Για τα χρήματα από την ΕΕ

Όπως μάθαμε από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Στρατή Παράκοιλα, ύστερα από επικοινωνία του με τον κ. Σπανέλλη (διευθυντικό στέλεχος της Περιφέρειας)

  • τα χρήματα της  προκαταβολής της ενίσχυσης από την ΕΕ βρίσκονται στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης.
  • Η Περιφέρεια δεν έχει εισπράξει ακόμα κανένα ποσό
  • Η Περιφέρεια πρότεινε να πληρωθούν με τα χρήματα αυτά τα κοντέινερ και η αποκατάσταση των κατολισθήσεων σε δρόμους του Πλωμαρίου και του Μεσοτόπου.
  • Ο Δήμος (από όσα ήξερε ο ίδιος) ζήτησε για την αποκατάσταση των προβλημάτων στα σχολεία’
  • Η αρχαιολογία ζήτησε χρήματα για τους Ναούς
  • Μέσα στο Δεκέμβριο αναμένεται κλιμάκιο από την ΕΕ για επιτόπια μελέτη των αναγκών.

Να σημειώσουμε εμείς ότι τα χρήματα αυτά δίνονται από την ΕΕ για τις υποδομές και τους καθαρισμούς. Το ποσό του 1.300.000 που θα δοθεί συνολικά δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστούμε ότι μόνο για τα 50 περίπου κοντέινερ χρειάζονται περισσότερα από 300.000 €.

Από τα παραπάνω θεωρούμε ως ουτοπικό το αίτημα των φορέων να δοθεί το 70% του ποσού για τη Βρίσα. Όχι όσον αφορά το περιεχόμενό του αλλά την προοπτική ικανοποίησής του. Μακάρι να διαψευστούμε.

Και δυο ερωτήματα:

  • Τι γίνεται με το θέμα του δημοτικού σχολείου του χωριού μας;
  • Τί γίνεται με τα ΠΑΕΕΚ για τα δημοτικά κτίρια; Γιατί δεν έχει κατεδαφιστεί ακόμα κανένα;
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

16 απαντήσεις στο Για τα χρήματα από την ΕΕ

  1. Ο/Η Γεωργή Κατερίνα λέει:

    Όταν οι υπεύθυνοι πίστευαν ότι δεν δικαιούμαστε καθόλου χρήματα από την ΕΕ, δύο κυρίες, η Ζερβουδάκη Έλενα και η Μυρσίνη Αναστασίου η οποία παρεπιπτόντως εργάζεται εκεί, ήρθαν σε επαφή με τους υπεύθυνους του εξωτερικού, και το λέω μετα λόγου γνώσεως γιατί ήμουν μπροστά στις συνομιλίες, οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι δίδονται χρήματα για κατεςτραμένες υποδομές, και εκείνες ενημέρωσαν τους δικούς μας οι οποίου ευτυχώς ενεργοποιήθηκαν και έτσι προλάβαμε τις προθεσμίες για να μην χαθούν τα χρήματα. Πώς λοιπόν αυτοί οι κύριοι τολμούν να ζητούν αυτά τα χρήματα να διατεθούν πάλι όπως αυτά της Αυστραλίας σε άλλους σκοπούς πλήν αυτών που εδόθησαν, δηλαδή για υποδομές και στην αναλογία που δικαιούμαστε ως Βρίσα;

  2. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    Την υπόθεση του φακέλου την κυνήγησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης υπό τον αρμόδιο του Υπουργείου κ. Λιπιρίδη και δεν περίμεναν κάποιες κυρίες να τους διαφωτίσουν.
    Δεν απευθυνόμαστε σε ιθαγενείς!

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      “Καποιες κυριες”!!! Εσυ νομιζεις οτι απευθυνεσαι σε ιθαγενεις κ. Τεντομα οταν συνεχιζεις να απαντας και να τοποθετεισαι με τοσο αγενη τροπο.

      • Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

        Ονοματεπώνυμο παρακαλώ.

        • Ο/Η Χρηστος Παπαπαναγιωτου λέει:

          Δεν συνηθιζω να τοποθετουμαι ανωνυμα κ. Βασιλη και το ξερετε. Ζητω συγνωμη. Απλα το “δεν περίμεναν κάποιες κυρίες να τους διαφωτίσουν” ειναι τουλαχιστον ειρωνικο και προσβλητικο.

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Οταν λεμε οτι ειναι με την ρακετα στο χερι δεν μας πιστευετε !!!
    Ετοιμολογια βρε παιδι αριστερη , με χαρη και ευγενεια !!!
    Ευρωπαιος βλεπετε , οχι Σιερα Λεονε !!!

