Ας τάξουν στον άγιο Φανούριο!

Έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας από τη συνάντηση των φορέων του χωριού με τον υπουργό, όπου τέθηκε το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης του 1.300.000€ από την Ε.Ε. και της προκαταβολής των 139.000 που σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ε.Ε. έχει δοθεί -εδώ και μήνες- στη χώρα μας και ακόμα -σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστη πηγή- δεν έχει δοθεί απάντηση!!!

Δόθηκαν 139.000€ και δεν ξέρουμε ποιος τα πήρε!

Ας τάξουν στον άγιο που τα βρίσκει και τα φανερώνει όλα μπας και μάθουμε!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

16 απαντήσεις στο Ας τάξουν στον άγιο Φανούριο!

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Το vertigo που έχει πάθει σελίδα έρχεται και δένει απόλυτα με την λογική που επικρατεί στο χωριό.
    Δώσε και σε μένα μπάρμπα , τώρα και για αύριο βλέπουμε .
    Σειρια του καφενέ..

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Όλα είναι πιθανά! Μάλλον όμως ντρέπεστε γι αυτά που λέτε και γι αυτό είστε ανώνυμος. Αν λοιπόν εσείς ανήκετε σε υψηλότερου επιπέδου νόηση ενημερώστε και “στον καφενέ” αν ξέρετε που πήγαν τα 139.000€. Προσέξτε δεν εννοούμε ότι κάποιος τα έφαγε. Απλά ζητάμε -όχι μόνο εμείς αλλά και οι φορείς του χωριού που συναντήθηκαν με τον υπουργό- ποια αρχή ή υπηρεσία εισέπραξε τα χρήματα αυτά, αν έχουν εισπραχτεί. Αν μάθουμε αυτό τότε θα μπορέσουμε να αναρωτηθούμε και πως τα διαχειρίστηκαν ή αν παραμένουν ως απόθεμα για επόμενες δράσεις. Πάντως εμείς δεν θέλουμε να μας δώσει τίποτα “ο μπάρμπας” που τόσο φανατικά προσπαθείτε να στηρίξετε κατηγορώντας ανώνυμα όποιον τολμήσει να ρωτήσει κάτι. Μας ενδιαφέρει όμως κάθε τι που αφορά το χωριό μας.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Το μόνο που ΜΑΣ ενδιαφέρει πράγματι είναι να εισπράξουμε.
    Να εισπράξουμε και μόνο.
    Το να τα κάνεις τα περί ρυμοτομησεων , περί αναδιάρθρωσης κτιρίων στο κέντρο του χωριού , περί προοπτικής του χωριού.
    Στόχος μας να εισπράξουμε τώρα , και έχει για αύριο.
    Τα περί 1.300.000 είναι κάτι που δεν αφορά την Βρίσα αλλά την Λέσβο.
    Ας κοιτάξουμε το κάνουμε εμείς ο καθένας για να λύσει τα προβλήματα του και σαν σύνολο μέσα από τούς θεσμούς μας και ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με αλλότρια.
    Δεν είναι τυχαίο πως σύλλογος σεισμοπαθών και τοπική Κοινότητα δεν ακολουθούν την ρητορική σας

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Οι ρυμοτομήσεις, η αναδιάρθρωση κτιρίων και όλα αυτά θα γίνουν χωρίς χρήματα; Με εθελοντισμό; Όλα τα χρήματα που ήταν για τη Λέσβο πού πήγαν; Τι ποσοστό των ζημιών ήταν στη Βρίσα και τι ποσοστό των χρημάτων ήρθαν εδώ; Πόσα χρήματα θα ήταν για τη Λέσβο αν δεν υπήρχε η Βρίσα; Με μερικά κίτρινα σπίτια θα υπήρχαν τόσα εκατομμύρια; Αλλά εμείς δεν επιτρέπεται καν να ρωτήσουμε. Από εξυπνάδες μερικοί άλλο τίποτα…

    • Ο/Η Γεωργή Κατερίνα λέει:

      Δυστυχώς για το ότι δεν ασχολήθηκαν .

  3. Ο/Η Γεωργή Κατερίνα λέει:

    Δυστυχώς.

