ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Από τον κ. Τεντόμα

Με το άρθρο 20 του πρόσφατου νόμου 4566 (ΦΕΚ Α’ 175/08.10.2018) προβλέπεται η απαλλαγή από 23-7-2018 από την υποχρέωση καταβολής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και του φόρου ηλεκτροδοτουμένων χώρων ‘ολων των “κίτρινων” κτιρίων και για όσο διάστημα είναι αυτά ακατάλληλα προς χρήση. 
Ν.4566 (ΦΕΚ Α’ 175/08.10.2018)
Άρθρο 20

1. Στο άρθρο 82 του β.δ. 24/1958 (Α΄171) προστίθεται παράγραφος 7 ως εξής:

«7.α. Ακίνητα τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω σεισμού, πυρκαγιάς ή πλημμύρας και έχουν αποδεδειγμένα ολοσχερώς καταστραφεί ή υποστεί λειτουργικές ζημιές που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα, απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού του άρθρου 1 του ν. 25/1975, το φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων του άρθρου 10 του ν. 1080/1980 και το τέλος ακίνητης περιουσίας του άρθρου 24 του ν. 2130/1993 για όσο χρονικό διάστημα αυτά είναι μη κατοικήσιμα και ως εκ τούτου δεν χρησιμοποιούνται. Για το ίδιο χρονικό διάστημα, το έλλειμμα που εμφανίζεται στο ισοζύγιο της ανταποδοτικής υπηρεσίας, εξαιτίας της ανωτέρω απαλλαγής, δύναται να καλύπτεται από κάθε είδους, γενικά και μη προοριζόμενα για την κάλυψη συγκεκριμένης δαπάνης, έσοδα του προϋπολογισμού του οικείου δήμου.

β. Οι υπηρεσίες δόμησης των οικείων δήμων αναζητούν αυτεπαγγέλτως τις εκθέσεις αυτοψίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα μη κατοικήσιμα ακίνητα, ενημερώνουν τις δημοτικές υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την επιβολή και είσπραξη των παραπάνω εσόδων και παρακολουθούν τυχόν μεταβολές σε ότι αφορά την κατάστασή τους.».

2. Η ρύθμιση της προηγούμενης παραγράφου ισχύει από 23.7.2018.

Παρατίθεται και η σχετική εγκύκλιος

απαλλαγη_δημοτικων_τελων

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

  1. Ο/Η Stratis λέει:

    Να και ένα καλό που μας προέκυψε από τις φωτιές και την καταστροφή στο Μάτι! Η απαλλαγή απ’ τα δημοτικά τέλη. Προσέξτε την ημερομηνία απ’ την οποία ισχύει η απαλλαγή: από 23 Ιουλίου 2018! Απ’ τη μέρα της καταστροφικής φωτιάς! Για το προηγούμενο διάστημα που αφορά το σεισμό δεν χρειάζεται απαλλαγή!
    Και μάλιστα επιτέλους με την απόφαση αυτή μας δίνεται η αίσθηση ότι είμαστε και μεις πολίτες: Μαζί με τους ιδιοκτήτες των σπιτιών στο Μάτι γλιτώνουμε την ταλαιπωρία. Δεν χρειάζεται να κάνουμε εμείς τίποτα. Η απαλλαγή θα γίνει με εσωτερικές ενέργειες υπηρεσιών των Δήμων.
    Δεν λέμε, πολύ καλή αυτή η απόφαση της πολιτείας. Δυστυχώς όμως μας δίνει να καταλάβουμε το πόσο δεύτερης κατηγορίας πολίτες μας θεωρούν εμάς. Εμάς μας τάραξαν στη γραφειοκρατία και στη χαρτούρα. Τους άλλους τους έχουν στα όπα-όπα.
    Σε κάθε περίπτωση αναγνωρίζουμε το καλό αλλά να βλέπουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση..

  2. Ο/Η Γεωργή Κατερίνα λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα και προσυπογράφω.Οπως έλεγαν οι παλιοί κοντά στο ξερό καίγεται και το χλωρό.Το θέμα είναι ότι εμείς είμαστε τα ξερά γιατί προηγηθήκαμε. Κάποιοι έχουν ενοχές.

  3. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΙΑΣ λέει:

    Να δούμε πρώτα αποτέλεσμα και μετά τα επινίκεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.