Παραέβρεξε!!! (ανανεωμένο)

Πολύ βροχή έπεσε από χτες μέχρι σήμερα το πρωί και ιδιαίτερα τη νύχτα. Σχεδόν 3 ίντσες συγκεντρώθηκαν στο βροχόμετρο πλησιάζοντας έτσι στο σύνολο τις 20 για τη φετινή περίοδο.

Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες για να το διαπιστώσετε απ΄τα αποτελέσματα της.

Ο δρόμος-λαγκάδι του αγίου Ευσταθίου. Απ’ τα σημάδια που άφησε παρακάτω στην αμμουδιά γίνεται φανερό ότι τη νύχτα ήταν πολλαπλάσιο το νερό.
Το ξύλινο γεφύρι έχει φρακάρει απ’ τα κλαδιά. Με άμεση κινητοποίση του τοπικού συμβουλίου μηχάνημα ιδιώτη απομάκρυνε τα εμπόδια (κλαδιά και κορμοί δέντρων) που εμπόδιζαν την ελεύθερη ροή του νερού.
Το ίδιο γεφύρι απ’ την πάνω πλευρά. Καταλαβαίνουμε την πίεση που δέχεται απ’ τη μάζα του νερού. Η ομαλοποίηση της ροής  μείωσε σημαντικά την πίεση που ασκείται στις δοκούς της γέφυρας.
Άποψη του Αλμυροπόταμου. Αν δεν είχε γίνει πέρσι η πολύ καλή εκβάθυνση και καθαρισμός της κοίτης του από την Περιφέρεια θα είχαν πλημμυρίσει τα πάντα.
Το καφέ χρώμα της θάλασσας μπροστά από τα νερά των λαγκαδιών ενώ στο βάθος από τα νερά των δυο ποταμιών που εκβάλλουν στην περιοχή και την έχουν κατακλύσει.
Το ποτάμι του χωριού πάνω απ’ το γεφύρι
Και απ’ την κάτω πλευρά
Με την ευκαιρία είδαμε και το καινούριο κλείσμο(!) του τραυματισμένου γεφυριού

Η τρύπα διευρύνεται και οι πέτρες που την έφραζαν έχουν “χωνέψει”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Παραέβρεξε!!! (ανανεωμένο)

  1. Ο/Η Ανώνυμος. λέει:

    Μαζεύτηκαν τα κλαδιά που είχαν φρακάρει στο γεφύρι της Αγίας Αικατερίνης και δημιουργούσαν πρόβλημα στην ροή του νερού απο μηχάνημα ιδιώτη που έστειλε το Τοπικό Συμβούλιο.

  2. Ο/Η Σταυρινός Κώστας λέει:

    αλλοτινές μου εποχές !!! …Τα χρόνια εκείνα, όταν έβρεχε και κατέβαινε ο ποταμός ο γλυκός , πηγαίναμε με το πατέρα μου καβάλα στα γαϊδουράκια στα περιβόλια , κόβαμε δυο καλάμια από τις άκρες του ποταμού , δέναμε μια πετονιά στην άκρη του καλαμιού με ένα αγκίστρι και σκάβαμε να βρούμε σκουλήκια για δόλωμα !!!. Με το καλάθι στο χέρι και το καλάμι στον ώμο, βρίσκαμε ένα μέρος που τα νερά να είναι ήρεμα και ψαρεύαμε !!!….Το καλάθι γέμιζε χέλια και λοβιούς …….Το τηγάνι το βράδυ έπαιρνε φωτιά και η βίκα πηγαινοερχότανε στο κατωνι φέρνοντας το κόκκινο κρασί από το κιούπι …..ότι μικρομαθαίνεις ποτέ δεν το ξεχνάς !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.