Άποψη: για τις παραλίες

Δε νομίζω ότι στα Βατερά χρειάζεται να γίνει τέτοια ισοπέδωση όπως φαίνεται στο φωτογραφία της προηγούμενης ανάρτησης..

Η παραλία των Βατερών έχει μια εξαιρετική ποικιλομορφία συστατικών κατά ζώνες. Αλλού ψιλή άμμος, αλλού πιο χονδρή, σε άλλες ζώνες χαλίκι με μέγεθος όπως το γαρμπίλι και σε άλλες με μεγαλύτερο. Υπάρχουν ζώνες με μικρές κροκάλες. Νομίζουμε ότι αυτή η ποικιλομορφία χαρίζει το ξεχωριστό χρώμα και την ομορφιά στην παραλία.

Η ισοπέδωση και ο καθαρισμός με μηχανήματα γίνεται και από επιχειρηματίες. Ο χώρος όμως αυτός καλύπτεται από τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες ή χρησιμοποιείται ως γήπεδο για αθλοπαιδιές. Και γι αυτές τις περιπτώσεις ακόμα υπάρχουν από αρκετούς αντιδράσεις.

Η παραλία των Βατερών φέτος δεν έχει πολλά σκουπίδια και θεωρούμε ότι εύκολα μπορεί να καθαριστεί με τα χέρια. Και αν σε κάποιες περιοχές χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί μηχάνημα είτε εκεί που υπάρχει επαγγελματική εκμετάλλευση είτε όπου τυχόν υπάρχουν πολλά κλαδιά αυτό θα πρέπει να γίνεται σε περιορισμένη έκταση.

Δεν πρέπει για κανένα λόγο η όποια παρέμβαση με μηχάνημα να γίνεται στο πάνω μέρος της παραλίας με την ξεχωριστή χλωρίδα.

Μια άποψη καταθέτουμε χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.