  4. Ο/Η ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΙΛΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ λέει:

    Το τοπικό Συμβούλιο διαφωνεί με το σχόλιο του ανώνυμου όσον αφορά τα χρήματα από την ΕΕ συμφωνεί με το ερώτημα του διαχειριστή και ενημερώνει ότι έχει κάνει ερωτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα σε Περιφέρεια, Δήμο( Αντιδήμαρχο έργων) Επίσης στην τελευταία συνάντηση με τον Υπουργό υποδομών ζητήσαμε μαζί με τους άλλους φορείς του χωριού το 70% του ποσού να επενδυθεί για εργα στο χωριό.Η απάντηση που πήραμε είναι οτι δεν γνώριζαν κάτι σχετικα με τα χρήματα σαν Υπουργείο και θα απευθυνόταν στο Υπουργείο Οικονομικών.

  5. Ο/Η Σταυρινός Κώστας λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του Στρατή του Παράκοιλα γιατί και εμείς σαν Σύλλογος ρωτήσαμε τόσο Περιφέρεια και Δήμο άλλα δεν γνώριζαν κάτι . Θα κάνουμε μια προσπάθεια σαν Σύλλογος να μάθουμε και από το Υπουργείο Οικονομικών για την τύχει των 139.000 και ότι νέο έχουμε θα σας ενημερώσουμε

  6. Ο/Η Βασιλης Τεντόμας λέει:

    Τα κονδύλια από την Ε.Ε. , όπως το έχουμε ξαναπεί, αφορούν σε αποκαταστάσεις δημόσιων κτιρίων και υποδομών που έπαθαν ζημιά από τον σεισμό.
    Η διάθεσή τους γίνεται μετά από πρόταση για συγκεκριμένες αποκαταστάσεις από τον Δήμο ή από την Περιφέρεια.
    Επομένως το είδος των αποκαταστάσεων και η κατανομή τους ανά σεισμόπληκτη περιοχή είναι θέμα του δήμου και της Περιφέρειας.

  7. Ο/Η Σταυρινός Κώστας λέει:

    Βασίλη , γνωρίζεις τα χρήματα από την Ε.Ε (τόσο το 1.300.000€ και η προκαταβολή των 139.000€) σε ποια Δημόσια Υπηρεσία έχουν κατατεθεί ?.Μετά είναι ο έλεγχος που πήγαν και για ποια έργα θα δαπανηθούν…

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Υπουργειο Ανάπτυξης.

  9. Ο/Η Σταυρινός Κώστας λέει:

    Επειδή είσαι Ανώνυμος σου κάνω μία πρόταση με πολύ καλή πρόθεση : Αν μένεις στην Αθήνα να συναντηθούμε αύριο ή όποτε θέλεις και να πάμε μαζί στο Υπουργείο Ανάπτυξης , αν πάλι μένετε εκτός Αθηνών πέστε μας ποιο Τμήμα του Υπουργείο Ανάπτυξης το χειρίζεται το θέμα αυτό (γιατί είστε σίγουρος στην Απάντησή σας ) και σας διαβεβαιώνω ότι θα έχετε-θα έχουμε πολύ σύντομα νέα. Εσείς που γνωρίζεται αρκετά πράγματα διαφωτίστε μας επί του θέματος …..

  10. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    Κώστα, ο παραπάνω Ανώνυμος ήμουν κατά λάθος εγώ. Σε αυτό που εδώ πολύ καιρό είχαμε με μείνει με τον υπεύθυνο του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι ότι ο δήμος και η Περιφέρεια είναι οι αρμόδιοι να κάνουν προτάσεις.

  11. Ο/Η Σταυρινός Κώστας λέει:

    Βασίλη , εμείς οι Βρισαγώτες δικαιούμαστε να μάθουμε τα χρήματα από την Ε.Ε πότε κατατέθηκαν και πού και αυτό θα το μάθουμε με επιστολή που θα στείλει ο Σύλλογος της Αθήνας στην Επίτροπο της Ε. Ε κυρία Κρέτσου . Αφού μάθουμε για την τύχη των χρημάτων, να είσαι σίγουρος ότι ο έλεγχος της διαχείρισης των χρημάτων αυτών , είτε γίνει από Αυτοδιοίκηση ή από Υπουργείο θα είναι ενδελεχής και με διαφάνεια….

  12. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    Ρε συ Κώστα γιατί θες να πας στα Πατήσια μέσω Βιετνάμ;
    Πάρε τηλ. στη Περιφέρεια, τον υπεύθυνο Προγραμματισμού Γιώργο Σπανέλλη (2251352111) να πάρεις πληροφορίες για το ποιά έργα έχει προτείνει στο Υπουργείο Ανάπτυξης προς ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.