Ενημέρωση από το Σύλλογο της Αθήνας

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ενημέρωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας

Στις 28 Νοεμβρίου έγιναν δύο συναντήσεις στην Αθήνα, η πρώτη στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.  και η δεύτερη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στις Κτιριακές Υποδομές , στη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Αθανάσιο Γιάνναρη,  από πλευράς του Δήμου Δυτικής Λέσβου συμμετείχαν ο Δήμαρχος κος Ταξιάρχης Βέρρος, ο Αντιδήμαρχος  κος Γεώργιος Αλάνης , ο Αντιδήμαρχος κος Ευστράτιος Ζαφείρης, ο  σύμβουλός του κος Κώστας Κατσαρός και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας  ο πρόεδρος κος Κωνσταντίνος Σταυρινός. Το θέμα που αφορούσε το χωριό μας ήταν η  μελέτη και ανακατασκευή του Δημοτικού Σχολείου της Βρίσας. Οι   Κτιριακές Υποδομές δέχθηκαν να κάνουν την μελέτη και την ανακατασκευή του υφιστάμενου Δημοτικού Σχολείου, αρκεί το Υπουργείο Υποδομών να ενισχύσει τη ΣΑΕ  κατά 500.000€. Επίσης, συζητήθηκαν  η εξέλιξη των έργων για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου , η μελέτη ενός κτιρίου στη Σκάλα Πολιχνίτου καθώς και η αποστολή  κοντέινερ στον Δήμο Δυτικής Λέσβου .

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η συνάντηση έγινε με τον Γενικό Γραμματέα κο Γιώργο Καραγιάννη και με τον Διευθυντή του Γραφείου κο Στέφανο Λέκκα (είχε οριστεί συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών  κο Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κο Χαράλαμπο Αθανασίου, αλλά αδυνατούσαν να είναι παρόντες, λόγω ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή).  Από το Δήμο Δυτικής Λέσβου συμμετείχαν ο Δήμαρχος κος Ταξιάρχης Βέρρος, ο Αντιδήμαρχος  κος Γεώργιος Αλάνης και ο  συνεργάτης του κος Κώστας Κατσαρός. Συμμετείχε επίσης και ο νέος συντονιστής  για τις συνέπειες του σεισμού στη Λέσβο κος Θεόδωρος Κυπραίος. Από τη Βρίσα συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κος Ευστράτιος Παράκοιλας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπαθών Βρίσας κος Νικόλαος Γκουγκούλιος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας κος Κώστας Σταυρινός.

Καταρχάς έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα θέματα της Βρίσας και των σεισμοπλήκτων από τους φορείς του χωριού μας αλλά και από το Δήμαρχο. Συζητήθηκαν:

  • Η αποκομιδή των μπάζων και η σύμβαση φύλαξης υλικών από τις κατεδαφίσεις
  • Η καθυστέρηση καταβολής των ενοικίων
  • Η τύχη των δημοτικών κτιρίων της Βρίσας
  • Οι καθυστερήσεις από τη ΔΑΕΚΦ
  • Η ανάγκη παράτασης για την υποβολή στεγαστικής συνδρομής
  • Η ανάγκη αύξησης της στεγαστικής συνδρομής στα μαγαζιά της Βρίσας
  • Η ανάγκη  οι μελέτες για τα μνημεία που θα χαρακτηριστούν από το Υπουργείο Πολιτισμού να γίνουν με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
  • Η επίσπευση της τελικής υπογραφής από τον Υπουργό για την εκταμίευση των χρημάτων  για την ανακατασκευή του χωριού μας
  • Η άμεση κατεδάφιση των ετοιμόρροπων κτισμάτων  .
  • Η καταβολή των  500.000€ για τη μελέτη και ανακατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Βρίσας
  • Άλλα θέματα χρηματοδότησης και πορείας έργων του Δήμου Δυτικής Λέσβου, τα οποία τέθηκαν από την πλευρά του Δημάρχου.

Δόθηκε η υπόσχεση να γίνουν άμεσα τα εξής:

  • Καταβολή των οφειλόμενων ενοικίων
  • Άμεση καταβολή 150 .000 € για την επισκευή των τριών γεφυριών (συμπεριλαμβανομένου και της Βρίσας), αφού ο Δήμος καταθέσει τις μελέτες και το κοστολόγιο
  • Παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση φακέλου για τη στεγαστική συνδρομή
  • Συνάντηση με τη ΔΑΕΦΚ το αμέσως προσεχές διάστημα, με σκοπό να επιλυθούν τα ζητήματα που οδηγούν σε καθυστερήσεις στις Υπηρεσίες

Ζητήθηκε  από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να υποβάλουν  κοινό  υπόμνημα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και οι Τοπικοί Φορείς της Βρίσας με όλα τα αιτήματά τους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την πρόσκληση προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να επισκεφθεί τη Βρίσα μαζί με τον Υπουργό για να διαπιστώσουν  με τα μάτια τους την οικτρή κατάσταση του χωριού.

 Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τη συγχωριανή μας κα Κατερίνα Γραγουδά για τις ενέργειές της, ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.