Η απελπισία των “κίτρινων ιδιοκτητών”!

“Πήγα στο χωριό στο σπίτι και πόνεσε το κεφάλι μου! Από παντού βάζει νερά κι αυτοί δε λένε να μου δώσουν μια απάντηση. Αν θα το βγάλουν κόκκινο. Μέρα με τη μέρα γίνεται χειρότερο”

“Ούτε μένα μου έχουν απαντήσει ακόμα. Αλλά να σου πω, το δικό μου αν δεν το βγάλουν κόκκινο θα μείνει έτσι και θα γκρεμιστεί από μόνο του. Είναι δυνατό σπίτι λασπώτικο, με ένα φρύδι πεσμένο, γεμάτο ρωγμές και τον μπροστινό ψηλό τοίχο να έχει καμπυλώσει προς τα μπρός να λένε να το επισκευάσω; Έτσι θα μείνει να γίνει περιστεριώνας! πιο καλά να πλακώσει περιστέρια παρά ανθρώπους!”

Τα παραπάνω είναι από διάλογο στο καφενείο ιδιοκτητών σπιτιών που έχουν χαρακτηριστεί κίτρινα και έχουν κάνει ενστάσεις να βγουν κόκκινα. Και όσο περνά ο καιρός η κατάστασή τους χειροτερεύει. Κάποιοι θέλουν να ξανααποκτήσουν το σπίτι τους με κάθε τρόπο και αγωνιούν ιδιαίτερα. Θέλουν να έχουν μια τελική απάντηση για να προχωρήσουν. Κάποιοι δεν το χρειάζονται ιδιαίτερα το σπίτι και δεν έχουν την πρόθεση να μπουν στη διαδικασία της επισκευής με σημαντικό οικονομικό κόστος και με πολύ επισφαλή -σύμωνα με το μηχανικό τους – αποτελέσματα.

Με την ευκαιρία να ρωτήσουμε: τί γίνεται με τον άγιο Κωνσταντίνο; Βγήκε η τελική απόφαση αν θα σωθεί ή όχι;

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Η απελπισία των “κίτρινων ιδιοκτητών”!

  1. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    1. Υπολείπονται 32 περιπτώσεις αυτοψιών σε σεισμόπληκτα κτίρια σε όλο το νησί για χαρακτηρισμό ή αλλαγή χαρακτηρισμού τους. Συμφωνα με την ΔΑΕΦΚ αυτές θα γίνουν και θα ολοκληρωθούν αρχής γενομένης από Δευτέρα 11.2.2019.
    2. Σχετικά με τον Άγιο Κωνσταντίνο έχουν γίνει επανειλημμένες συσκέψεις σε ανώτατο επίπεδο της ΔΑΕΦΚ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί νομική φόρμουλα για κατάργηση του ΠΑΕΕΚ και χαρακτηρισμού του ναού σαν “κίτρινου”.
    Σημειώνεται ότι το θέμα είναι από πλευράς ΠΑΕΕΚ καθαρά τεχνικό και νομικό και καθόλου οικονομικό. Αντίθετα η επιδότηση της ανακατασκευής θα είναι μεγαλύτερη απότην επιδότηση σε περίπτωση χαρακτηρισμού του ναού σαν “κίτρινου”-επισκευάσιμου. Η πραγματική δαπάνη όμως για μελέτη και ανακατασκευή εκτιμάται ότι θα είναι μικρότερη από την πραγματική δαπάνη για την μελέτη και τις εργασίες επισκευής.

  2. Ο/Η ΑΣΩΤΟΣ λέει:

    Ε καλά θα δούμε τι θα πει και ο άλλος βλέπουμε !!!!!!!!!!!!!!!
    Βλέπε ΜΑΤΙ Βλέπε ΜΑΝΔΡΑ
    Βλέπε ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ [ΔΕΗ]
    Βλέπε ΕΝΦΙΑ
    Βλέπε ΓΕΦΥΡΙΑ
    ΒΛΕΠΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ
    Για ιδιωτικές κατοικίες συζητάς!!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.