Το μεζεδάκι της εποχής

Τώρα το χειμώνα ένα ακόμα δώρο του κόλπου Καλλονής προς όλους μας είναι το μικροσκοπικό μα νόστιμο χαψάκι. Εξαιρετικό μεζεδάκι. Θυμάμαι όταν με το σχολείο κατεβαίναμε εκδρομή τέτοια εποχή στη Σκάλα Πολιχνίτου να τινάζουν τα δίχτυα οι ψαράδες πάνω στο τσιμέντο μπροστά στο καφενείο και να σχηματίζεται σωρός από τα χαψιά και μέσα να είναι τοποθετημένη η σχάρα πάνω στο μαγκάλι και να γεμίζει και να αδειάζει και φτου απ’ την αρχή με τα καραφάκια να πηγαινοέρχονται στα τραπέζια . Απ’ την παραγωγή στην κατανάλωση!

Το χαψί όμως δεν είναι μόνο μεζές. Είναι και ένα φτηνό είδος για το μεσημεριανό τραπέζι.

Τί ήταν να ακούσει τη λέξη “φτηνό” για το χαψί ο παρακαθήμενος στο διπλανό τραπέζι του καφενείου. Έτοιμη την είχε την ατάκα: “ναι φτηνό, πάμφθηνο είναι. Τέσσερα κιλά λάδι για να πάρεις ένα κιλό χαψιά!!!”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.