Ενημέρωση από τον κ. Τεντόμα για τον ΕΝΦΙΑ

 
Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 4484/2017:
“Κτίσματα μετά του αναλογούντος σε αυτά οικοπέδου, τα οποία βρίσκονται στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στη νήσο Κω και έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζημιές από το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 και το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017, αντίστοιχα, απαλλάσσονται από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τα έτη 2017 και 2018”.
Όσοι έχουν υποβάλλει στην ΔΟΥ της περιοχής τους τη σχετική βεβαίωση της ΔΑΕΦΚ για τον ΕΝΦΙΑ του 2017 δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2018″.
Όσοι δεν έχουν κάνει τη παραπάνω διαδικασία για τον ΕΝΦΙΑ του 2017, μπορούν και τώρα να ζητήσουν τη σχετική βεβαίωση από την ΔΑΕΦΚ (*) και να την υποβάλλουν στην ΔΟΥ τους για να απαλλαγούν και για τον ΕΝΦΙΑ του 2017 και για τον ΕΝΦΙΑ του 2018, είτε με επιστροφή χρημάτων είτε με συμψηφισμό με άλλα χρέη τους προς το δημόσιο.
(*) ΒΕΒΑΊΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΕΦΚ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ “ΚΟΚΚΙΝΟΥ” ‘η “ΚΙΤΡΙΝΟΥ” ΣΠΙΤΙΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΚΘΕΣΗ 3ΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ή ΠΑΕΕΚ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥ, ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ.
ΜΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ-ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Σύμφωνα με όσα μου είπε τηλεφωνικά ο Διευθυντής της ΔΟΥ Μυτιλήνης, το σβύσιμο του ΕΝΦΙΑ 2018 των σεισμόπληκτων σπιτιών είτε θα γίνει αυτόματα από το σύστημα taxis, είτε θα διορθωθεί από τις ΔΟΥ.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

12 απαντήσεις στο Ενημέρωση από τον κ. Τεντόμα για τον ΕΝΦΙΑ

  1. Ο/Η Μαραγκουδάκη (Λαμπρινίδη) Μυρσίνη λέει:

    Εμάς πάντως το έχουν βάλει κανονικά στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ ενώ είχαμε κάνει όλες τις διαδικασίες μέσω ΔΑΕΦΚ και τοπικής ΔΟΥ. Ακόμα και τώρα παραμένει να έχει αφαιρεθεί στο GSIS για το 2017.
    Παρακαλώ να απαντήσει με σαφήνεια ο κ. Τεντομας αν χρειάζεται κάποια ενέργεια από μέρους μας (πχ επίσκεψη ξανά στη ΔΟΥ) ή αν απλώς περιμένουμε να γίνει αυτόματη διόρθωση ηλεκτρονικά.

  2. Ο/Η Βασιλης Τεντόμας λέει:

    Στη παρούσα φάση δεν χρειάζεται να πάτε στην ΔΟΥ.
    Και να μην έχει αφαιρεθεί μέσω του taxis δεν το πληρώνετε.
    Πληρώνετε μόνο τον ΕΝΦΙΑ των υπόλοιπων μη σεισμόπληκτων ακινήτων σας (αν έχετε…).
    Και σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη που είνι η 1η δόση θα έχει τακτοποιηθεί το θέμα και θα ακολουθήσει ανακοίνωση από πλευράς μου.
    Σημείωση: Οι ΔΟΥ ανήκουν και διοικούνται από την ΑΑΔΕ, ανεξάρτητη αρχή (από την κυβέρνηση). Οπότε η δική μας σαφήνεια θα είναι τόση όση μας επιτρέπει η πληροφόρηση από την ΑΑΔΕ.
    Και σε κάθε περίπτωση όχι πανικός!

