Για το Δημοτικό σχολείο Βρίσας

Ο δραστήριος σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Βρίσας έχοντας την πικρή εμπειρία της αδιαφορίας που επέδειξε η απερχόμενη δημοτική αρχή για το θέμα της ανακατασκευής του σχολείου μας προέβη σε μια έγκαιρη ενημέρωση των νεοεκλεγμένων αιρετών του νέου Δήμου Δυτικής Λέσβου με την αποστολή μιας επιστολής.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία για μια αρχική ενημέρωση του νέου Δημάρχου, όλων των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου και φυσικά του δικού μας τοπικού συμβουλίου. Και είναι σημαντική η πρωτοβουλία αυτή γιατί τόσο ο νέος Δήμαρχος όσο και οι περισσότεροι απ’ τους υπόλοιπους τους οποίους θα χρειαστεί να ενεργοποιηθούν ή απλά να στηρίξουν δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με το θέμα. Και για να δραστηριοποιηθούν στο συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να γνωρίζουν τί έγινε την προηγούμενη διετία.

Η ενημέρωση έγινε με βάση έγγραφα διάφορων φορέων και την αλληλογραφία με αυτούς τους φορείς του ίδιου του συλλόγου. Όλα τα σχετικά αυτά έγγραφα δόθηκαν στους παραλήπτες της επιστολής την οποία παραθέτουμε.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ                                                                Βρίσα 17-7-2019

           ΒΡΙΣΑΣ

Βρίσα Λέσβου, τηλ. 6974579343                         

 Προς: 1. τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κ. Ταξ. Βέρρο

2. Εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους δημοτικής                      Ενότητας Πολιχνίτου κ.κ. Ζωγράφου, Αλάνη, Αλεξίου, Συκά, Σαλταμάρα

3. τον Πρόεδρο του Τοπ. Συμβουλίου Βρίσας

4. τοπικούς συμβούλους Βρίσας κ.κ. Αποστολή, Νικέλλη, Καλατζή, Φωτεινό.

ΘΕΜΑ: ανακατασκευή του διδακτηρίου Βρίσας

ΣΧΕΤ.: α. 1317/19-6-2017/Κολλέγιου Αθηκών

           Β. 1134/20-6-2017/Περιφέρεια Β. Αιγαίου

           Γ. επιστολή του συλλόγου μας 26/6/2017

           Δ. έγγραφο του συλλόγου μας προς το Δήμο Λέσβου 28/6/17

           Ε. επιστολή του Συλλόγου μας προς τον Διευθυντή του Κολλεγίου Αθηνών 28/5/18

         Στ. 1233/20-6-2018/κολλέγιο Αθηνών

          Ζ. επιστολή του Συλλόγου μας προς τις «Κτιριακές υποδομές ΑΕ»/3/7/18

         Η. επιστολή του συλλόγου μας προς τον Δήμαρχο Λέσβου

Το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μας θέλει καταρχήν να σας συγχαρεί για την εκλογή σας και συγχρόνως να σας ενημερώσει για το τεράστιο θέμα της ανέγερσης του διδακτηρίου του χωριού μας που απασχολεί όχι μόνο τα μέλη μας αλλά ολόκληρη την τοπική κοινωνία και τους χωριανούς μας σ’ όλη τη γη.

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας  ενημερώσουμε για το ιστορικό της υπόθεσης και να ζητήσουμε από τον καθένα σας, όχι μόνο στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας αλλά επέκεινα αυτών, να ενεργήσετε για την ικανοποίηση του αιτήματος για ανακατασκευή του διδακτηρίου του χωριού μας που κατέρρευσε με το σεισμό της 12ης Ιουνίου και το οποίο ακόμα κείται σε ερείπια χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή εργασία.

Την επομένη του σεισμού από την τηλεόραση πληροφορηθήκαμε ότι το Κολλέγιο της Αθήνας είχε την πρόθεση μέσω των μαθητικών κοινοτήτων του να  ξαναχτίσει το κτίριο. Αυτό το επιβεβαίωσε το Κολλέγιο γραπτώς μια βδομάδα μετά (α. σχετ). Με βάση αυτή την γραπτή επιβεβαίωση η Περιφέρεια Β. Αιγαίου ζητεί από τις Κτ.Υ να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες (β. σχετ.)

