Ο Πρόεδρος ήταν πολύ μετριοπαθής

Στην αναφορά του ο Πρόεδρος της Κοινότητας ότι οι σημαδούρες θα ποντίζονταν μόνο στα όρια της περιοχής της γαλάζιας σημαίας (από Ζούρου μέχρι Θάλασσα) αποδείχτηκε πολύ …μετριοπαθής αφού σήμερα οι σημαδούρες ποντίστηκαν σε αρκετά μεγαλύτερη έκταση.

Μια ολοκληρωμένη λύση όμως για τα Βατερά θα ήταν η οριοθέτηση της περιοχής των λουομένων τουλάχιστον σε ολόκληρη την έκταση του οικισμού δηλαδή από τα ενοικιαζόμενα Κατσάνη μέχρι το εκκλησάκι του αγίου Ιωάννη στα Πλατάνια. Ας μη βιαστούν κάποιοι να πουν ότι η πρόταση αυτή είναι υπερβολική.

Για να γίνει αυτό εύκολα θα πρέπει να αλλάξει τακτική ο Δήμος. Το κόστος για να αγοραστούν οι σημαδούρες δεν είναι υπερβολικό, αρκεί να χρησιμοποιηθούν για πολλά χρόνια. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισής τους. Απ’ ότι γνωρίζουμε για να ποντισθούν οι σημαδούρες θα πρέπει ο Πρόεδρος να βρει μια βάρκα και να παρακαλέσει να δεχτεί ο “καπετάνιος” με έναν βοηθό να αναλάβουν τη δουλειά με πιθανό όφελος έναν καφέ ή ένα καραφάκι κέρασμα από τον Πρόεδρο. Οπότε για το σήκωμά τους δεν έχει κανένας λόγο να ενδιαφέρεται ή να βιάζεται. Έτσι κάθε χρόνο χρειάζονται καινούριες σημαδούρες.

Ενώ θα πρέπει αυτό να είναι ένα έργο του Δήμου που θα πληρώνεται ή σε συνεργασία με το Λιμενικό. Και το πόντισμα και η ανάσυρση αμέσως μετά το τέλος της κίνησης σε κάθε παραλία θα πρέπει να μην ανατίθεται στο τοπικό συμβούλιο αλλά να γίνεται με ευθύνη του Δήμου. Ίσως μάλιστα ο Δήμος να πρέπει να προσλαμβάνει μεγαλύτερο αριθμό διμηνιτών για την περίοδο προετοιμασίας (Μάιο και Ιούνιο) των παραλιών και των οικισμών γενικότερα. Έτσι κι αλλιώς ο Δήμος έχει έσοδα από τις παραλίες και μπορεί αν θέλει να βρει τρόπους για να τα αυξήσει.

Σημείωση: Ο Πρόεδρος της Κοινότητας ευχαριστεί τον Γιώργο Κούτσικο ο οποίος για μια ακόμα χρονιά διέθεσε το σκάφος και το χρόνο του και μαζί με το μέλος του τοπικού συμβουλίου Απόστολο Αποστολή πόντισαν τις σημαδούρες.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

5 απαντήσεις στο Ο Πρόεδρος ήταν πολύ μετριοπαθής

  1. Ο/Η Ρενος Στεφανου λέει:

    Πριν απο 3-4 χρονια εγινε αρκετη συζητηση για το θεμα των σημαδουρων.Γνωριζω το θεμα γιατι λογω βαρκας με αφορουσε.Το Λιμενικο λοιπον κατεληξε στην αποφαση της οριοθετησης που εχουμε τωρα λαμβανοντας υπ οψιν 1)Την μεγαλη εκταση του οικισμου των Βατερων 2)Το πεπερασμενο σε χωρητικοτητα του καταφυγιου του Αγ.Φωκα 3) Την κατανομη του πληθυσμου και των επιχειρησεων .Αφησε λοιπον το τμημα απο το Θαλασσα και δυτικα χωρις οριοθετηση με σκοπο αφ ενος μεν να μπορει να δεχτει καποιες βαρκες οι οποιες δεν βρισκουν χωρο στον Αγ.Φωκα και αφ ετερου και εδω εχει σημασια να μπορουν να προσεγγισουν και να παραμεινουν για λιγες ωρες καποιοι σκαφατοι επισκεπτες -τουριστες(ειχε αρχισει να ακουγεται στην Μυτιληνη το τι να παμε να κανουμε στα Βατερα δεν θα μπορουμε να αραξουμε ).Πιστευω λοιπον και παρακολουθωντας λογω θεσεως το ολο σκηνικο, οτι δουλευει καλα χωρις γκρινιες και παραπονα απο καμια πλευρα.Και οπως ειπε και ενας παλιος και ασχετος με τα της θαλασσας Βατεριανος Αυτα και ευχαριστω για την φιλοξενια.

