Από τα έντυπα των 24 εδαφολογικών αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό “Δήμητρα” προκύπτουν τα εξής γενικά συμπεράσματα:
- Σχεδόν σε όλες τις περιοχές υπάρχει ανάγκη προσθήκης φωσφώρου.
- Σχεδόν σε όλες τις περιοχές δεν χρειάζεται προσθήκη καλίου.
- Σε όλες τις περιοχές χρειάζεται προσθήκη βορίου.
- Σε κάποιες περιοχές συνιστάται η προσθήκη ψευδαργύρου.
Από τα παραπάνω -που επιβεβαιώθηκαν και από αρμόδιους του γεωπονικού πανεπιστημίου- γίνεται φανερό ότι δεν χρειάζεται η χρήση βασικών λιπασμάτων (11-15-15 ή 12-12-12 ή άλλων παραπλήσιων)
Είναι προτιμότερο να μπαίνει φώσφωρος στο τέλος φθινοπώρου (σε αρκετό βάθος) και το άζωτο (επιφανειακά) Φεβρουάριο-Μάρτιο.
Επειδή σε όλες σχεδόν τις περιοχές υπάρχει υπερεπάρκεια χαλκού θα πρέπει να προσεχτεί ώστε κατά την προσθήκη βορίου και ψευδαργύρου να μην χρησιμοποιείται λίπασμα που περιέχει χαλκό.
Βέβαια αν είχαμε δείγματα από διπλάσιες περιοχές θα είχαμε ακόμα πιο ακριβή στοιχεία. Αλλά και με τις πληροφορίες που αποκτήσαμε είναι σίγουρο ότι και μικρότερο κόστος για τα λιπάσματα θα έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα.
Και μόνο ότι κανένας δεν έχει εύλογες απορίες, ότι κανένας δεν ζητά να αναρτηθούν αποτελέσματα ανά περιοχή , δείχνει μάλλον μέλλον δεν έχουμε.
Για παναγυρια είμαστε , για λιτανείες και ουβτεους.
Ευτυχώς που έχουμε πανηγύρια και φτιάχνουμε κάνα αγροτικό δρόμο .
Να δείτε που την επόμενη φορά που θα ξησουν κάνα δρόμο θα είναι πάραμονες του προφήτη Ηλία
Ανώνυμε σε ενημερώνω οτι όπωςκάθε χρόνο έτσι και φετος έγινε αγροτική οδοποιία περίπου 15-20 μέρες .Όσο για το δρόμο του Αγίου Γεωργίου όπου αναφέρεσαι να ξέρεις οτι έγινε με χρήματα της κοινότητας πληρώνοντας 110€ για καύσιμα βάζοντας πετρέλαιο στο φορτηγό και στο γκρειντερ αφού ο Δήμος εδώ και καιρό δεν έχει καθόλου καύσιμα πλην των απορριμματοφόρων.
Για τα πανηγύρια λοιπόν .
Καλώς
Καλημέρα σας
Η διάχυση αυτών των πληροφοριών είναι για το καλό όλων μας.
Παρακαλώ μπορούμε να έχουμε ένα αρχείο με αναλυτικά αποτελέσματα , ανά περιοχή ;
Ευχαριστώ