Τα Βατερά προς το τέλος

Φτάσαμε στο τέλος του καλοκαιριού και το χωριό μαζί με τα Βατερά σιγά-σιγά αλλά αισθητά αλλάζουν όψη. Ο κόσμος λιγοστεύει αλλά εξακολουθούμε να είμαστε πολλοί. Σήμερα το μεσημέρι έπρεπε να ψάξεις αρκετά για να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου στην παραλιακή.

Βέβαια την καλύτερη εικόνα για το πως κινήθηκαν φέτος τα Βατερά την έχουν οι καταστηματάρχες και οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων, αλλά η γενική εντύπωση του κόσμου είναι ότι στα Βατερά υπήρχε πολύς κόσμος και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα. Στην κυριολεξία γινόταν χαμός. Όπως ξαναέγραψα τα σκήπτρα φέτος πήρε η ΑΡΕΝΑ. Η νέα ιδιοκτησία και οι επενδύσεις της (ακόμα και δωρεάν λεωφορείο για μεταφορά του κόσμου από Μυτιλήνη κάποιες (ή κάποια) μέρες έβαλε) έπιασαν τόπο. Σταθερή αξία βέβαια αποτελεί τα δυο τελευταία χρόνια και το HOLA το οποίο συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Και τα άλλα μαγαζιά του είδους πάντως φέτος  ήταν ανακαινισμένα όμορφα και έδιναν μια εντυπωσιακή εικόνα στην παραλία μας.

Σε αντίθεση με τους ιδιώτες που επένδυσαν στα Βατερά και κέρδισαν οι ίδιοι αλλά και το σύνολο ως ένα βαθμό (σημαντική ώθηση έδωσαν και οι μεζονέτες που τα  τελευταία χρόνια έφεραν “μόνιμους” κατοίκους στα Βατερά) η τοπική αυτοδιοίκηση έλαμψε με την απουσία της. Ευτυχώς που η δυναμική της παραλίας αφεαυτής είναι τέτοια που ξεπερνά τις δυσκολίες που ενσυνείδητα ή ασυνείδητα κάποιοι υπεύθυνοι της δημιουργούν.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.