Από το Σύλλογο της Αθήνας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με την παρουσία πλήθους κόσμου η εκδήλωση με τίτλο: «ΛΕΣΒΟΣ, ΜΙΑ ΚΟΙΤΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ», που διοργάνωσε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στο Παλαιό Φάληρο  σε συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου. Οι περισσότεροι Βρισαγώτες της Αθήνας έδωσαν το παρόν, κάθισαν παρέες, όπως θα έκαναν στον Πλάτανο, κι έμειναν ως το τέλος της γιορτής. Τα χορευτικά τμήματα και οι χορωδίες μάς ταξίδεψαν στους ρυθμούς της παράδοσής μας και τα κεράσματα που προσφέρθηκαν από τους εννιά συλλόγους που συμμετείχαν φανέρωσαν ότι η Λέσβος μας είναι και γευστικός παράδεισος.

Η Βρίσα ήταν εκεί, μέσω του Συλλόγου της Αθήνας, δηλώνοντας την επιθυμία και την απόφασή μας να μην το βάλουμε κάτω, να συνεχίσουμε, παρά τις δυσκολίες, να ξαναφτιάξουμε και να αναπτύξουμε το χωριό μας.

Το περίπτερο του Συλλόγου μας, πρώτο στη σειρά, είχε τραπέζια στολισμένα με κνικάτα τραπεζομάντηλα, που μας διέθεσε η συγχωριανή μας Κική Αθανασίου, και πρόσφερε ποικιλία εδεσματων.

Για την προσφορά τους, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους κάτωθι χορηγούς:

  • ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, για τις μεγάλες ποσότητες από νοστιμότατα (ως γνωστόν) παξιμάδια.
  • Το παραγωγό Κωνσταντίνο Παππά για το βιολογικό λάδι «ΒΡΥΣΑ» και τις ωραίες ελιές.
  • Την ποτοποιϊα ΕΠΟΜ –PERNOD-RICARD HELLAS για το άφθονο ούζο που διέθεσε, που τιμήθηκε δεόντως.
  • Την κυρία Έρση Μαργαρίτη, για τη μεσολάβησή της, ώστε να μας διατεθεί το ούζο.
  • Τον κύριο Γιώργο Διακορώνα για τον μαρινάτο γαύρο του, που έγινε ανάρπαστος.
  • Την κυρία Κική Αθανασίου  για την πλατσέδα της.
  • Την κυρία Τασούλα Μωρατσκέλλη για την πλατσέδα της.

Οι ωραίες αυτές χειροποίητες πλατσέδες επαινέθηκαν από όλους και τιμήθηκαν καταλλήλως.

  • Ευχαριστούμε επίσης και όσους βοήθησαν στη διάθεση των προϊόντων στο περίπτερο, καθώς η συρροή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και η συμβολή των χωριανών και φίλων πολύτιμη.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

10 απαντήσεις στο Από το Σύλλογο της Αθήνας

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αποτέλεσμα ?? Κάποιος sponsor για να κάνει κάτι ?! Στο μάτι ο 0παπ εφτιαξε το σχολείο σε χρόνο ρεκόρ! Και χωρίς βιολιά!

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Επιπλέον την εκδήλωση ενίσχυσε οικονομικά ο Δήμος Λέσβου , μέσω της ανάληψης κάλυψης συγκεκριμένων εξόδων .

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΟΝ ΔΉΜΟ ΛΕΣΒΟΥ

    • Ο/Η ανωνυμος λέει:

      Ο Δημος και ο συλλογος Βρισσαγ Αθηνας να μην κανουν τους κουβαρταδες ,να δωσουν στους σεισμοπαθεις τα 586€ και τις οικοσυσκευες καθως και τα χρηματα που συγκεντρωσαν απο τις δωρεες.

  4. Ο/Η ανωνυμος λέει:

    Ο Δημος και ο συλλογος Βρισσαγ Αθηνας να μην κανουν τους κουβαρταδες ,να δωσουν στους σεισμοπαθεις τα 586€ και τις οικοσυσκευες καθως και τα χρηματα που συγκεντρωσαν απο τις δωρεες.

