί την κριτική και προσκαλεί όποιον ενδιαφέρεται για το χωριό μας να γίνει μέλος της για να προσπαθήσουμε από κοινού για το καλύτερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.