Ας σοβαρευτούμε! Ο κίνδυνος είναι δίπλα μας.

Τώρα που έχει διαπιστωθεί ότι τρεις ιερείς στο νησί μας έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό και ότι αρκετά άτομα που υπηρετούν σε ναούς (επίτροποι, νεωκόροι, ψάλτες ) βρέθηκαν θετικοί στον ιό, τώρα που τα κρούσματα του ιού στο νησί μας έχουν εξαπλωθεί σε μεγάλο βαθμό, τώρα που διαπιστώθηκε θετικό κρούσμα στο Ίδρυμα “Θεομήτωρ” στην Αγιάσο με άγνωστες προεκτάσεις μήπως είναι η ώρα να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα πιο σοβαρά;

Πρώτα απ’ όλα δεν είναι υποτιμητικό το να θεωρηθεί κάποιος ότι είναι εν δυνάμει φορέας του ιού. Όλοι πρέπει να θεωρούμαστε πιθανοί φορείς.

Στο νησί μας αναδείχτηκαν σε εστίες διάδοσης του ιού κάποιοι ναοί. Μήπως θα πρέπει λοιπόν -το λιγότερο- να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί σε όλους τους ναούς σχολαστικά. Αν γίνεται παρατήρηση σε κάποιον εκκλησιαζόμενο γιατί μιλάει την ώρα της λειτουργίας μήπως θα πρέπει να απαγορευτεί αυστηρά η είσοδος στο ναό στον οποιονδήποτε χωρίς μάσκα; Μήπως θα πρέπει να γίνεται ισχυρή σύσταση σε όλο το εκκλησίασμα να αποφεύγει τους ασπασμούς των εικόνων και τα χειροφιλήματα; Αποδείχτηκε ότι και στην περίπτωση του κορονοϊού ισχύει το “βοήθα Παναγιά μου” “Κούνα και συ τα χέρια σου”. Αν περιμένουμε ότι δεν θα κολλήσουμε τον ιό όταν εκκλησιαζόμαστε επειδή θα έχουμε την άνωθεν προστασία είμαστε τρομερά γελασμένοι. Γελασμένοι ακόμα και γιατί δεν έχουμε το βάθος της πίστης που απαιτείται για να τύχουμε μιας τέτοιας ευλογίας.

Αν σεβόμαστε τη θρησκεία μας, αν τιμούμε τους αγίους μας, αν εκτιμούμε τους ιερείς μας, αν συμπονούμε το ποίμνιό μας ας αλλάξουμε τακτική. Όλοι και Άμεσα. Και οι επίτροποι της εκκλησίας στον αγώνα αυτόν ενάντια στον αόρατο εχθρό μπορούν να παίξουν σημαντικό και θετικό ρόλο, με δεδομένο ότι οι ιερείς είναι απασχολημένοι στην ιερουργία τους.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.