Ενημέρωση που προβληματίζει

Άμεσα (από χτες) έσπευσε ο Πρόεδρος Στρατής Παράκοιλας να παρέμβει σχετικά με την ανάρτησή μας για τον ναυαγοσώστη και για τις σημαδούρες.

Όσον αφορά για τον ναυαγοσώστη αναφέρει ότι “φέτος λόγω κορωνοϊού ο Δήμος έχει την υποχρέωση από Ιούλιο και για τρεις μήνες.” και συμπληρώνει ότι στα Βατερά θα αναλάβει καθήκοντα ο ναυαγοσώστης από μεθαύριο Τετάρτη ή την Πέμπτη. Δεν ξέρουμε ποιος περιόρισε την υποχρέωση του Δήμου από τους τέσσερις μήνες στους τρεις για τον ναυαγοσώστη αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία γιατί σχεδόν κάθε χρόνο αυτή την περίοδο βλέπαμε στα Βατερά ναυαγοσώστη.

Σχετικά με τις σημαδούρες συμπληρώνει: “και οι σημαδούρες βαλμένες ( συμπεραίνουμε τις ίδιες μέρες) …από του Ζούρου έως το Θάλασσα που είναι τα όρια της γαλάζιας σημαίας”

Και δημιουργείται ο προβληματισμός το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι ο τύπος και το γράμμα του κανονισμού ή ο άνθρωπος, ο πολίτης, η υγεία του και η αρτιμέλειά του;

Όσον αφορά τον ναυαγοσώστη είναι λογικό να είναι περιορισμένα τα όρια ευθύνης του διότι φυσικά δεν μπορεί να έχει την υποχρέωση να παρεμβαίνει σε όλη την παραλία. Μπορεί να βρεθεί εκτεθειμένος και να έχει μπελάδες. Και το να προσληφθεί δεύτερος ναυαγοσώστης (ακόμα και να καθοριστεί δεύτερη ζώνη γαλάζιας σημαίας) στα Βατερά μπορεί να ακούγεται ευκταίο αλλά με τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες δε νομίζουμε ότι είναι εφικτό.

Όσον αφορά όμως τις σημαδούρες να υπενθυμίσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια ποντίζονταν σε πολύ μεγάλο μήκος της παραλίας (ακόμα και πέρσι ποντίστηκαν αρκετά έξω απ’ τα όρια της καθορισμένης ζώνης) ώστε να προστατεύεται ο πολύ μεγάλος αριθμός λουομένων στην υπόλοιπη παραλία (ιδιαίτερα) από τις κινήσεις κάθε είδους ταχύπλοου. Τόσο πολύ μεγάλο είναι το κόστος ώστε πολύ σπαγγοραμμένα ο Δήμος να στοιχίζεται πίσω από τον κανονισμό της γαλάζιας σημαίας και να αδιαφορεί για τον υπόλοιπο κόσμο; Φέτος μάλιστα που έχουν πολλαπλασιαστεί αυτοί που αποφεύγουν τις οργανωμένες πλαζ των παραλιακών καταστημάτων και στήνουν τις δικές τους ομπρέλες ανάμεσα σ’ αυτές.

Νομίζουμε ότι θα πρέπει το τοπικό συμβούλιο να πιέσει τους αρμόδιους του Δήμου.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.