ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ-ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΝΟΙΚΙΟΥ / ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ
Επειδή θα συμπληρωθούν ά πό δω και στο εξής αρκετές αιτήσεις που αφορούν αρκετά τρίμηνα για επιδότηση ενοικίου / συγκατοίκησης και για διευκόλυνση των δικαιούχων σημειώνουμε τα παρακάτω:
Α. Συμπληρώνουμε μια φορά:
1. Τη σχετική αίτηση χωρίς να σημειώσουμε (σε δυο σημεία που χρειάζεται) τον αριθμό του τριμήνου,και χωρίς ημερομηνία και υπογραφή.
2. Τις Υπεύθυνες δηλώσεις “ιδιοκτήτης-συγκατοίκηση” και “φιλοξενών” χωρίς να σημειώσουμε το τρίμηνο που αφορούν,και τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης του τριμήνου και χωρίς ημερομηνία και υπογραφή.
3. Την υπεύθυνη δήλωση για ΙΒΑΝ και ΑΦΜ χωρίς ημερομηνία και υπογραφή.
Β. Βγάζουμε τα παραπάνω έντυπα αρκετές φωτοτυπίες και τις κρατάμε σπίτι μας και
Γ. Μετά τη λήξη κάθε τριμήνου υποβάλλουμε τα παραπάνω έντυπα μαζί με τη φωτοτυπία του λογαριασμού τραπέζης συμπληρώνοντας:
1. Στην αίτηση (σε δύο σημεία που χρειάζεται) τον αριθμό τριμήνου
2.Στις Υπεύθυνες δηλώσεις “ιδιοκτήτης-συγκατοίκηση” και “φιλοξενών” με τα τρίμηνα με τις ημερομηνίες ‘έναρξης και λήξης τριμήνου και ημερομηνία και γνήσιο υπογραφής.και
3. Στην υπεύθυνη δήλωση για ΙΒΑΝ και ΑΦΜ με ημερομηνία και γνήσιο υπογραφής.
“Εξυπακούεται ότι στις περιπτώσεις επιδότησης ενοικίου υποβάλλουμε από υπεύθυνες δηλώσεις μόνο αυτήν που αφορά στο ΙΒΑΝ και ΑΦΜ μαζί με τις αποδείξεις ενοικίου του προηγούμενου τριμήνου”.
Υπαρχουν σε ενα αρχειο τα εντυπα?
Ναι, υπάρχουν και μόλις τώρα τα έστειλα στο vatera.gr και στα άλλα βρισαγώτικα sites, καθώς και στα ΚΕΠ Πολυχνίτου και Πλωμαρίου.
Ευχαριστουμε για τις ενημερωσεις αλλα καντε κατι με την δαεφκ γιατι δεν κινειται τιποτα με δικαιολογια το ματι και οτι εμεις δεν μιλαμε.Ειναι απαραδεκτο για να προχωρησουν σε κατι πρεπει να πηγαινεις εκει και να τσακωνεσαι.πρωτα η Μανδρα μετα το Ματι αυριο κατι αλλο και με μας τι γινεται? Μιληστε εσεις οι συλλογοι κατι πρεπει να γινει.ουτε σε 15 χρονια δεν θα δουμε σπιτια
Αγαπητέ Ανώνυμε,
έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που γράφεις. Θα μου επιτρέψεις όμως να πω τα εξής:
1) Από την μεριά του ο πολιτιστικός σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας ενημερώνεται,προβληματίζεται και ασκεί (στο μέτρο που μπορεί) πίεση ώστε να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα που υπάρχουν. Ο τρόπος πίεσης είναι μία άλλη μεγάλη κουβέντα που δεν μπορεί να γίνει διαδικτυακά.
2) Για πρώτη φορά το καλοκαίρι οι δύο σύλλογοι (με τα όσα προβλήματα υπήρχαν και υπάρχουν) συναντήθηκαν μαζί με τον πρόεδρο του χωριού ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα και να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης (πάλι στο μέτρο του δυνατού).
3) Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα προβλήματα αυτά έπρεπε να απασχολούν πρωτίστως τον αρμόδιο συντονιστή και εκείνος να πιέζει μέχρι την ΤΕΛΙΚΗ επίλυση τους. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος του βάσει ΦΕΚ(2 Αυγούστου 2017).
