Με επιτυχία η εκδήλωση

Πραγματοποιήθηκε χτες η εκδήλωση της Βιβλιοθήκης για την πορεία της γαστρονομίας στο χρόνο και στο χώρο της Λέσβου στην αίθουσα “τα Ρίχια” στα Βατερά με την παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου.

Εξαιρετική η παρουσίαση του θέματος από την κα Γιαννικοπούλου Αιμιλία η οποία το θέμα το διάνθισε με πληθώρα πληροφοριών ιστορίας, ποίησης, γεωγραφίας, αρχαιολογίας, ετυμολογίας και φιλοσοφίας με τη βοήθεια ενός μικρού βίντεο.

Το ακροατήριο παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή το θέμα και στο τέλος αποζημιώθηκε (πέρα απ’ τις γνώσεις που αποκόμισε) διπλά: Απ’ τη μια πλούσιος μπουφές με αγνά προϊόντα που χρησιμοποιούσαν και οι αρχαίοι Έλληνες -πλακούντα (πλατσέδα), μέλι, ξηροί καρποί, ψωμί, τυριά και φυσικά κρασί- και αφετέρου γλυκά ακούσματα από σαντούρι και μπουζούκι που μας χάρισαν τα παιδιά της Βιβλιοθήκης.

Η Μιχαέλλα και ο Γιάννης στο σαντούρι και η Μυρσίνη στον τζουρά

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Με επιτυχία η εκδήλωση

  1. Ο/Η Γεωργή Κατερίνα λέει:

    Πάρα πολλά τα εύγε πραγματικά. Για την βιβλιοθήκη που το οργάνωσε, για την βοήθεια του Ανδροκλή, για την εξυπηρέτηση από το κατάστημα, για το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε με θρησκευτική ευλάβεια και φυσικά για την ομιλήτρια Αιμιλία, που με βοηθό τον σύζυγό της μας καθήλωσε με την ομιλία της και τις εικόνες στο βίντεο, της πατρίδας μας και τα εδέσματά της. Μία καταπληκτική αναδρομή στο παρελθόν και την απόδειξη της συνέχειας της ιστορίας μας ανά τους αιώνες με ίδιες συνταγές και ονομασίες προϊόντων. Ο δε πλακούντας που μας προβλημάτισε η δική μας πλατσέδα που την απολαύσαμε στον πλούσιο μπουφέ με συνοδεία ωραιότατου κρασιού προσφορά του αγαπητού μου γείτονα Αλέκου.
    Δεν μπορώ να παραλείψω την καταπληκτική απόδοση των παιδιών στην μουσική επένδυση που χωρίς μεγάφωνα και μέσα στην φυσιολογική φασαρία την ώρα του σερβιρίσματος μάς διασκέδασαν με το παίξιμο τους. Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστίες σε όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.