Η Βιβλιοθήκη ενημερώνει

Ενημέρωση

Η Βιβλιοθήκη Βρίσας ενημερώνει τα παιδιά και τους γονείς για τις δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν κατά τη φετινή περίοδο.

Σημειώνουμε ότι η εκμάθηση σαντουριού και μπουζουκιού θα συνεχιστεί και φέτος κανονικά με τους όρους που ισχύουν και τα παιδιά που ήδη παρακολουθούν (έχει συμπληρωθεί ο αριθμός).

Περισσότερες πληροφορίες είναι δυνατόν να δοθούν με επικοινωνία με  τα μέλη της Επιτροπής λειτουργίας της Βιβλιοθήκης ή κάθε Τρίτη απόγευμα 6-7 στο κτίριο της Βιβλιοθήκης στο χωριό, κάθε Πέμπτη απόγευμα 5-8 στο κοντέινερ στα Βατερά και κάθε Παρασκευή 10-11 το πρωί στο κτίριο της Βιβλιοθήκης στο χωριό.

Επισημαίνεται ότι για τη ζωγραφική και το σκάκι προγραμματίζονται διαγωνισμός και τουρνουά (αντίστοιχα) με πλούσια έπαθλα.

Στις δραστηριότητες συμμετέχουν παιδιά από Γ΄ Δημοτικού και πάνω (με εξαίρεση τη δημιουργική απασχόληση των μικρών παιδιών)

Επίσης η Βιβλιοθήκη αναζητεί άτομα με διάθεση να διδάξουν στα παιδιά «δημιουργική γραφή» στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού σχολείου και «τουμπελέκι».

Φέτος προγραμματίζονται οι παρακάτω δραστηριότητες:

  1. Ζωγραφική για αρχάριους*         …
  2. Ζωγραφική για προχωρημένους* …
  3. Σκάκι για αρχάριους …
  4. Σκάκι για προχωρημένους …
  5. Πληροφορική για μαθητές Γυμνασίου Λυκείου …
  6. Πληροφορική για μαθητές Δημοτικού σχολείου …
  7. Εκμάθηση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ενήλικες …
  8. Δημιουργική γραφή σε μαθητές Γυμνασίου …
  9. Αγγλικά καθημερινής χρήσης σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου …
  10. Δημιουργική απασχόληση νηπίων και μικρών μαθητών Δημοτικού** …
  11. Θεατρική δημιουργία
  12. Μουσική (σαντούρι, μπουζούκι)***

 Παρατηρήσεις:

  • Η ένταξη στο τμήμα των προχωρημένων θα γίνει από τη υπεύθυνη της δραστηριότητας. Στο τμήμα των αρχάριων μπορούν να συμμετάσχουν 8-10 το πολύ παιδιά. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις θα γίνει επιλογή (ύστερα από 1-2 συναντήσεις) με βάση το ταλέντο και τη διαγωγή των παιδιών. Τα παιδιά που δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν θα κάνουν υπομονή μέχρι να κενωθεί κάποια θέση.

** Η δημιουργική απασχόληση των μικρών παιδιών θα γίνεται από νηπιαγωγό με βάση πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.

*** Τα παιδιά που θα δηλώσουν μουσική θα είναι σε σειρά προτεραιότητας σε περίπτωση που κενωθεί κάποια θέση (12 ο μέγιστος αριθμός των παιδιών )

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.