Ακόμαμια ενέργεια για τον ΕΝΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΙΣΑΓΩΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

3ης Σεπτεμβριου 144, 3ος όροφος, ΤΚ 112 51

τηλ. 6974308135

ηλεκτρ. Διεύθυνση: KSTAVRINOS@asprofos.gr  και katerina_skia@yahoo.gr

Αθήνα, 26/09/2018

Αρ. Πρωτ. 20/26-09-2018

 

Προς

Την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ  ( ΑΑΔΕ)                                  Διεύθυνση Εφαρμογής Φορολογίας Κεφαλαίου και                                                       Περιουσιολογίου. Τμήμα Α

 

Θέμα: Ενημέρωση των Εφοριών για απαλλαγή των σεισμοπλήκτων της Βρίσας από

τον ΕΝΦΙΑ

 

Όπως γνωρίζετε, το χωριό μας, η Βρίσα Λέσβου, σχεδόν ισοπεδώθηκε από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017. Τα περισσότερα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί είτε κόκκινα και προς κατεδάφιση είτε κίτρινα και προς επισκευή και μη κατοικήσιμα. Παράλληλα, το εισόδημα των κατοίκων έχει μειωθεί δραματικά, καθώς πολλές από τις παραγωγικές δραστηριότητες έχουν μειωθεί. Ως εκ τούτου, τον περασμένο χρόνο υπήρξε απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για όσα κτίσματα είχαν πληγεί από τον σεισμό. Όμως, απαιτήθηκαν γραφειοκρατικές διαδικασίες χρονοβόρες και συχνά προβληματικές. Πολλές εφορίες επίσης δεν γνώριζαν τι έπρεπε να γίνει για την απαλλαγή, με αποτέλεσμα να χρειάζονται πάνω από μία επισκέψεις σε αυτές.  Όταν τις διαδικασίες μάλιστα είχαν επωμιστεί ηλικιωμένοι και μαλιστα κάτοικοι του χωριού, του οποίου η απόσταση από την ΔΟΥ Μυτιλήνης (Εφορία του τόπου κατοικίας τους) απέχει 50 χιλιόμετρα, αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα μεγενθύνόταν.

Για το 2018 ενημερωθήκαμε ότι η διαδικασία για τον ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να επαναληφθεί. Αλλά τώρα πλέον έχει γίνει καταγραφή όλων των κτισμάτων από την ΔΑΕΦΚ  και  των ιδιοκτητών τους καθώς και τα φορολογικά στοιχεία  αυτών. Επίσης, όπως έχουμε πληροφορηθεί, ολοκληρώνεται από την Υπηρεσία σας η ηλεκτρονική καταγραφή όλων των ακινήτων και των ιδιοκτητών τους, που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής,  με την αποστολή στην Υπηρεσία σας από την ΔΑΕΦΚ όλων των απαραιτήτων στοιχείων και μάλιστα σε πολύ γρήγορους ρυθμούς σε σχέση και με τον χρόνο των θλιβερών γεγονότων και με τον αριθμό των πληγέντων ακινήτων, που είναι σαφώς περισσότερα  από τα ακίνητα που επλήγησαν στο δικό μας χωριό.

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε όπως με τον ίδιο τρόπο σας αποσταλεί ηλεκτρονικά από την ΔΑΕΦΚ  το αρχείο και των σεισμοπαθών Βρίσας  Λέσβου,  ώστε να σταλούν από την υπηρεσία σας  τα στοιχεία αυτά στις εφορίες ανά την Ελλάδα και να υπάρξει αυτόματη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία των ιδιοκτητών στις Εφορίες, ώστε να αποφευχθεί η εκ νέου ταλαιπωρία, και μάλιστα ανθρώπων ήδη κλονισμένων από τις συνέπειες του σεισμού.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Η Γενική Γραμματέας

 

Κωνσταντίνος Σταυρινός                                               Αικατερίνη Σκιά

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.