  3. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΙΑΣ λέει:

    Άν και έχουμε υποβαλλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για το 2017, όχι μόνο δεν επιστράφησαν χρήματα αλλά ήρθε ξανά ο ΕΝΦΙΑ για το 2018. Γιατί η ΔΑΕΦΚ ή η ΔΟΥ δεν έκαναν τα προβλεπόμενα ώστε και να επιστραφούν τα χρήματα αλλά και να μην έρθει νέος ΕΝΦΙΑ για το 2018;;;; και εν πάσει περιπτώσει πρέπει να τον πληρώσουμε ή οχι;;;; ΜΠΑΧΑΛΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ και βέβαια δεν ευθύνεται ο κύριος Τεντόμας.

  4. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    1. Η ΔΑΕΦΚ δίνει τη βεβαίωση και εκεί τελειώνει η αρμοδιότητά της.
    2. Η ΔΟΥ, αφ’ ότου πάρει την αίτηση με την βεβαίωση της ΔΑΕΦΚ πρέπει να εφαρμόσει τον νόμο 4484/2017, άρθρο 13.
    3. Όποιος πολίτης βλέπει ότι η ΔΟΥ δεν έχει πράξει τα δέοντα, πηγαίνει στον προϊστάμενο της υπηρεσίας με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης και ζητά τον λόγο που στη περίπτωση του (και αυτές είναι ελάχιστες σίγουρα) δεν εφάρμοσε η ΔΟΥ τον νόμο.

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ψάξτε στο διαδίκτυο να δείτε τι έκανε η εκκλησία για το Μάτι .
    Δεν θα βρείτε τίποτα ουσιαστικό.
    Τότε θα καταλάβετε γιατί και στον σεισμό της Λέσβου είχαμε ανάλογη αντιμετώπιση.

  6. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    Στο Μάτι δεν έπαθε κανένας ναός τίποτα και η επίσημη εκκλησία, αγνοώντας την εκατόμβη των νεκρών, δοξολογούσε τον Θεό που προστάτευσε τους οίκους του…

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Κυρίες και κύριοι, δεν σας φταίει σε τίποτα η Εκκλησία κι ο Θεός…ασχοληθείτε με τα του “οίκου” σας!

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Επειδή στην ΔΟΥ της Μυτιλήνης οι διαδικασίες μπορεί να είναι πιο ανθρώπινες ας μιλήσουμε για τις ΔΟΥ εκτός. Το σύστημα δεν έχει αφαιρέσει τον ΕΝΦΙΑ για τις συγκεκριμένες περιφέρειες, όσοι έχουμε αριθμό Πρωτοκόλλου από την απαλλαγή του 2017 πηγαίνουμε στην εφορία και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία όπως και πέρυσι. Και μάλιστα στην αρχή και όχι στο τέλος των δόσεων γιατί το σύστημα του taxisnet κάνει κάποιο χρόνο για να ενημερωθεί… Πληρώνουμε ότι άλλο έχουμε (αν έχουμε) όπως είπε ο κύριος Τεντόμας και μέχρι να τελειώσουν οι δόσεις εμφανίζεται και το νέο βεβαιωμενο υπόλοιπο. Αυτά… Από την ΙΖ’ Αθηνών.

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΟΝ Κο ΤΕΝΤΟΜΑ ΜΕΣΑΖΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ.
    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Α.Δ.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΥ Θ ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΟΣ ΕΝ.Φ.ΙΑ. ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ.ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΡΑΞΑΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ……
    ΜΕΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ο.Υ. (ΑΤΟΜΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΕΠΙΣΤΡΦΟΦΗΣ ΦΟΡΟΥ, ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ,ΤΟΝ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗ, ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΚΛΠ), ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΙΒΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΔΕΙΑ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΨΙΛΑ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ.
    Α, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΜΗΜΑ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΛΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΛΑΚΟΘΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΕΓΡΑΦΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ, Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Α.Α.Δ.Ε. ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ……ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ.

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Έχει ενδιαφέρον να κάνει κάποιος μελέτη για την κακία που μας δέρνει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.