Πραγματοποιήθηκε χτες από τη Βάγια Μητσιώρη η επίδειξη παρασκευής σαπουνιού σε οικιακή κλίμακα. Η παρασκευή μπορεί να γίνει και με τη ψυχρή και με τη θερμή μέθοδο.
Το σαπούνι που παράγεται με την ακριβή ζύγιση των υλικών είναι πολύ ανώτερης ποιότητας από αυτό που παρασκευάζονταν τα περασμένα χρόνια στα μεγάλα καζάνια.
Στην επίδειξη χρησιμοποιήθηκαν 1110 γρ λαδιού (ήταν τηγανόλαδο), 150 γρ σόδας και 450 γρ νερού και στο τέλος προστέθηκε ποσότητα βαλσαμόλαδου.
Η Βιβλιοθήκη ευχαριστεί τη Βάγια για την εξαιρετική παρουσίαση καθώς και τους υπεύθυνους του “Προκόπα” για την παραχώρηση του χώρου.