4) Από τον Σεπτέμβριο υπήρχαν φωνές για ενίσχυση της ΔΑΕΦΚ με προσωπικό. Το ίδιο συζητήθηκε και είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά της ενημερωτικής ημερίδας του πολιτιστικού συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας στις 19-7-2018. Η απάντηση από τον αρμόδιο συντονιστή ήταν πως αυτό δεν είναι εφικτό καθώς το νέο προσωπικό που θα επανδρώσει την ΔΑΕΦΚ δεν θα είναι έμπειρο με αποτέλεσμα να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα πραγματικά λύνει. Τώρα μάθαμε έγινε προσπάθεια με αφορμή τις πυρκαγιές στο Μάτι(λες και πριν δεν υπήρχε ανάγκη) πρόσληψης προσωπικού με διάρκεια 8 μήνες.
5) Η πίεση για επίσπευση διαδικασιών και αντιμετώπισης προβλημάτων όμως προς κάθε φορέα και αρμόδιο πρέπει να είναι και ατομική και συλλογική. Άλλωστε όλοι εμείς ατομικά καθορίζουμε και την συλλογική δράση. Και έτσι υπάρχει και ατομική αλλά και συλλογική ευθύνη! Και δυστυχώς το μόνο που διαπίστωσα το καλοκαίρι είναι αγανάκτηση και αποδοχή της κατάστασης. Καμία προτροπή για πίεση. Ωραία είναι τα κείμενα και τα βιντεάκια στο διαδίκτυο αλλά η δουλειά δεν γίνεται έτσι.
6) Το χωριό μας εκτός από την ιδιαιτερότητά του σαν χωριό έχει και ιδιαιτερότητα στους ανθρώπους. Τα θέλουμε όλα έτοιμα…Και όταν γίνονται προσπάθειες επίλυσης προβλημάτων (ΧΩΡΙΣ κομματικές σκοπιμότητες αλλά για το κοινό καλό) κάποιοι τις αναιρούν. Όταν πάλι δεν γίνονται υπάρχει γκρίνια. Είναι καλό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και συζητήσεις σε φιλοσοφικό πλαίσιο αλλά σε ζητήματα που απαιτούν λύσεις άμεσα χρειάζονται για συντονισμένες προσπάθειες από όλους μας!
Όποιος νομίζει ότι δουλειά του συντονιστής είναι να πιέζει τη κυβέρνηση και τη Πολιτεία, ενώ οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να αναμένουν αμέτοχοι (και να κρίνουν) το αποτέλεσμα των ενεργειών του είναι πολύ βαθειά γελασμένος.
Ο συντονιστής είναι αρμόδιος για την αμφίδρομη επικοινωνία και αλληλοενημέρωση μεταξύ φορέων δημοσίου σχετικών με τον σεισμό και σεισμοπαθών (απευθείας ή δια μέσω των συλλόγων τους).
Η πίεση και ο διεκδικητικός αγώνας είναι δικαίωμα (και υποχρέωση θα έλεγα) των ίδιων των σεισμοπαθών.
Και όπως έχω πει και σε άλλη ευκαιρία, σε κάθε αγώνα και διεκδίκησή των σεισμοπαθών ο συντονιστής θα είναι δίπλα τους, χωρίς εξωραισμούς και συγκαλήψεις των οποίων παραλείψεων και αδυναμιών της πολιτείας.
Πχ, αν οι φορείς της Βρίσας θελήσουν συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών για την αποκαρδιωτική καθυστέρηση στις διαδικασίες ενοικίου-συγκατοίκησης, κατεδαφίσεων και λοιπών εγκρίσεων μετά τη πυρκαγιά σε Μάτι, Κινέτα κλπ, ο συντονιστής είναι διαθέσιμος να μεσολαβήσει και να συμμετέχει σε αυτήν.
Δεν ξέρω αν κάποιοι είναι βαθειά γελασμενοι…….. Σίγουρα εσύ είσαι βαθειά νυχτωμένος και το χειρότερο στημένος!!!!!!
Εσύ ο ίδιος δεν δήλωσες ότι εκπροσωπείς την κυβέρνηση ποιο το αποτέλεσμα να πάμε στον υπουργό……..?