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Ρένο όντως πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι παράμετροι που αναφέρεις στο σχόλιό σου για τη δυνατότητα προσέγγισης σκαφών στην παραλία και την αγκυροβόληση άλλων. Αυτό δεν αλλάζει πολύ την πρόταση του άρθρου. Απλά μπορεί να οριστούν κάποια τμήματα π.χ. 50 μέτρων σε περιοχές που διαπιστωμένα δεν συγκεντρώνουν μεγάλο πλήθος λουομένων ανατολικά και δυτικά της περιοχής της γαλάζιας σημαίας που να δέχονται τα σκάφη. Δε νομίζω ότι όσοι έχετε βάρκες θα πρέπει να τις αράζετε κάτω από τα σπίτια σας. Εξάλλου ο άγιος Φωκάς είναι πολύ πιο μακριά!

  2. Ο/Η Ρενος Στεφανου λέει:

    Δυστυχως βασει του κανονισμου λιμενος.δεν προβλεπεται χωρος πχ 50 μετρων για αραξοβολι,χρειαζονται πολλα για να γινει κατι αναλογο.Οσον αφορα το (οχι και τοσο κομψο)σχολιο για τις βαρκες κατω απο τα σπιτια μας,υπαρχει μεγαλη διαφορα απο το ΚΑΘΟΛΟΥ βαρκες.Γιατι αν αποκλειστει η παραλια απο τον Κατσανη οπως προτεινεις μεχρι τον Αι Γιαννη ,δηλαδη ΟΛΑ τα Βατερα,τοτε θα εχουμε πραγματι ΜΗΔΕΝ βαρκες, και να εισαι βεβαιος οτι στον τουρισμο που τοσο εχουμε αναγκη κατι τετοιο ουδολως θα βοηθουσε.Και παλι ευχαριστω …και δεν θα επανελθω.

  3. Ο/Η Κώστας Καλαμποκίδης λέει:

    Ο Στρατής έχει απόλυτο δίκιο διότι το τμήμα δυτικά από το Θάλασσα έχει σπίτια και ξενοδοχεία με λουόμενους και παιδιά/ ηλικιωμένους, και ειδικά πέρυσι κατάντησε πάρκινγκ σκαφών, εκτός από αυτοκινήτων που είναι διαχρονικά. Γίνεται αντιληπτό φαντάζομαι το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται, η επικινδυνότητα και η όχληση της περιοχής κατά την περίοδο του Αυγούστου με κατοίκους από τα ανατολικά κυρίως να δένουν σχοινιά και βάρκες μόνιμα στα 200-300 μέτρα από το Θάλασσα κατά μήκος της ακτής και ανάμεσα σε ανθρώπους που κολυμπάνε και κάθονται στην παραλία μας. Απλά θα μπορούσαν να πάνε ανατολικότερα από τα σπίτια τους ή δυτικότερα και εκτός οικισμού, και φυσικά το αδιαχώρητο του Αγίου Φωκά ή/και ο σκαφάτος τουρισμός δεν μπορεί να γίνεται δικαιολογία ή άλλοθι.

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Δε νομίζω ότι οι βάρκες ενοχλούν τόσο πολύ! Άλλωστε είναι στο χαρακτήρα των βατερων οι δεμένες βάρκες στη παραλία,αυτό υπάρχει από τότε που οι περισσότεροι (βατεριανοι) όταν άκουγαν τη λέξη βατερα έβαζαν στο μυαλό τους μάρκα απορρυπαντικό!Η λύση είναι η Χρυσή τομή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.