Ο Σύλλογός μας με το γ. σχετ. ζητεί απ’ τους αρμόδιους φορείς να στηθεί προκατασκευασμένο σχολείο για την κανονική λειτουργία του το Σεπτέμβριο (που έγινε κατά τον καλύτερο τρόπο) και ταυτόχρονα ζητεί να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ανακατασκευή του κτιρίου. Επανήλθαμε δε άμεσα με το δ. σχετ. ζητώντας από το Δήμο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση των απαιτούμενων οικοδομικών αδειών.

Επειδή δεν βλέπαμε να κινείται οτιδήποτε για το θέμα και παράλληλα κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι επειδή οι «Κτ.Υ» ανέφεραν στο Κολλέγιο ότι το διδακτήριο είχε εμβαδόν 1300 τ.μ. (ενώ το σωστό  είναι 450 τ.μ.) και η απαιτούμενη δαπάνη για την ανακατασκευή του ανέρχονταν σε 3.000.000 € το τελευταίο είχε αποσύρει την προσφορά του, ζητήσαμε από το Κολλέγιο (ε. σχετ.) να μας ενημερώσει για τις προθέσεις του.

Με το στ. σχετ.  το Κολλέγιο επιβεβαίωσε την παραπάνω πληροφορία και τόνισε ότι το Κολλέγιο είναι διατεθειμένο να προσφέρει την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή για το νέο διδακτήριο.

Ζητήσαμε τότε από τις «Κτ.Υ»  (ζ. σχετ.) να μας ενημερώσει αφενός από πού άντλησαν την πληροφορία για το μέγεθος του διδακτηρίου και αφετέρου ποιος είναι ο προγραμματισμός του για την ανέγερση διδακτηρίου στο χωριό μας. Επειδή οι «Κτ.Υ» απαξίωσαν να απαντήσουν στην επιστολή μας απευθυνθήκαμε (η. σχετ) προς το Δήμαρχο Λέβου ζητώντας τις δικές του ενέργειες για το θέμα. Δυστυχώς ούτε από εκεί πήραμε οποιαδήποτε απάντηση.

Θέλουμε γι αυτό ο νέος Δήμος μας, μέσα στα τόσα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει για το στήσιμο και τη λειτουργία του, να βάλει σε προτεραιότητα και το θέμα του σχολείου μας προβαίνοντας αφενός στις ενέργειες που του ανήκουν αλλά και αφετέρου  πιέζοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προώθηση των δικών τους αποφάσεων και ενεργειών.  Πόσο μάλλον που τα διδακτήρια αποτελούν δημοτική περιουσία.

Ζητούμε από όλους τους εκλεγμένους αιρετούς της περιοχής μας τους οποίους ενημερώνουμε με την παρούσα να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος.

Η Πρόεδρος                                                                                                       Η Γραμματέας

Δροσίνη Παναγιώτα                                                                                                      Κολοβελώνη Μυρσίνη

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Για το Δημοτικό σχολείο Βρίσας

  1. Ο/Η Γεωργή Κατερίνα λέει:

    Σαν χωριό, επιτρέψτε με να έχω άποψη γιατί γνωρίζω, κλωτσήσαμε πολλές ευκαιρίες.
    Μπράβο για την πρωτοβουλία σας ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αν δεν διεκδικήσεις δεν παίρνεις τίποτα. Οι υποσχέσεις πολλές στην αρχή και τα λόγια. Οι παρουσίες επίσης, για τα μέσα ενημέρωσης και για την προβολή αυτών που κρατάνε τη μοίρα μας στα χέρια τους. Και μετά εκκωφαντική σιωπή και εκμετάλλευση από πολλούς πόρων που μας ανήκαν. Το τετριμμένο αλλά και πάντα επίκαιρο, συν Αθηνά και χείρα κίνει, ειδικά στην περίπτωσή μας ταιριάζει γάντι.
    Χαίρομαι που κάποιοι συνεχίζουν να προσπαθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.