Βελτιωμένη και επαυξημένη

Πέρσι ο Λεσβοκλής Πετράς πρόσφερε στη Βιβλιοθήκη μας μια εργασία του. Μια συνοπτική παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους μέχρι το 2010 με 55 σελίδες.

Την εργασία του αυτή την εμπλούτισε με επιπλέον στοιχεία ανεβάζοντας τις σελίδες στις 90 χρησιμοποιώντας μια ακόμα πηγή. Έτσι στις πηγές που χρησιμοποίησε αρχικά (Νεότερη Ιστορία του Ελληνικού έθνους του Ραφαηλίδη, την εφημερίδα “το Βήμα και το διαδίκτυο) πρόσθεσε και την “Μετέωρη χώρα” του Αντώνη Καρακούση.

Στον δέκατο ένατο αιώνα αφιερώνονται 7 σελίδες. Στην περίοδο μέχρι το τέλος του μεσοπολέμου (βαλκανικοί πόλεμοι, πρώτος παγκόσμιος, μικρασιατική εκστρατεία κ.λπ.) αφιερώνονται 13 σελίδες. Για τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, τον εμφύλιο και την περίοδο μέχρι το τέλος της δικτατορίας δόθηκαν 36 σελίδες. Τέλος η πιο σύγχρονη περίοδος παρουσιάζεται στις υπόλοιπες σελίδες με αναφορά ανά έτος.

Το έργο αυτό αξίζει να διαβαστεί απ’ τον καθένα μας. Θα μάθουμε και θα θυμηθούμε τα πιο σημαντικά ιστορικά δεδομένα της περιόδου ζωής του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Ο Λεσβοκλής αναδεικνύεται δίκαια με την εργασία του αυτή και τα πολυποίκιλα βίντεο που έχει παρουσιάσει σε έναν απ’ τους πιο δημιουργικούς για το κοινό καλό χωριανούς μας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.