Από το Σύλλογο της Αθήνας

Κοπή Πίτας Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας και Γενική Συνέλευση 24/02/2019

Με μεγάλη προσέλευση χωριανών και φίλων του Συλλόγου, παρά το κρύο και τις απειλές της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα «Ευτυχία και Αλέκος Πολύζος».  Με τον ζεστό καφέ, τα αναψυκτικά, τα κουλουράκια και τα τυροπιτοειδή η ατμόσφαιρα ζεστάθηκε περισσότερο κι ο Πλάτανος ήταν σαν να ζωντάνεψε, όπως ζωντανεύουν οι ελπίδες να ξαναβρεθούμε στο χωριό μας, όταν βρισκόμαστε ξανά μαζί . Ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας ήταν και ο κλιματισμός που πλέον διαθέτει η αίθουσα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στα τέλη Ιανουαρίου.

Tτην εκδήλωσή τίμησε με την παρουσία του και ο Βαλάκος Βασίλης,  πρόεδρος του Συνδέσμου Πλωμαριτών Αττικής «Βενιαμίν Λέσβιος».

Το φλουρί της πίτας που κόπηκε για όλους τους φορείς κέρδισε ο Σύλλογος Σεισμοπαθών Βρίσας, και όλοι ευχήθηκαν να φέρει σε πέρας τους σκοπούς της ίδρυσής του για το καλό όλων.

Το βραβείο «Ρένα Σιγιώργη» για το καλύτερο κείμενο του έτους 2018 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Αντίλαλος της Βρίσας κέρδισε επάξια η κ. Κατερίνα Γραγουδά Γεωργή για το κείμενό της «Η κάλπικη λίρα», που δημοσιεύτηκε στο 64ο τεύχος του περιοδικού. Η απόφαση της  Κριτικής Επιτροπής, που την αποτελούσαν οι κκ. Μιχάλης Βάσσος, Στέλιος Ευγγελινός και η κ. Βασιλική Λαζοπούλου ήταν ομόφωνη. Το ποσό των 200 ευρώ του βραβείου η κ. Γραγουδά Γεωργή ζήτησε να δοθεί στον Σύλλογο Βιβλιοθήκης Βρίσας «Κ. Τσέλεκας –Α. Νικέλλης», για να διατεθεί για ανάγκες συγχωριανών μας.

Ακολούθησε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός για το έτος 2018 και συζήτηση. Το Δ.Σ. εξέφρασε την επιθυμία να αξιοποιηθεί περαιτέρω η αίθουσα «Ευτυχία και Αλέκος Πολύζος» για πολιτιστικές δραστηριότητες. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή σε προσφορά έργου εκ μέρους των μελών και φίλων του Συλλόγου, καθόσον όλες οι δραστηριότητες απαιτούν οργάνωση, κόπο και χρόνο, οι αποστάσεις στην πρωτεύουσα είναι προβληματικές και η συμβολή των μελών του Συλλόγου είναι καθοριστική για την ανάληψη περαιτέρω δράσεων.

Ανακοινώθηκε επίσης η δημιουργία της ιστοσελίδας του Συλλόγου, από όπου μπορούν όλοι να ενημερωθούν για τα νέα και τις δράσεις του Συλλόγου. Η διεύθυνση είναι https://www.vrissa.gr/ Ακόμα, για την επικοινωνία μέσω του facebook δημιουργήθηκε η επίσημη ομάδα: Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας.

Στη  Συνέλευση ο Κ. Γιώργος Τσάτσος έθεσε κάποια ερωτήματα, στα οποία το Δ.Σ. δεσμεύτηκε να απαντήσει με επιστολή τόσο προς τον ίδιο όσο και προς όλα τα μέλη του Συλλόγου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί από καρδιάς τον Χάρη Ψαριανό για την πολύτιμη βοήθειά του και τις ώρες που διέθεσε για όλα τα στάδια της δημιουργίας της ιστοσελίδας, όπως και για τον υπολογιστή που δώρισε στον Σύλλογό μας.  Επίσης ευχαριστεί τις κυρίες Δήμητρα Κουνή Κώσση και Θεανώ Τσολάκη Μωραΐτη για τις εξαιρετικές πλατσέδες τους,  που μοιράστηκαν σε όλα τα τραπέζια φέρνοντας όχι μόνο αναμνήσεις αλλά και γεύσεις του νησιού μας.

Και του χρόνου με το χωριό μας να ξεκινά τη νέα του εποχή!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

4 απαντήσεις στο Από το Σύλλογο της Αθήνας

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μπράβο στην κ. Κατερίνα για τις συγγραφικές επιδόσεις της,και την χειρονομία της προσφοράς.
    Να ξέρει ότι την περιμένουμε…

  2. Ο/Η Λεσβοκλής λέει:

    Εύχομαι και εγώ στο Σύλλογο να έχει μια καλή και παραγωγική χρονιά και συγχαρητήρια στη Κατερίνα για το κείμενο της.
    Έχω να κάνω μια παρατήρηση σχετικά με την ιστοσελίδα του Συλλόγου, και συγκεκριμένα στα βίντεο που έχει αναρτήσει σχετικά με το χωριό μας και κυκλοφορούν στο YouTube:
    Τα περισσότερα τα έχει αναδημοσιεύσει με το λογότυπο του Συλλόγου και όχι με του δημιουργού του βίντεο. Αυτό νομίζω ότι είναι αν μη τι άλλο, απρέπεια ή τουλάχιστον αστοχία. Είναι περίπου το ίδιο σαν να γράφει κάποιος επώνυμα ένα κείμενο στον αντίλαλο και να το δημοσιεύεις σαν ανώνυμο.
    Παρακαλώ να γίνει επανόρθωση σε ότι αφορά τα δικά μου βίντεο.

    • Ο/Η Λεσβοκλής λέει:

      Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση από τον διαχειριστή της ιστοσελίδας. Καλή συνέχεια στη προσπάθεια που κάνετε για το χωριό μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.