Η χρονιά που φεύγει μέσα απ’ το vatera.gr (2)

Κάνουμε μια ανασκόπηση των πιο ευχάριστων πληροφοριών για το χωριό μας που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα μας, μήνα με το μήνα, τη χρονιά που φεύγει. Συνεχίζουμε με τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2018.

Τουρνουά σκακιού της Βιβλιοθήκης

Καταχωρήθηκε στις 21 Μαρτίου 2018 από τον/την Stratis

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του τουρνουά σκακιού της Βιβλιοθήκης Βρίσας στην κατηγορία των μαθητών του Δημοτικού σχολείου με τους αγώνες της τελικής τετράδας για την κατανομή των μεταλλίων.

Πήραν μέρος οι μαθητές  Αγκούσι Αλεξ του Έντουαρντ της ΣΤ΄ τάξης και   Τρούπια Μπράιαν του Ελισιόν της Δ΄ τάξης από το Δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου και Αντριάν Ντότσι του Ηλία  της Ε’ τάξης και Πανούτσος Φώτης του Γεωργίου της Γ΄τάξης από το Δημοτικό σχολείο Βρίσας .

Ύστερα από συναρπαστικούς αγώνες που έδειξαν ότι όλα τα παιδιά ήταν σε πολύ καλό επίπεδο η κατανομή των μεταλλίων έγινε ως εξής:

Αντριάν Ντότσι με 2 βαθμούς και νίκη στον αγώνα κατάταξης το χρυσό μετάλλιο

Άλεξ Αγκούσι με 2 βαθμούς και ήττα στον αγώνα κατάταξης το αργυρό μετάλλιο

Φώτης  Πανούτσος  με 1,5 βαθμό το χάλκινο μετάλλιο

Συγχαρητήρια στους νικητές και σ’ όλα τα παιδιά και καλή συνέχεια!

Μια νέα επιχείρηση στο χωριό μας!

Καταχωρήθηκε στις 31 Μαρτίου 2018 από τον/την Stratis

Το σημαντικό είναι ότι:

  • αυτή η επιχείρηση ανήκει στον δευτερογενή τομέα της οικονομίας δηλαδή της μεταποίησης πράγμα που είχε πολλά χρόνια να συμβεί στο χωριό μας. Το αντίθετο μάλιστα τέτοιες επιχειρήσεις που λειτουργούσαν για χρόνια έκλεισαν όπως τα ελαιοτριβεία και όχι μόνο.
  • Την επιχείρηση έστησαν δυο νέα παιδιά, τα αδέλφια Κώστας και Γιάννης Παπάς του Παναγιώτη.

Οι ίδιοι μας είπαν:

 Πρόκειται για ενα τυποποιητηριο ελαιολάδου με το ονομα ΒΡΥΣΑ. Η δραστηριότητα του τυποποίηση, συσκευασία, αποθήκευση & εμπορια ελαιολάδου. 

Τηρεί συστημα διαχειρισης της ασφαλείας των τροφίμων που πληροι τις απαιτησεις του προτυπου EN ISO 22000:2005 και σας προσφέρει ελαιολάδο απο 200ml μέχρι 2litrs σε γυάλινο μπουκαλι και 500ml μέχρι 5litra σε δοχείο. 

Επισης εχουμε δικο μας εργαστήριο αναλυσης ποιοτικών παραμέτρων ελαιολάδου για εξασφάλιση τις καλυτερης ποιοτητας προϊόντων.

Είναι στη θεση Πεύκιανη τις αγροτικης Περιφέρειας ΒΡΙΣΑ ΛΈΣΒΟΥ

Εμείς απ’ την πλευρά μας τους συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία τους, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο εγχείρημά τους και τους προτείνουμε -αν γίνεται- να εμφιαλώνουν και μικρότερες πσσότητες (50ml) που θα είναι χρειαζούμενα αν εφαρμοστεί (Ελλάδα είναι εδώ) η απόφαση να προσφέρουν τα καταστήματα εστίασης μόνο συσκευασμένο ελειόλαδο στους πελάτες τους.

Ήμασταν πάρα πολλοί!

Καταχωρήθηκε στις 7 Απριλίου 2018 από τον/την Stratis

Χτες βράδυ στην ακολουθία του Επιτάφιου συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος.

Τα εγκώμια έψαλλε η χορωδία των γυναικών.

Στην περιφορά του Επιτάφιου ακολουθήθηκε η πορεία από το λαγκάδι προς τα πάνω και στη συνέχεια αριστερά μέχρι το δρόμο Βρίσας-Βατερών, παραλία και επιστροφή.

Προηγούνταν η μπάντα των νέων του χωριού, ακολουθούσε η ομάδα των παιδιών με τις δάδες, το επιτάφιο και πλήθος κόσμου. Για να έχετε μια εικόνα του «πολλοί» αναφέρουμε ότι όταν οι πρώτοι του σώματος της πομπής (πίσω από το επιτάφιο) έστριβαν στην παραλία εξακολουθούσαν να βγαίνουν άτομα από το στενό στον κεντρικό δρόμο. Σε ένα δρόμο που έχει σημαντικό πλάτος.

Η βραδιά ήταν εξαιρετική και η σκοτεινιά της διαδρομής έδινε ένα  ξεχωριστό χρώμα.

Πολλοί χωριανοί ή βατεριανοί που μένουν στη Μυτιλήνη ήρθαν και συμμετείχαν στην περιφορά. Ανάμεσά τους και η αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας Αναστασία Αντωνέλλη.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ -ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ανάσα ζωής!

Καταχωρήθηκε στις 22 Απριλίου 2018 από τον/την Stratis

Ανάσα ζωής σήμερα στο χωριό από τον Ιππικό Σύλλογο. Μέσα στα χαλάσματα, μέσα απ’ τις γειτονιές που μένουν σεισμόπληκτοι, ηλικιωμένοι οι περισσότεροι, περιέφεραν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου με τη συνοδεία φυσικά ιππέων.

Όλες τις προηγούμενες μέρες ακούγονται μόνο τα μουγκρητά των μηχανημάτων κατεδάφισης. Σήμερα οι οπλές των αλόγων έσπασαν την μονοτονία. Οι ήχοι της μουσικής, οι φωνές των παιδιών, το βροντερό χαμόγελο των ηλικιωμένων έδωσαν μια ανάσα ζωής. Έδωσαν την ευκαιρία στα χαλάσματα, πριν το τελειωτικό χτύπημα, να ζήσουν στιγμές που χαρακτήριζαν τη ζωή αυτού του χωριού. Έδωσαν την ευκαιρία στους ηλικιωμένους να νοιώσουν ότι επιτέλους κάποιοι δεν τους ξέχασαν.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.