Εικόνες που στεναχωρούν

Καλό μήνα και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

Μπήκε ο Ιούλιος έστω και αν δεν μας ήρθε ναυαγοσώστης, έστω και αν δεν έχει στηθεί ο πύργος του (το παρατηρητήριό του) που θα έπρεπε να είχε στηθεί από τις 19 Ιουνίου.

Μια φορά τη βδομάδα, μάθαμε, διαθέτει ο Δήμος κάποιους εργάτες για να γίνουν εργασίες στην Κοινότητά μας. Έτσι φυσικά τα προβλήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Το αποδυτήριο αυτό βρίσκεται σε ελεύθερη περιοχή της παραλίας μας που δεν των εκμεταλλεύονται τα καταστήματα. Ο περιβάλλων χώρος όμως πεντακάθαρος!!!

Υπάρχουν όμως και προβλήματα για τα οποία υπεύθυνοι είμαστε οι πολίτες. Ένα από αυτά είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Το θέμα δεν ενδείκνυται για φωτογραφική αποτύπωση. Στους ξέχειλους μπλε κουβάδες ανακύκλωσης βλέπεις να ρίχνονται μέχρι και σπασμένες ξύλινες καρέκλες! Σε άλλη περίπτωση η δυσοσμία που αναδύεται απ’ αυτούς δηλώνει και το περιεχόμενό τους που εμείς ρίξαμε. Ακούσαμε έντονα παράπονα αρμοδίων για καταστηματάρχες που στην ανακύκλωση (και όχι μόνο) χρειάζονται πολλές κόκκινες κάρτες!

Εκτός από τα Βατερά όμως υπάρχει και το χωριό που διακαώς θέλουμε όλοι να λειτουργήσει. Προφανώς όλοι εκτός από το Δήμο, ο οποίος δεν έχει προβεί σε καμιά ενέργεια .

Όταν τα μεγάλα θέματα αδρανούν ίσως τα μικρά να δώσουν ένα ελάχιστο σημάδι ζωντάνιας.

Ένας χωριανός μας με ευαισθησίες που χαρακτηρίζουν τους έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και τεράστια αποθέματα αγάπης για το χωριό μας διέθεσε χρήματα για να μορφύνει μια γωνιά, του Λιβαδιού το πηγάδι, με μνήμες για όλους και ιδιαίτερα τους γυμνασιόπαιδες που πήγαιναν πεζοδρομώντας στο Γυμνάσιο. Εγκατελειμμένο κι αυτό από μας, πνιγμένο στα ξερόχορτα εκτός απ’την άσχημη εικόνα περιμένει την τυχαία σπίθα που θα το καταστρέψει για απογοήτευση του δωρητή και αποτροπή άλλων να τον μιμηθούν.
Στο χωριό ανάμεσα στους λίγους -ηρωικούς θα έλεγα- κατοίκους που η ανάγκη τους υποχρεώνει να μένουν εκεί σε ανώμαλες συνθήκες υπάρχουν και μερικά παιδιά. Παιδιά που έχουν κι αυτά δικαιώματα.Και μεις υποχρέωση να κάνουμε προσβάσιμο το γηπεδάκι που (σε δημοτικό οικόπεδο) στήθηκε με εισφορές χωριανών μας.
Ας μην επιτρέψουμε να καταστραφεί εντελώς μέχρι να ορθοποδήσει το χωριό. Γιατί κι αυτή η γωνιά (η βρύση στο Τζαμί) με προσφορά αγάπης ανακαινίσθηκε και κινδυνεύει.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Εικόνες που στεναχωρούν

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Το Τοπικό Συμβούλιο πρέπει να απαιτήσει να γίνει αυτό που γίνεται σε όλη την Λέσβο.
    Να έχουμε καινούργιες καμπίνες στην παραλία

  2. Ο/Η Τσάτσος Παναγιώτης λέει:

    Μη θέλετε και την τροφή μασημένη. Έλεος πιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.