Για τον τύπο ή για την ουσία;

Διεθνώς έχει αναγνωριστεί ότι για μια πλαζ ασφαλή για τους λουόμενους θα πρέπει να απαγορευτεί η κίνηση σκαφών. Γι αυτό τούτο αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την απονομή της γαλάζιας σημαίας.

Θέσαμε το ερώτημα: μας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι και η ασφάλειά τους ή νοιαζόμαστε μόνο για τους τύπους και για το πως θα πάρουμε τη γαλάζια σημαία; Αν μας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι τότε θα πρέπει να φροντίσουμε για την ασφάλειά τους και την άνετη κολύμβησή τους συνολικά.Επομένως θα πρέπει να οριοθετηθεί ο χώρος κολύμβησης σε μεγάλη έκταση δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν οι χιλιάδες κολυμβητές στα Βατερά να εγκλωβιστούν σε μια έκταση 300 μονάχα μέτρων (τόση είναι η ζώνη της γαλάζιας σημαίας).

Προτείναμε να οριοθετηθεί ολόκληρη η παραλία μπροστά στον οικισμό. Δεν λάβαμε υπόψη (ως μη όντες σκαφάτοι) τα θέματα της δυνατότητας πρόσβασης στην ακτή σκαφών για την αποβίβαση ή για το αγκυροβόλιο άλλων δεδομένου ότι το “λιμανάκι” του αγίου Φωκά είναι μικρό. Μας επισημάνθηκε το πρόβλημα και το θεωρήσαμε λογικό και αντιπροτείναμε μια ενδιάμεση λύση. Δεν είμαστε ειδικοί, δεν ξέρουμε τη νομοθεσία, αλλά σίγουρα οι ειδικοί μπορούν να βρουν λύση βάζοντας σε προτεραιότητα όμως την ασφάλεια και την άνεση των κολυμβητών αλλά ως ένα σημείο και την εξυπηρέτηση των σκαφών.

Δεν τίθεται θέμα αντιδικίας όταν κατατίθενται καλοπροαίρετα προτάσεις και γνώμες. Φυσικά ούτε μια επισήμανση μπορεί να θεωρηθεί “άκομψη” όταν χωρίς χαρακτηρισμούς αναφέρεται σε πραγματικά περιστατικά. Διότι όταν πριν λίγα χρόνια είχε απαγορευτεί να δένουν οι βάρκες σε κάποια περιοχή των Βατερών κάποιοι επέμεναν να μην συμμορφώνονται με την απαγόρευση θέλοντας να έχουν τις βάρκες τους στα σημεία άμεσης πρόσβασής τους στην παραλία. Δεν θα τους ελέγξουμε εμείς φυσικά αλλά δεν μπορεί να μην κάνουμε τη διαπίστωση ότι “θέλουν να έχουν τις βάρκες τους κάτω από τα σπίτια τους” Εννοείται βέβαια ότι όταν αυτό αναφέρεται σε μια πολύ ευρύτερου περιεχομένου απάντηση προς ένα σχόλιο δεν σημαίνει σώνει και καλά ότι αναφέρεται στον σχολιαστή.

Δυστυχώς έχουμε μάθει να αντιδικούμε και όχι να παραθέτουμε απόψεις ώστε να προκύψει από τη σύνθεσή τους η καλύτερη λύση ενός θέματος.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.