Αγαπητέ κ. Βασίλη,
καλό θα ήταν κάποια στιγμή να δώσετε μία εξήγηση για το ποια είναι τελικά τα καθήκοντά σας και για πόσο χρονικό διάστημα μιας και στο ΦΕΚ αναφέρεται για 1 έτος από 11-7-2017. Γιατί άλλες αρμοδιότητες επικαλείστε τώρα, άλλες στις ενημερώσεις και άλλες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπενθυμίζω ότι στην ενημερωτική ημερίδα βρεθήκατε όπως είπατε και ως κομματικός εκπρόσωπος. Είναι δικαίωμα σας φυσικά τα πολιτικά σας πιστεύω αλλά δεν συνάδουν με τον ρόλο του συντονιστή. Δηλώσατε πιο πάνω πως ο συντονιστής θα είναι δίπλα στους σεισμοπαθείς χωρίς εξωραϊσμούς συγκαλύψεις των όποιων παραλείψεων και αδυναμιών της πολιτείας. Άρα το πρόσφατο σχόλιό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τύπου: ¨Και τώρα που λύσαμε το πρόβλημα με τον συντελεστή δόμησης στα σεισμόπληκτα, μούγκα στη στρούγκα…” , τα καθημερινά σας σχόλια σε κάθε δημοσίευση (όπου ζητάτε από ανθρώπους να σας πουν από που λαμβάνουν ενημέρωση για να απαντήσετε κατάλληλα), η αντιπαράθεση με δημοσιεύματα που αφορούν το χωριό και σε οτιδήποτε αρνητικό αμέσως τα αναιρείτε(με ύφος πολλές φορές ειρωνικό) γιατί; Με ποια αρμοδιότητα; Του συντονιστή; Ζητάτε την πίεση του κόσμου και είστε ο ενδιάμεσος κρίκος. Ρωτώ λοιπόν: γιατί σε παλαιότερες συζητήσεις και στην ενημερωτική ημερίδα δηλώνατε αντίθετος με την πρόσληψη προσωπικού στην ΔΑΕΦΚ (πρακτικά ημερίδας); Με ποια αρμοδιότητα απαντήσατε; Τι ενέργειες κάνατε με το Δήμο ώστε να ξεπεραστεί επιτέλους το πρόβλημα με την πρόνοια και τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου; Τι ενέργειες κάνατε ώστε να λυθεί το πρόβλημα των κατεδαφίσεων-συγκομιδής μπαζών; Και μιας και είστε υπεύθυνος για την ενημέρωση στους πολίτες πότε βγήκε μία δημοσίευση ότι όλο το προσωπικό της ΔΑΕΦΚ πήγε στο Μάτι κτλ; Πώς μεσολαβήσατε στην πρόταση της περιφέρειας να αποζημιώσει τις επιχειρήσεις και τι ενέργειες είχατε κάνει; Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν και σίγουρα δεν καταγράφονται σε ένα απλό σχόλιό μου. Από προσωπική εμπειρία μιας και πήγα εθελοντικά στο Μάτι από τις πρώτες ημέρες υπήρξε καταπληκτική οργάνωση και κινητοποίηση από τους κατά τόπους φορείς. Ακόμα και οι τράπεζες όπως ενημερώθηκα πρόσφατα είχαν ενημερώσει τους υπαλλήλους για το πως θα χειριστούν υποθέσεις των κατοίκων εκεί και τι στάση θα κρατήσουν με τα δάνεια για την κατασκευή σπιτιών. Όταν σε προσωπική συζήτηση σας είπαν ότι στο Μάτι υπήρξε αποζημίωση και σε εκείνους που είχαν δεύτερη κατοικία απαντήσατε απαγορευτικά(ως προς συζήτηση) πως στο Μάτι υπήρξε ιδιαίτερη ευαισθησία λόγω νεκρών. Λυπάμαι αν οι παροχές δίνονται στους ανθρώπους αυτού του τόπου με βάση τους νεκρούς της κάθε καταστροφής.
Δεν είμαι δικαστής κανενός αλλά όταν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία καλό θα ήταν να είμαστε πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις μας και στα έργα μας. Όλοι μας αμισθί είμαστε όσοι ασχολούνται με το χωριό. Δεν είστε ο μόνος. Και ένας λόγος που υπάρχει ανάγκη για τέτοιου είδους σχόλια όπως είπα και πιο πάνω είναι η απουσία πίεσης προς εσάς και τους αρμόδιους φορείς. Και ευθύνες υπάρχουν όπως προείπα ατομικές και συλλογικές.
ΥΓ: το διαδίκτυο και η σύγχρονη τεχνολογία είναι σπουδαίο εργαλείο για όποιον ξέρει να τα χειριστεί και μεγάλος εχθρός για όποιον δεν ξέρει.
Το παραπάνω κείμενο είναι δικό μου.
Το παραπάνω κείμενο είναι δικό μου!
Γιώργο τα είπες όλα………..!!!!!!!
Το δυστύχημα για μερικούς ανθρώπους είναι ότι ενώ δεν ξέρουν τίποτα νομίζουν πως τα ξέρουν όλα…