Για το επίδομα ενοικίου / συγκατοίκησης

Είναι γνωστό ότι σε ιδιοκτήτες κίτρινων σπιτιών που είχαν κατανάλωση ρεύματος είχε κοπεί το επίδομα και οι ενδιαφερόμενοι έκαναν ένσταση. Πληροφορίες έγκυρες θέλουν να έχουν γίνει αποδεκτές οι ενστάσεις σε όσες περιπτώσεις η κατανάλωση ρεύματος μετά το σεισμό ήταν πολύ μικρότερη από την κατανάλωση πριν το σεισμό.

Υπάρχει όμως πρόβλημα (το επεσήμανε η αρμόδια υπάλληλος της ΔΑΕΦΚ σε ιδιοκτήτη χωριανό μας) στις περιπτώσεις που και μετά την έκδοση της ΚΥΑ, δηλαδή μετά τη γνωστοποίηση ότι δεν πρέπει να υπάρχει κατανάλωση ρεύματος, σε κάποια σπίτια εξακολουθούσε να υπάρχει κατανάλωση ρεύματος.

Ας προσέξουν επομένως οι ιδιοκτήτες των κίτρινων σπιτιών να μηδενίσουν την κατανάλωση ρεύματος για να μην χάσουν την επιδότηση.

Επίσης πληροφορίες θέλουν να γίνονται στη ΔΑΕΦΚ ανώνυμες καταγγελίες σχετικά με δικαιούχους ή μη του επιδόματος αυτού. Αφορά ολόκληρο το νησί και όχι μόνο τη Βρίσα. Τέτοιες καταγγελίες, άσχετα αν λαμβάνονται υπόψη ή όχι, “δημιουργούν κλίμα” επιβαρυντικό για τη γενικότερη αντιμετώπιση των σεισμοπαθών.

Τέλος όλοι ξέρουμε ότι απαγορεύεται να μένουν κάποιοι στα κίτρινα σπίτια και ενώ μάλιστα το χωριό βρίσκεται σε απαγόρευση. Καταλαβαίνετε πως νοιώθουν οι μηχανικοί της ΔΑΕΦΚ που επισκέπτονται για τον έλεγχο των ζημιών και την έκδοση της μελέτης επισκευής όταν βλέπουν ότι τι σπίτι κατοικείται! Άσχετα με το αν δίνεται επιδότηση ενοικίου ή όχι. Εμείς εδώ γνωρίζοντας καταστάσεις και συνθήκες καταλαβαίνουμε τις περιπτώσεις αυτές αλλά οι υπάλληλοι επιεικώς …εκπλήττονται!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

5 απαντήσεις στο Για το επίδομα ενοικίου / συγκατοίκησης

  1. Ο/Η Αντώνης λέει:

    Πολύ σωστά αλλά εγώ προσωπικά τους ζήτησα να έρθουν να κάνουν αυτοψία να δουν μόνοι τους 3 χρόνια μετά όλα κάτω σοβαδες τα πάντα…… Το πρόβλημα το μάθαμε για το ρεύμα το Νοέμβριο τότε μας το είπανε….

  2. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    Ένας λόγος που συναινεί στην αποδοχή της ένστασης είναι και το αν έχουν αρχίσει εργασίες επισκευής, γιατί αυτό σημαίνει αφενός μεν ότι δεν κατοικείται και αφετέρου ότι καταναλώνει ΔΕΗ για τις εργασίες.

    • Ο/Η Αντώνης λέει:

      Άρχισα εργασίες τον Απρίλιο το ρεύμα είναι κκομενο από τον Μάρτιο…. Αλλά από δαεφκ δεν με αφήνουν να καταθέσω χαρτιά για τα τρίμηνα εάν δεν απαντήσουν στην ένσταση μου… Μου κοψαν το επίδομα διότι είχα το ποσό των 8 ευρώ στο τετράμηνο…. Πάντα κάτι βρίσκουν να μας παιδευουν

  3. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΙΑΣ λέει:

    Επιδότηση ενοικίου έχει να δοθεί απο τον Σεπτέμβριο του 2019,παρά του οτι έχουν κατατεθεί όλα τα χαρτιά ακόμα και η βεβαίωση της ΔΕΗ Μυτιλήνης ότι η παροχή ρεύματος έχει διακοπή απο τον Ιούλιο του 2017. Σε ερώτηση που έκανα στη ΔΑΕΦΚ Αθηνών μου απάντησαν ότι δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα γιατί δεν τους εχουν δοθεί απο το Υπουργείο Οικονομικών. Την ίδια απάντηση πήρα και για την επιδότηση της κατεδάφισης (2η δόση). Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα. Είπαμε ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ το χωριό μας λέγεται Βρίσα και όχι Μάτι Αττικής. Εκεί τα πράγματα ακολουθούν άλλους ρυθμούς , κανόνες και ταχύτητες. Για τη Βρίσα και μόνο για τη Βρίσα δεν υπάρχουν χρήματα. Εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες φωνές που θα ακουστούν πέρα ως πέρα για τη Βρίσα. Ωχ αδερφέ ποιός την ξέρει τη Βρίσα, ποιοί μένουν εκεί και πόσους ψήφους δίνει. Αυτά είναι τα κριτήρια. Μετά σου λένε να ξεκινήσεις να χτίσεις καινούριο σπίτι με την κρατική επιδότηση. Εδώ νομίζω ότι πρέπει να γελάσουμε. Δηλαδή, να μπείς στο χορό και μετά ο εργολάβος και ο Πολ. Μηχανικός να σου ζητάνε χρήματα, δικαίως, να πληρώσουν εργάτες, υλικά και διάφορα άλλες δαπάνες και εσύ να του λές περιμένετε την κρατική επιδότηση, εάν δοθεί και όποτε δοθεί. Οπότε μέχρι τότε θα σταματήσει κάθε εργασία και άντε πάλι από την αρχή. Δυστυχώς, κατά τη γνώμη μου, αυτό θέλανε και το πετύχανε. Μπράβο τους….. Αυτά για να μην πω περισσότερα και στενοχωρηθούνε κάποιοι.

    • Ο/Η Αντώνης λέει:

      Πολύ σωστά δεν υπάρχουν φωνές κάναμε κάποια διαμαρτυρία κάτι τέλος παντων… Ολα στο περίμενε δεν μας λογάριασσει κανεις..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.