  4. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    Τα χρήματα της ΕΕ δεν βγήκαν μόνο για τον σεισμό της Βρίσας αλλά με μια απόφαση και επιμερισμό κονδυλίων ανά φυσική καταστροφή για όλη την Ελλάδα.. Άρα δεν μπορούσε όλη αυτή η ιστορία να ήταν αποτέλεσμα κάποιων συγκεκριμένων ατόμων που έχουν σχέση με τη Βρίσα έμμεσα ή άμεσα.
    Για το θέμα των “κυριών” θέλω να ζητήσω συγγνώμη.
    Και ευχαριστώ κύριε Παπαπαναγιώτου που τοοθετηθήκατε επώνυμα.
    Προσωπικά η ανωνυμία όσων διατυπώνουν κατακρίσεις ή και ύβρεις μου προκαλεί αλλεργία.

    • Ο/Η Χρηστος Παπαπαναγιωτου λέει:

      Tο σχολιο της κ. Κατερινας ομως ηταν επωνυμο. Ποιος ο λογος να σας προκαλεσει και αυτο αλλεργια? Εμεις με τα τοσα προβληματα που αντιμετωπιζουμε δεν δικαιουμαστε να ειμαστε “αλλεργικοι” στον τροπο με τον οποιο μας αντιμετωπιζετε? Με καθε φιλικη διαθεση το λεω. Την βοηθεια σας χρειαζομαστε, για αυτο το λογο ειστε συντονιστης και οχι για ανευ λογου αντιπαραθεσεις

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Νομίζω ότι τα χρήματα της ΕΕ ένωσης βγήκαν αποκλειστικά για το σεισμό στη Λέσβο και όχι για “επιμερισμό κονδυλίων ανά φυσική καταστροφή για όλη την Ελλάδα”. Είναι πεντακάθαρο αυτό σπό το δελτίο τύπου της ΕΕ που αναφέρεται στη Λέσβο. Όσον αφορά τώρα το θέμα που έθιξε η κα Γεωργή έχουν υποχρέωση να μιλήσουν οι κυρίες Ζερβουδάκη και Αναστασίου.

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ευτυχώς και το καταλάβατε τι πραγματικά συμβαίνει.

  6. Ο/Η Γεωργή Κατερίνα λέει:

    Η κ. Κρετσου είχε ισχυριστεί ότι δεν δικαιούμαστε αποζημίωσης. Η κ. Ζερβουδάκη και η κ. Αναστασίου μίλησαν με άνθρωπο στις Βρυξέλλες από την βεράντα μου και μετά ενημέρωσαν τους αρμόδιους στην Μυτιλήνη για το επείγον της υποθέσεως. Να γίνει η αίτηση γρήγορα τους είπε και αργότερα να κατατεθούν τα προγράμματα. Και αφορούσε το σεισμό στην Λέσβο και ιδιαίτερα στην Βρίσα..Και οι κυρίες και εγώ έχουμε ονόματα και δουλέψαμε πολύ για αυτή την ιστορία.. Και θα δουλεύαμε και άλλο αν κάποιοι δεν μας εμπόδιζαν με κάθε μέσο και τρόπο. Λυπάμαι κ. Τεντόμα με το απαξιωτικό ύφος σας. Δεν μας αναλογεί.τέτοια συμπεριφορά ούτε αρμόζει σε υπεύθυνο συντονισμού. Δεν νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο προσφέρετε στο κόμμα σας και στους κυβερνώντες. συντρόφους σας. Εγώ θα μίλαγα με τον ίδιο τρόπο οποιοσδήποτε και αν κυβερνούσε και για ποιονδήποτε αδικούσε το χωριό μου. Για κυβέρνηση περιφέρεια δήμο ή εκκλησία.Και πάντοτε τεκμηριωμένα.

  7. Ο/Η Γεωργή Κατερίνα λέει:

    Στρατή τώρα είδα το σχόλιό σου. Δεν ξέρω αν οι κυρίες διαβάζουν την στήλη σου. Εκείνο που ξέρω είναι ότι πρώτες έψαξαν και έμαθαν ότι ναι μεν δεν δικαιούμαστε χρήματα για τα σπίτια μας αλλά δικαιούμαστε για υποδομές και έπρεπε να τα ζητήσουμε εγκαίρως για να μην περάσει η προθεσμία. Σε αυτό βοήθησαν οι κυρίες. Την αίτηση βεβαίως την έκανε η κυβέρνηση. Και αν δεν κάνω λάθος κάτι ειπώθηκε για την Κω ότι δεν πρόλαβε. Σε αυτό όμως δεν είμαι σίγουρη.

  8. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    Μα η κυβέρνηση δεν έχει αδικήσει τη Βρίσα. Οι αποφάσεις και οι πρόνοιες για τους σεισμοπαθείς βοούν. Για όποιον βέβαια θέλει να το δει.

  9. Ο/Η Γεωργή Κατερίνα λέει:

    Κύριε Τεντόμα δεν μίλησα για την κυβέρνηση. Μίλησα για κάθε υπεύθυνο που θα αφήσει να χαθούν ή διαθέσει χρήματα που μας ανήκουν αλλού. Και μάλιστα τόνισα όπως αυτά της Αυστραλίας.

  10. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    Γι’αυτό καμία αντίρρηση.

  11. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    Γι’αυτό καμία αντίρρηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.