Για τους “Φίλους” του Κέντρου Έρευνας Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Βρίσας

Στο καινούριο τεύχος του “Αντίλαλου” (που μοιράζεται στο χωριό απ’ τους Κώστα Αναγνώστου και Θοδωρή Σφούνη) αναδημοσιεύεται άρθρο από την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ με τίτλο “Κινδυνεύει να κλείσει” στο οποίο καταγράφονται τα προβλήματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας (έχει ήδη λυθεί το πρόβλημα της αποχέτευσης) και αφού καταλογίζονται ευθύνες (κατά την άποψη του γράφοντος) στο Δήμο και στο Πανεπιστήμιο γίνεται έκκληση στο Σύλλογο φίλων του Μουσείου να συγκεντρώσει εισφορές από τα μέλη του για να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων.

Στη σελίδα 21 του Αντίλαλου στο τέλος του παραπάνω άρθρου υπάρχει καταχώρηση-απάντηση που υπογράφεται “ΟΙ ΦΙΛΟΙ” και η οποία καταλήγει: “Εμείς και από δω, από μακριά, είμαστε πάντα πρόθυμοι ως σύνδεσμος των φίλων να βοηθήσουμε. Μόνο μη μας ζητάτε λεφτά, γιατί οι ΦΙΛΟΙ δεν έχουν ουτε Ταμείο ούτε ευρώ”

Επειδή το άρθρο είναι ενυπόγραφο (από μένα)  συνάγεται ότι ζήτησα από τους “φίλους” χρήματα. Διευκρινίζω ότι η ερμηνεία αυτή είναι παντελώς αυθαίρετη. Εγώ -στο άρθρο- ως μέλος ό ίδιος του Συνδέσμου των φίλων του Μουσείου προτείνω να υπάρξει από όλους εμάς, τα μέλη του Συνδέσμου, μια εισφορά ώστε να βρεθεί Ταμείο και ευρώ για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Μουσείου.

Όσοι -εκτός εξουσίας- από κοντά προσπαθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας -και των διαμορφωμένων συνθηκών- να βοηθήσουμε στη λύση των προβλημάτων του χωριού μας δεν ζητιανεύουμε!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Για τους “Φίλους” του Κέντρου Έρευνας Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Βρίσας

  1. Ο/Η Black man λέει:

    Ζητιάνος είναι αυτός που παρακαλάει την βοήθεια των άλλων γιατί δεν έχει να φάει. Αυτό που γίνεται από εσάς και αφορά την ενημέρωση για προβλήματα που χρήζουν λύσεις είναι για τον τόπος μας ευεργέτημα.
    Ακόμη όμως δεν διαβάσαμε ένα ευχαριστώ από τον Κώστα για την επισκευή που έγινε στο μουσείο μετά από την βοήθεια κάποιων χωριανώ μας.

  2. Ο/Η KΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ λέει:

    Aγαπητέ φίλε μου, άν το ευχαριστώ μού σε κάνει να νιώσεις καλύτερα,δέ έχω πρόβλημα νά πώ πάνω από 1000 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!.Οπως ξανά στό παρελθόν έτσι καί τώρα είχα απαντήσει σέ ένα άλλο φίλο τής σελίδας γιά τό σχετικό θέμα.
    Καταρχάς εγώ είμαι η τελευταία τρύπα τού Ζουρνά..Εχώ κάποιον πού είναι στήν κορυφή καί πού έχω αναφέρει τή δουλειά πού κάναν τά παιδιά εδώ, τώρα γιατί ή αν έστειλε ή θα στείλει κάποιο ευχαριστήριο ,δέ γνωρίζω.
    Τά παιδιά πού εργάστηκαν δέ θέλαν νά γράψω τά ονόματα τούς,αλλά επειδή εσύ τό θέλεις όπως καί ένας φίλος πού γνωρίζει μόνο εμένα..πάμε λοιπόν!
    Ευχαριστώ όλους πού πρόσφεραν τή βοήθεια τούς ώστε νά λυθεί το πρόβλημα
    Ευχαριστώ το δάσκαλο πού ανάδειξε τό πρόβλημα μέ τό θέμα, πού μακάρι νά τάν μόνο αυτό
    Ευχαριστώ το Διαμαντή Γιάννη ,Ευστράτιο Κρικλάνη καί Παναγιώτη Γεωργάκα πού εργάστηκαν πάνω στό πρόβλημα
    Ευχαριστώ καί τό φίλο μού Μάκη Κατσιγήνη γιά τό ενδιαφέρον πάνω στό θέμα αυτό από τή πρώτη στιγμή
    Τέλος ευχαριστώ όλους πού έδωσαν χρήματα , επώνυμους καί ανώνυμους καί να μπορούν πάντα νά προσφέρουν γιά τό καλό τού χωριού
    Ελπίζω τώρα φίλε μού νά σέ ευχαρίστησα καί συγνώμη πού σέ έκανα νά περιμένεις τό ευχαριστώ μού!
    Σού εύχομαι ένα καλό υπόλοιπο καλοκαίρι

  3. Ο/Η path finder λέει:

    Φίλε Κώστα
    Αρχικά μην έχεις εκνευρισμό. Εγώ ποτέ δεν σου ζήτησα να αναφερθείς σε άτομα και μην κάνεις το λάθος να αναφέρεσαι σαν τελευταία τρύπα κλπ άσχετα. Όταν ζητάς μέσο της σελίδας κάτι από του χωριανούς σου και το πετυχαίνεις καλό είναι να κάνεις και ένα θετικό σχόλιο ( αλλά μην ασχολούμαστε άλλο με θέματα που δεν συμφωνουμε προφανώς και μην εκτίθεσαι αρνητικά γιατί μπορεί στο μελλον να ξαναπαρουσιαστεί ένα θέμα στον χώρο της δουλειάς και να ξαναζητήσεις βοήθεια ) . Το σχόλιο μου δεν αφορά μόνο εσένα αλλά και όλους τους διάφορους ψευτοαρμόδιους που υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για να βελτιωθεί κάτι στο χωριό μας και μετά την ευαισθητοποίηση κάποιων όπως έγινε και μετά τα σχόλιά σου για το μουσείο ακολουθεί η διαδικασία μούγκα στην στρούγκα.
    Για τις ευχές σου για το καλοκαίρι ευχαριστώ και ανταποδίδω. Αλλά πλέον τα Βατερά τα Σαββατοκύριακα είναι σαν το paradise στην Μύκονο. Οπότε εμείς πάμε και παραπέρα εκτός της γυάλας . Αφήνουμε τους γνωστούς ενοχλημένους από την πρόοδο των Βατερών να απολαύσουν τα άναρχα έργα τους και πάμε σε άλλη παραλία. Εξάλλου οι ξόβεργές μας έχουν καλά μπει και όλα καλά.
    Όλα καλά λοιπόν και όλοι μας στο εξής θα απολαύσουμε τα έργα μας. Αν δεν έχεις αντίρρηση κάνε μία μικρή παρουσίαση μέσο της σελίδας για την ιστορία του μουσείου και των εκθεμάτων του ώστε να την κοινοποιήσουμε σε φίλους μας για να ενημερωθούν.
    Καλή συνέχεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.