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    O Δήμος Λέσβου και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου όντως κάλυψαν όλα τα έξοδα της εκδήλωσης σε εξοπλισμό , μικροφωνικές , καθίσματα , φωτισμό και σε άλλους τομείς και τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ . Όσο αφορά το σχόλιο του ανώνυμου για τον ΟΠΑΠ που έφτιαξε σχολείο σε χρόνο ρεκόρ στο Μάτι του επισυνάπτω την απάντηση που μας έστειλε ο ΟΠΑΠ σε επιστολή του Συλλόγου μας και της Τοπικής Κοινότητας Βρίσας που ζητούσαμε την Βοήθειά του για τους Σεισμοπαθείς της Βρίσας Λέσβου:

    Λεωφόροι Αθηνών 112 104 42 Αθήνα τ. 2105798888 http://www.opap.gr
    Αθήνα, 7 Ιουλίου 2017
    ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΙΣΑΣ

    Αγαπητέ κύριε Σταυρινέ,

    Παρακαλώ όπως δεχθείτε τις ευχαριστίες μας για την πρότασή σας να συμπεριλάβετε τον ΟΠΑΠ στους πιθανούς υποστηρικτές της δράσης σας, ωστόσο στην παρούσα φάση δε θα μπορέσουμε να σταθούμε αρωγοί στην αξιόλογη αυτή προσπάθεια.
    Ελπίζουμε πραγματικά να μας δοθεί η ευκαιρία συνεργασίας στο εγγύς μέλλον.
    Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στις δραστηριότητες σας.
    Με εκτίμηση
    Διεύθυνση Εταιρικής Υπευθυνότητας

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Σωστά απάντησε ο οπαπ γιατί θέλει κότσια να τον καταφέρεις! Κάτι που μας λείπει δυστυχώς! Μας μάθανε κύριε Σταβρινε ότι είμαστε για τα πανηγύρια

      • Ο/Η Κώστας Σταυρινός λέει:

        Φαίνεται αγαπητέ μου ότι δεν είδες την ημερομηνία της επιστολής. Να σου επισημάνω λοιπόν ότι απεστάλη στις 7-7-2017, δηλαδή 25 ημέρες μετά τον σεισμό. Πότε πρόλαβε λοιπόν ο ΟΠΑΠ να μάθει “οτι είμαστε για τα πανηγύρια” όπως λες, και γι’ αυτό δεν μας βοήθησε; Ομως τελικά απ’ ότι φαίνεται “κότσια” δεν θέλει κανείς για να καταφέρει τον ΟΠΑΠ να βοηθήσει, – που στο κάτω – κάτω η Διοίκηση του αποφασίζει το που, πως πότε θα διαθέσει χρήματα- αλλά σίγουρα θέλει ¨κότσια” να παραδεχθεί κανείς το λάθος του και να ζητήσει συγγνώμη

  6. Ο/Η Σταυρινός Κώστας λέει:

    Το παραπάνω σχόλιο από λάθος έφυγε ανώνυμο και είναι επώνυμο .Είναι δικό μου

  7. Ο/Η Σταυρινός Κώστας λέει:

    Όσο αφορά τα χρήματα που διαχειρίζεται ο Σύλλογος της Αθήνας μαζί με το Πρόεδρο
    του Τοπικού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βρίσας αγόρασαν και μοίρασαν στους σεισμοπαθείς Βρισαγώτες Θερμοπομπούς και Αφυγραντήρες για όλους τους κατοίκους που ζήτησαν και έτσι μπόρεσαν και έβγαλαν το δύσκολο πρώτο για αυτούς χειμώνα . Τα παραστατικά είναι στη διάθεση του Τοπικού Προέδρου ο οποίος και τα παράλαβε . Επίσης δόθηκαν 5000€ για την σίτιση των σεισμοπαθών ….Μήπως γνωρίζετε πόσους χειμώνες και καλοκαίρια θα κάνουν μακριά από τα σπίτια τους οι Βρισαγώτες ? Άκου καλέ μου φίλε και μάθε τούτο . Τα μόνα σίγουρα χρήματα που θα πάνε στους Βρισαγώτες είναι τα λεφτά του Συλλόγου, αλλά θα δοθούν σε Συλλογικές Δράσεις και όχι επιλεκτικά .Όσο για τα 586 και οικοσκευές , ξέρω ότι κινούνται νομικά
    οι τοπικοί φορείς ….Και τέλος εάν δεν μπορείς να βοηθήσεις το χωριό σου τουλάχιστον μην του δημιουργείς προβλήματα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.