Του αγίου Γεωργίου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στη ΓΕΩΡΓΙΑ και στον ΓΙΩΡΓΟ

Του αγίου Γεωργίου σήμερα χωρίς πανηγύρι μέσα στην πολύχρωμα ανθισμένη φύση, κάτω απ’ τη σκιά των πεύκων και το πράσινο του λιότοπου.

Το πιο σημαντικό εξοχικό πανηγύρι της ευρύτερης περιοχής μας. Άλλαξε απ’ τα παλιά τα χρόνια, χάθηκαν οι κούνιες, εξαφανίστηκαν τα τλάπια, αντικαταστάθηκαν τα πολύχρωμα κεντητά “πευκέλια” με τις σέλες των αλόγων, οι ιδιωτικοί κεφτέδες και τα γιαπράκια με την μανεστράδα του Συλλόγου, οι κουρελούδες για το στρώσιμο στο χώμα απ’ τα πλαστικά τραπεζοκαθίσματα, αλλά η φύση παραμένει η ίδια και μαζί μ’ αυτήν η λαχτάρα του κόσμου, η ανοιχτή του διάθεση, το πανηγυριώτικο κλίμα.

Φέτος όλα αυτά, παλιά ή σύγχρονα, θα τα ξαναζήσουμε μέσα από φωτογραφίες και βίντεο που ο καθένας θα ανασύρει από τα άλμπουμ του.

Η σελίδα μας θα τιμήσει τη μέρα με μια φωτογραφία που μας έστειλε από το μακρινό Σίδνεϊ της Αυστραλίας ο Μιλτιάδης Κόντος δείχνοντας μια ακόμα φορά ότι οι χωριανοί μας ξενιτεμένοι, όπου γης, έχουν το χωριό και τη ζωή του μέσα στη ψυχή τους.

Πριν 61 χρόνια γείτονες στη παλιά βελανιδιά στον Άγιο Γιώργη την ημέρα του Αγίου Γεωργίου …..οικ. Στρατής κ. Ευαγγελία Μαργαρίτη ( Σιαπατά ) με Φρόσω. οικ. Γιάννης κ. Ευαγγελία Μαργαρίτη ( Ρομαντζή ) με Μυρσινη, Δημήτρη κ. Άγγελο. οικ. Κώστας και Κατερίνα Κόντος με Νίκο και Μιλτιάδη.

Χρόνια πολλά σε όλους!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.