Και άλλη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Δήμου

Αντιγράφουμε από δημοσίευση του Δήμου:

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΣΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Στα αξιοσημείωτα της συνεργασίας του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιαρχης Βερρος με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Καραγιάννη, καταγράφεται η εξασφάλιση της άμεσης επίσκεψης υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου στη Δυτική Λέσβο, τόσο για τα θέματα που αφορούν στο σεισμό, όσο και γενικότερα για ζητήματα όπου μπορεί το Υπουργείο να ενισχύσει έργα και δράσεις του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Το ενδιαφέρον εστιάζεται εκ μέρους της δημοτικής αρχής σε αντιπλημμυρικά έργα αλλά και γενικότερα –μια και η Δυτική Λέσβος είναι νεοσύστατος Δήμος- σε έργα υποδομών.

‼️Παρούσα στη συνάντηση για τα θέματα του σεισμού, ήταν και αντιπροσωπεία της Βρίσας (τοπική κοινότητα, σύλλογοι) με επικεφαλής τον Στρατή Παράκοιλα.

⚫Ξεχωριστής σημασίας στη διάρκεια της συνάντησης ήταν όμως η υπόθεση του έργου για τη συγκράτηση της διάβρωσης της παραλίας της Ερεσού, ύψους 2,3 εκ. ευρώ.

🏖️Η περίπτωση του έργου που θα δώσει την ανακουφιστική λύση στο μείζον πρόβλημα μιας εκ των πιο χαρακτηριστικών τουριστικών τοποθεσιών της Λέσβου, χρειάζεται την τελική ώθηση του Υπουργείου για την ολοκλήρωση της μελέτης. Υπενθυμίζεται εδώ ότι το έργο έχει (προ)ενταχθεί από το 2018 στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου, με το Υπουργείο να έχει ολοκληρώσει την Α΄ φάση της μελέτης.

🚧Τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, εκτίμησαν πως μέσα στους πρώτους μήνες του 2020, θα έχει ολοκληρωθεί και η Β΄ φάση της μελέτης, για να μπορέσει να δημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατό το πολύ σημαντικό αυτό έργο.2

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Και άλλη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Δήμου

  1. Ο/Η Γεωργή Κατερίνα λέει:

    Διαβάζοντας την ανακοίνωση του δήμου το «όμως» στην πρόταση : Ξεχωριστής σημασίας ήταν «όμως» η υπόθεση του έργου για την συγκράτηση της άμμου στην παραλία της Ερεσού …βγάζει μάτι. Τι σημαίνει όμως; Μεγαλύτερης βαρύτητας έργο είναι η άμμος από ένα ολόκληρο χωριό και τους ταλαιπωρημένους στο έπακρον κατοίκους του; Περιμένω απαντήσεις από τους εκπροσώπους μας στους οποίους είχα επισημάνει κάποια πράγματα όταν με παρέμβαση μας στον κ. Καιρίδη που αγαπάει πολύ το χωριό μας, και την βοήθεια του, κλείστηκε το ραντεβού. Και συγκεκριμένα τους επιστούσα την προσοχή όταν μου είπαν ότι θα είναι με τον κ. Βέρο, θεμιτό βέβαια αφού από καιρό μαζί ζητούσαν συνάντηση με τον υπουργό, μήπως το θέμα της Βρίσας μας υποβαθμιστεί γιατί προφανώς ο δήμαρχος έχει πολλά άλλα θέματα προς επίλυση. Με διαβεβαίωσαν ότι έχουν σταλεί γραπτώς όλα τα αιτήματα μας και να μην ανησυχώ. Έρχεται όμως αυτό το «όμως» και με προβληματίζει πολύ. Εύχομαι «ξεχωριστής σημασίας» να είναι πρώτο από όλα το χωριό μας.

  2. Ο/Η Σταυρινός Κώστας λέει:

    Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Δήμου και επειδή συμμετείχα στη συνάντηση αυτή , θα μου επιτραπεί να κάνω δύο σχόλια για την αποκατάσταση της αλήθειας ……Καταλαβαίνω την αναγκαιότητα της Δημοτικής Αρχής σε μια συνάντηση με το Υπουργείο να θέσει όλα τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου του -που δεν είναι και λίγα- αλλά δεν κατανοώ …”τα ξεχωριστής σημασίας εργα ” που γραφθηκε στο Δελτίο τύπου !!!. Η συνάντηση λοιπόν που έγινε στο Υπουργείο Υποδομών διήρκησε 1 ώρα και 10 λεπτά …..Τα 45 λεπτά και ίσως παραπάνω αφορούσανε θέματα της σεισμόπληκτης Βρίσας και δεν θα μπορούσε να μην είναι κύριο θέμα η Βρίσα στη συνάντηση αυτή , αφενός μεν λόγω του σεισμού και αφετέρου γιατί το ραντεβού κλείστηκε από τους Βρισαγώτες (θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση από το Σύλλογο Βρισαγωτων ).Πολύ καλά λοιπόν έκανε ο Δήμαρχος κύριος Βέρρος ο οποίος περιέγραψε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δήμος του , όλοι καταλαβαίνουνε τόσο το μέγεθος των προβλημάτων όσο και τις δυσκολίες επίλυσής τους , καλώς έγινε η ενημέρωση από το Σύμβουλο του Δημάρχου κύριο Κώστα Κατσαρό για όλα τα θέματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου (8 τον αριθμό ) αλλά δεν αναφέρθηκε κανένας σε ….΄΄ξεχωριστής σημασίας έργο ΄΄ .Επειδή γνωρίζω το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου για το πόσα πολλά κάνει και τα πόσα λίγα δημοσιοποιεί , θέλω να πιστεύω ότι το ’’ ξεχωριστής σημασία έργο ‘’ συμπληρώθηκε από το γραφείο τύπου του για την εξυπηρέτηση καποιου σκοπού .

  3. Ο/Η ΠΑΡΑΚΟΙΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ λέει:

    Σε επικοινωνία μου με τον Δήμαρχο και τον υπεύθυνο τύπου του Δήμου με διαβεβαίωσαν ότι μέχρι τη Δευτέρα (λόγω Σαββατοκύριακου) θα βγει ξεχωριστό δελτίου τύπου για τα θέματα που συζητήθηκαν για το χωριό μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.